vineri, ianuarie 04, 2008

Where the fuck is Videanu? Acolo e...


Foto: Cancan & Cotidianul


Sunt oameni care-ţi spun mult prea multe şi oameni care nu-ţi spun nimic. Sunt oameni pasionaţi de ceea ce fac şi oameni care fac totul pentru ca "să dea bine ". Sunt oameni cărora le ierţi greşelile şi oameni cărora, oricât de indulgent ai fi, pur si simplu nu ai cum să îi ierţi.

Aşa e-n viaţă, aşa e şi-n politică. Există politicieni veritabili, cu defecte, calităţi, pasiuni şi obsesii şi există politicieni metrosexuali, ca acest Adriean Videanu.

Un politruc tipic. Un personaj care nu va face niciodată politică la nivel înalt, ci doar se va mulţumi să fie şi el pe acolo, să-i meargă treburile... Un individ din fauna politică autohtonă care nu mi-a spus şi nu-mi va spune niciodată absolut nimic. Un tip extrem de alunecos, plăcut la vorbă, la port cu Armani, la miros cu ce şi-o da el, parcă coborât de pe un podium al unei prezentări de modă pentru vârsta a doua sau câştigător al vreunui concurs de maniere elegante, drăguţ cu ziaristele şi, în general, cu electoratul de sex feminin şi... cam atât. Un pachet frumos împodobit, plăcut mirositor şi gol pe dinăuntru. Un om care a ajuns, prin voia sorţii lui Băsescu şi a electoratului de dreapta al Bucureştiului, primar al urbei, într-o capitală europeană în care alternativa e la fel de tristă, de adevărată şi poartă numele lui Vanghelie. Un om de afaceri de cinci stele extrem de abil, peste o Capitală zero barat.


Mă uit pe geam, la televior şi citesc ziare. Şi cred că nu există şofer în Bucureşti să nu-l fi înjurat măcar o singură dată pe Videanu. În gând sau nu.


Când Bucureştiul se topeşte la propriu, Videanu e la răcoare, pe Riviera Franceză. Când oraşul e înghiţit de ape, dispare numai el şi Mioriţa ştiu unde. Iar când toată Capitala e sub nămeţi, e la căldurică şi cam transpiră-climă subtropicală, deh... sau pe la St. Moritz, făcând naveta între Dior, Fendi, Vuitton, Cartier, Dolce&Gabana, Ralph Lauren şi Yves Saint Laurent...Care-s mai tari, ce ziceţi?

Aşadar, dacă aveţi urări pentru Videanu de început de an, întâmplări cu şi despre Marele Dispărut Primar General, screţi-le aici, sub anonimat sau nu... Le găzduiesc cu maaare plăcere!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ca orice om, si Videanu are dreptul la concediu. Iar sarbatorile de iarna sunt un bun prilej sa-ti folosesti zilele libere cu familia. Doar pentru ei existi. Iar daca tot existi pentru ei, why the fuck sa stai sub zapada si sa dardai de frig? "Lasa-l pe prostu' de Murgeanu sa se descurce singur. Daca-i mai sarac decat mine sa se descurce la Bucuresti sub nameti." Pare a gandi domnul Videanu. Apai poate ca asta este strategia... sa nu fie aici cand este nevoie si poate nu-l va mai alege electoratul. SI va avea mai mult timp liber de Ibiza, St. Tropez, Riviera Franceza, Tahiti, Bahamas sau cine mai stie pe unde. La mai... adanca (apa).

Anonim spunea...

Bucurestiul are primarul pe care il merita. Toti soferii care il injura sunt nenii aia care il voteaza pe Basescu pana in panzele albe, si carora li se pare cool ca se plimba beat cu masina si se pupa cu toate tantiile pe la horele publice. Asa ca dragi neni blocati in trafic, uite ce primar v-a dat simpaticul personaj Traian Basescu care va unge la suflet cand apare pe TV si "le zice pe bune". Data viitoare cand votati un primar aveti grija sa va asigurati ca acesta are si o strategie in spate, dublata de know-how si aptitudini de coordonare ale treburilor urbei. Pana atunci indurati. Doar voi l-ati votat.

Anonim spunea...

Urarea mea pentru dl. Videanu este simpla: sa-i traiasca familia! :)

piatra fara nume spunea...

joaca table, nu?

Anonim spunea...

Pe mine ma revolta faptul ca a mintit (prin omisiune, adica). De ce nu zice "Da' dom'le, am petrecut zilele de concediu in strainatate (ca doar daca nu el are bani atunci cine?) si nu am avut cum sa ma intorc. Dar uite, cum s-a deschis aeroportul m-am intors...bla, bla..."?
A, da, stiu de ce a mintit. Pentru ca el nu este niciodata atunci cand ar trebui sa fie. Pt ca Videanu nu e bun gospodar. Mai ales cand vine vorba de gospodarirea urbei si a banului public. Deci, nici nu mai are sens sa ma enervez...

autor spunea...

Ii doresc sa il vad legat pentru biznisurile cu bordurile si sa piarda la table, desigur.

Anonim spunea...

De almanahe de ce nu ziceti ca e plecat din tara?
Vanghelie vrea sa fie Primar General dar a lasat Sectorul 5 sub nameti pentru a petrece in strainatate.