marți, februarie 19, 2008

Reflexele securiste ale Serviciului de Protectie si Paza


Cred ca mintea unor sefi din SPP functioneaza pe un singur principiu: cand suntem in rahatul al mai mare, sa ne batem singuri cuie in talpa. Si in cap...Mda...Este sinistru, daca n-ar fi periculos ce fac acesti oameni.
Aflu de la jandarmii binevoitori ai domnului Pahontu si ai domnului Burian ( ultimul- capul structurii de informatii a Serviciului) ca in SPP a aparut, ca din senin, o nota interna, intr-un regim special, despre ziaristi. Ei bine, da. Asta e problema lor principala, cand ei au pe cap un ditamai Summit NATO pe care nu reusesc sa-l acopere nici macar la capitolul protectie ...

Nota este semnata de mai multi oameni din SPP si vorbeste despre ziaristii care au scris "rau" despre SPP sau au "actionat" impotriva intereselor Serviciului. Sunt nominalizati jurnalistii care s-au dus sa inspecteze aeroporturile, hotelurile in care vor sta unii sefi de stat, care au fotografiat diverse obiective... Este mentionat si colegul meu- Buble- care a fost retinut intr-un mod halucinant de SPP pentru ca ar fi filmat, in Parlament, in timpul vizitei secretarului general NATO, niste cadre periculoase pentru mintea lor...Ce n-au stiut jandarmii de la SPP este ca erau filmati tocmai in timp ce stergeau casetele noastre. Iar stergerea casetelor era oricum tardiva... Pentru ca imaginile erau deja in posesia Antena 1... Bineinteles ca in legatura cu acest trist episod domnul Pahontu a avut alta parere....A simtit nevoie sa mai umfle putin muschii jandarmilor fara creier ai Seriviciului, spunand ca "ofiterii spp au actionat cu maxima eficienta si au stopat demersul mediatic"...Misto, nu?

De o "atentie sporita" inteleg ca beneficiez si eu. Pentru ca "prin intermediul Internetului" , am facut aprecieri "neadecvate" la adresa SPP. Pe acest blog...

Promit pe aceasta cale conducerii SPP, in special domnilor Pahontu si Burian ca voi scrie mai des, tot pe acest blog, despre ceea ce se intampla in Serviciu...Cred ca, in perspectiva summitului NATO, conducerea SPP ar trebui sa fie preocupata de refuzul unor servicii de informatii si ministere de a da oameni care sa-i ajute "la buna desfasurare" a "marelui test".
Reamintesc, de asemenea, intregii conduceri a SPP, ca Internetul este un spatiu public. Iar
"libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. Cenzura de orice fel este interzisă. Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii. Nici o publicaţie nu poate fi suprimată ". Daca au uitat, sa ia Constitutia si sa citeasca atent, usor, in liniste, articolul 30, alineatele 1,2,3 si 4.

Tema pentru acasa. Stiu ca istoria, dar vad ca si averea domnului general maior Burian este foarte, foarte subtire .Averea e aproape inexistenta.N-are casa, n-are terenuri, n-are masini, n-are nimic. Decat un salariu. Si cred ca face foarte, foarte mult pe jos dimineata pana la sediul central al SPP. Sau cine stie? Poate ia taxiul...Noroc ca la birou ajunge cu liftul....Hmmmm....Ciudat, nu? Pentru un ditamai sef al unei structuri de informatii. Apropos, baiatul domnului Burian lucreaza in SPP. Felicitari pentru "concurs".

Atat.Deocamdata.

P.S. Comentariile colegilor ziaristi sunt binevenite. Ale SPP ma intereseaza mai putin.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Da', un jurist "primesti?http://legi-internet.ro/blogs/index.php?title=publicarea_pe_net_si_probleme_sale&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Anonim spunea...

SPP sucks!
deci, sa fiu trecut pe lista, cer.

Anonim spunea...

poate te calca un mertzan negru, la ora mica.
si zau de nu mi-ar parea rau...:)

Cristian spunea...

oho...
păi numai dacă am posta fiecare poze sau filme cu B-xx-W-nu-ştiu-cum bătându'şi joc de restul lumii din trafic, o-ho, s'ar umple (o-ho!) netul!
SPP dar şi alţi purtători de uniformă sucks alot!

natriuclor spunea...

hehe, securistii e si ei suflete. cica n-au nici o vina. altundeva trebuie cautat vinovatul de manjit cu pene si legat in piata publica... cin' sa fie? cin' sa fie?
:)

piatra fara nume spunea...

ai vorbit de constitutie? unde te crezi, pe bune acum. mi se pare ca ai tupeu chiar.
SPP sucks, de acord.
ma doare undeva de lista lor.

Anonim spunea...

Si daca fac liste , ce?
D-aia au murit aia in '89, ca tu sa poti critica pe cine vrei! Cand vrei! Si unde vrei!

Anonim spunea...

Eu nu ştiu cu ce se ocupă SPP sau alte servicii de pază şi control, dar observ la ştiri că "teroriştii" nu au nici o problemă să-şi atingă scopul. Mă întreb ce fac serviciile secrete dacă se ajunge ca un tânăr să-şi descarce arma prin colegi şi profesori. Eu am impresia că aceste servicii consumă mult mai multe resurse decât oferă siguranţă şi, ca să nu se observe că sunt penibile acţiunile lor, fac poveşti cu băieţi violenţi. Îmi aduc aminte cum s-au dus un microbuz întreg de mascaţi ca să-l aresteze pe ex-ministrul Mureşan. Probabil că aveau informaţii că omul se va apăra până la ultima picătură de sânge, altfel ar fi trimis sectoristul cu o invitaţie... mai spre după masă ca să-i priască omului ziua.
Iată că acum guvernul pregăteşte un proiect împins de americani prin care să te identifice după IP, să-ţi scormonească prin email-uri. Având în vedere că primesc zilnic 20 de "scrisori de afaceri" din Burghina Fasu, sau cum se numeşte, s-ar putea să mă aresteze că nu am declarat cele câteva sute de miliarde de dolari care mi s-au oferit până acum. Halal! UPS, acum vor spune că sunt islamic. Ei, asta e.

Anonim spunea...

P.S. "Nici o publicaţie nu poate fi suprimată", dar ziariştii? Nu este chiar atât de banală problema. SPP îţi poate face multe probleme, mai ales dacă eşti un banal cetăţean de care nu ştie nimeni, dar şi dacă eşti un cunoscut ziarist. Securitatea ar fi ucis pentru drepturile care le au acum (legal, nu prin abuz) serviciile secrete.

Anonim spunea...

Nu văd pentru ce atâta grijă faţă de (in)capacitatea SPP, la urma urmei nu va lăsa nimeni summit-ul doar pe seama forţelor de protecţie din România. Mai bine ne-am preocupa de temele serioase ale summit-ului, care nu par deloc unele roz.

Unknown spunea...

Deci leii sunt cei de la SPP, care apara vulturul, presedintele Romaniei. Chiar isi fac treaba oamenii astia....sau ma rog asa lasa impresia