sâmbătă, martie 26, 2011

Mulţumesc

După întreaga tevatură declanşată în presă de fostul meu director executiv, Mihai Gâdea, şi continuată de Mircea Badea şi Victor Ciutacu, consider că a venit vremea pentru mine să pun punct acestui scandal.

Cred că în mare parte lucrurile au fost lămurite, cred că mulţi oameni şi-au făcut o părere despre se întâmplă, cred că mulţi colegi care lucrează în Antenă n-au nicio vină şi mai cred că trebuie protejate imaginea şi credibilitatea lor.

Dacă Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Victor Ciutacu nu realizează ce fac şi consideră că n-au nici un fel de responsabilitate în a proteja imaginea acestor oameni şi credibilitatea unui întreg trust media, o fac eu acum, aici.

Ca atare, mulţumesc trustului Intact pentru cei 14 ani pe care i-am petrecut împreună, am învăţat multe, am muncit mult, am fost mereu corectă şi m-am definit ca jurnalist aşa cum am ştiut eu mai bine. Şi am reuşit asta pentru că în trustul Intact încă mai există un Marius Tucă sau o Adriana Pava. Pentru că a fost un Sorin Oancea sau un Vlad Petreanu...Şi pentru că au venit un Marius Huc şi un Alin Romaşcan.

Îi mulţumesc lui Dan Voiculescu şi le mulţumesc şi tuturor colegilor mei de la Jurnalul Naţional, Antena 1 şi Antena 3 alături de care am petrecut multe clipe frumoase împreună.

Le mulţumesc sufletelor frumoase. N-am niciun regret. Pentru că ştiu şi eu, ca şi voi, că n-am greşit cu nimic.

De când fac meseria asta, am ştiut doar atât: ca adevărul şi cinstea să fie mereu de partea mea. Am crezut întotdeauna că asta dă valoare unui jurnalist, asta îi dă coloană vertebrală, asta îi dă credibilitate, asta îl face extraordinar puternic. Şi asta voi crede atât timp cât eu voi exista.

Le urez succes tuturor în continuare şi le spun doar că nu eu am vrut să se întâmple aşa.
Punctele noastre de vedere sunt ireconciliabile, viziunile total diferite, respectul faţă de meserie şi adevăr...cu totul altul. Pentru unii oameni onoarea, bunul simţ, demnitatea şi responsabilitatea chiar nu există. Tocmai de aceea, fiecare a ales să meargă pe alt drum. Eu ştiu, cu toată fiinţa mea, că l-am ales pe cel drept şi că plec cu fruntea sus din trustul Intact.

Mulţumesc şi lui Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Victor Ciutacu şi chiar le doresc mult succes în tot ceea ce vor ei să realizeze.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Sorina, imi pare rau de situatia grea in care te afli si stiu ca in timp vei depasi acest moment, dar nu pot sa nu ma bucur cand vad ca se confirma caracterele infecte ale celor trei asa zisi ziaristi. Poate ca macar acum, oamenii se vor trezi si vor vedea lipsa de impartialitate si de profesionism a celor trei. Toate astea vin din ura ce le umple intreaga fiinta si care ii face sa devina niste mincinosi irationali. As fi curios ce gandeste Voiculescu cu adevarat despre cei trei crai ai lui.

sorin sorin spunea...

Felicitari inca odata!!!, ceilalti sunt niste gunoaie. Sunt convins ca aveti fff multe usi deschise.

Anonim spunea...

si eu multumesc, sorina! sunt mandra ca am fost colege. si... cine stie?! poate ne reintalnim profesional candva. bafta!:)

Anonim spunea...

Sorina, gestul tau este dincolo de orice comentariu unul DEMN. Dar gandeste-te... trebuie sa continui lupta, pentru ca, asa cum spunea cineva, lucrurile rele se intampla cand oamenii buni stau deoparte. Ai rezistat hienelor de presa pana cand acestea s-au unit toate impotriva ta.

kamy spunea...

Draga Sorina, prea multe multumiri, tu ti-ai facut doar datoria si ca tine sunt putini oameni, trebuie sa recunosc cu tristete asta. Numai am incredere in jurnalisti, am avut odata dar acum numai am, in schimb pe tine te respect si esti printre putinii oameni din presa care au respectul meu.Vreau doar ca tu sa gasesti puterea sa mergi mai departe la fel fara sa cedezi la presiuni, doresac din toata inima sa pot spune ca in sfarsit am intalnit jurnalistul in fata carui sa-mi scot palaria. Ai toata sustinerea mea chiar daca sunt o voce anonima pentru tine, o voce din multime, dar prin atitudinea ta m-am simtit mandra dupa foarte mult timp ca sunt romanca.Multumesc Sorina!

Unknown spunea...

Bravo Sorina, ai scapat de lingaii si lingusitorii lui Felix,sunt sigur ca de-acum incolo iti va fi mult mai bine.Badea , Gadea ,si altii de felul lor sunt niste mizerii.Mergi inainte ,bafta!

Steli spunea...

Bravo Sorina, in sfarsit cineva cu coloana vertebrala care le da peste nas celor 3 inganfati, care au impresia ca totul se invarte in jurul lor. Nu sunt pro Basescu, dar ei exagereaza maxim si nu aduc nici un serviciu nimanui, poate doar lor in conturi. Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. 14 ani reprezinta enorm, dar poate tot raul spre bine. Multumim ca nu te-ai lasat calcata in picioare si ca le-ai replicat.

Unknown spunea...

Felicitari pentru atitudinea demna. Rara avis azi in lumea media. ..si nu numai media.

Unknown spunea...

Acum un an de zile ti-am scris ca esti mult prea buna pt acest trust.Imi pare bine pt tine ca ai schimbat calea.

Ileana spunea...

Draga Sorina,
SINCERE FELICITARI pentru demisie!... Viata care te asteapta de acum incolo este mult prea frumoasa pentru a mai pierde timpul la Antene. Era un timp mort, sacrificat, o irosire. In aceaste vremuri de isterie televizata nu merita sa-ti ingropi cariera alaturi de Gadea. Plus de asta Antenele au devenit o anexa a unui asezamant psihiatric: Gadea, Badea, Grecu, nebunul ala de vineri seara pe care nu mai vreau sa-mi amintesca, pana chiar si... culmea! - Alessandra Stoicescu - cu toata scoala ei de jurnalism au cazut cu totii in capcana nevoii de a avea un loc de munca indiferent de compromisuri.
Inca o data : SUCCES, NOROC, DRUM BUN in viata !

Cu drag,
Ileana Constantin, Bucuresti
PS - niciodata nu te-am confundat cu cei de la Antene !

Anonim spunea...

Atat de elegant, sa-ntorci un zambet pentru o palma si-o vorba buna pentru o sudalma...mi se confirma ca esti o persoana deosebita.