sâmbătă, august 22, 2009

Reteaua

Aurel Cazacu este, cu siguranta, pionul cel mai greu in toata aceasta caracatita a baietilor destepti.
Cel mai interesant si dragut este ca in familia Cazacu toata lumea face comert cu masini, echipamente industriale, nave si avioane. Tata, mama dar si fata. Si fata stim, are 21 de ani. Comertul cu produse specifice (armament) e doar varful aisbergului. Iar licenta...Credeti ca are vreo emotie? Eu chiar nu cred. Si asta pentru ca acelasi domn Cazacu a facut parte( nu stiu daca mai e si acolo) din comitetul ANCEX, cei care acorda licentele de export, in frumoasa noastra tara...

S-o luam babeste. Cu fata. In afara de DESINTCO, din care a iesit, Cazacu Maria Cristina mai este actionara de frunte in alte trei societati.

Prima. Technical Management Consulting International SRL. Obiectul principal de activitate, acelasi cu cel de la DESINTCO: consultanta pentru afaceri si management. Secundare: avioane, arme probabil si alte nebunii.
Partenerii fetei sunt la fel de interesanti:

Alexandru Ioan Plaviciosu- contraamiral in retragere, fost director al Institutului de Tehnica Militara, fost secretar de stat in Transporturile Navale si partener de afaceri, in alte firme cu: generalul (r.) Decebal Ilina (fostul sef al Directiei de Informatii Militare din Statul Major General, fostul sef al Directiei de Contraspionaj Militar, fostul sef al Departamentului de Inzestrare si Servicii din MApN si fost secretar de stat pentru Industria de Aparare in Ministerul Industriei si Resurselor), Michael Einik ( fostul nr. 2 al ambasadei SUA la Bucuresti) dar si cu generalul in retragere Marius Opran, alt mare guru pe piata de armament. Actionar al Global Comunications Servicies Romania SA, prieten cu Sergiu Medar si cu Nicolae Irimie ( Irimie, un foarte bun specialist in calculatoare al Armatei, dar ambii fiind reprezentanti ai Thuraya in Romania) numele lui Plaviciosu apare, la un moment dat, pomenit in scandalul Hayssam. Si reteaua de firme si firmulete poate continua. Nervi sa ai....

Mihail Dan Tuta. Adica Agentia de Cercetare pentru Tehnica si Tehnologii(?)

A doua firma. Grand Rom Top SRL.

Partenerii fetei:
Dumitru Roibu.
Alexandru Dumitrescu. Om de afaceri, partener cu fostul spion rus, Boris Golovin. Golovin este la randul lui partener de afaceri cu Lucian Sova ( fost director in Ministerul Transporturilor), detine Romcar Russian Buses, este partener de afaceri cu Stelian Nistor ( Iulius Mall Suceava) in Regional Romlines si se spune despre el ca este reprezentantul in Romania al oligarhlor rusi Igor Ziuzin si Oleg Deripaska. Primul controleaza OAO Mechel, adica COS Targoviste si Industria Sarmei Campia Turzii.
Presa scrie ca Oleg Deripaska este un apropiat al lui Putin si unul din cei mai bogati oameni de afaceri din Rusia, cu o avere estimata la 21,2 miliarde de dolari. Tot Boris Golovin mai reprezinta si TVEL Corporation, compania rusa de stat care opereaza in domeniul nuclear.
Golovin este fost ofiter al trupelor speciale din cadrul GRU, este nascut in Republica Moldova si stie romaneste. Prieten de asemenea cu baiatul destept al energiei, Bogdan Buzaianu, dar si cu oameni din SRI si serviciile speciale israeliene. Prieteni, prieteni, multi, multi prieteni. O gramada de baieti...

A treia firma. Ro Industry Service SRL. Asta se ocupa si cu extractia petrolului brut si a gazelor naturale, extractia mineralelor, telecomunicatii, constructii...comert cu minereuri, combustibili, produse chimice..Si bineinteles comert cu avioane si porbabil armament.

Partenerii fetei:
Tache Elena Luciana.
Tache Bianca Simon. Ambele tinere, mult prea tinere sa faca asa ceva.
Administratorul e mai cu experienta. Tache Constantin Lucian. Are 54 de ani.

Asaaaa...Acum mama. Cazacu Chirica. E si ea in doua firme.

Prima. Scandic Trading & Consulting SRL. Ofera servicii suport pentru intreprinderi n.c.a., face comert cu animale vii, face si constructii, da si consultanta management, comert cu televizoare, „produse specifice”...o nebunie... E actionar unic. Sunt convinsa ca stie sa se ocupe singura de toate cele enumerate putin mai sus..

A doua firma. Cazcom SRL. Cum va suna comertul cu bauturi, tutun, moluste, legume, fructe, zahar, carne, pielarie si parfumuerie combinat cu cel de nave si avioane? Misto, nu?
Alti actionari.
Tudor Anemarie Roxana.

Asaaa. Si acum... fascinantul domn Cazacu.

In 9 martie 2009 a devenit administrator al Eurocopter, cu un mandat de 4 ani.
La IAR SA Ghimbav ( repararea si intretinerea aeronavelor si navelor spatiale), persoana juridica majoritara este Ministerul Economiei, restul actionarilor: persoane fizice iar administratori sunt: Aurel Cazacu, Rodica Anghel, Mihai David, Mihail Vestea, Lucian Ionescu si Neculai Benea este director general.
Aurel Cazacu a fost din 2006 director al Directiei Productia de Aparare din Ministerul Economiei si, ulterior, director general al Directei Generale Industria de Aparare si Probleme Speciale din acelasi minister.
In 2000, si-a cumparat 3000 de mp in Popesti Leordeni, isi construieste o casa si are si trei aparamente in Bucuresti. Plus in spatiu comercial in Popesti Leordeni.
Are trei masini. Un Tico, o Nubira si o Toyota.
A castigat bani grei fiind consilier, din 2005, in Ministerul Econmiei, director General si presedinte CA al Romtehnica SA si presedinte CA al Romarm, Romaero si presedinte al AGA Avioane Craiova.
A vandut in august 2007, un teren intravilan cu 147.000 de euro.
Conturi la BCR de 10.000 de ron.
Si reprezentant al statului in ICPSP. Adica in Institutul de Cercetare Proiectare Sisteme de Productie, companie membra a UTI si partenera a NATO in ceea ce priveste capabilitatile tehnologice.

Cu ce se mai ocupa ceilalti baieti destepti?

Romeo Oita. Mai este actionar si la Modgrup SRL, o firma care are activitati in centrele de recuperare psihica si dezintoxicare, exclusiv spitale.

Generalul Sandu Ion. Este persoana fizica autorizata in consultanta pentru afaceri si management, inginerie si consultanta tehnica. Aceeasi poveste...

Cristian Geamanu. A fost actionar in Swiss Investment Board Romania SA, firma facea intermedieri finaciare, acum e lichidata dar Sorin Pantis ii era partener in firma, printre alti elvetieni.

Cati oameni interesanti, sotii si fiice cu ocupatii care mai de care mai ciudate are tara asta, nu?

2 comentarii:

Bim Bam Bula din Hilma Hila zis "Pana de vultur" spunea...

Şi tu vrei să creadă lumea că cearceaful ăsta de post l-ai scris tu?

Marius Mina spunea...

@Bim Bula, i l-a scris Basescu pe un biletel roz si i l-a transmis prin statuia Nuty spaima organelor