miercuri, august 08, 2007

Mai bine ar pleca toti...Si ar ramane Basescu!

"Fascinanta" viata la Cotroceni. Aproape in fiecare zi traversezi o criza de nervi. Nimeni, niciodata, nu stie nimic. Si aproape totul ii ia prin surprindere. Lumea cotrocenista se uita la televizor si afla pe unde se afla presedintele acestei tari. Dar nu pot sa priceapa ca, pentru a se uita la televizor si a afla pe unde e presedintele tarii, trebuie ca televizoarele sa-l localizeze si sa-l ridice pe satelit, spre difuzare, pe domnul presedinte.
Am cunoscut echipe cotroceniste. Am colaborat cu echipa Iliescu, Constantinescu dar pe nimeni n-a luat prin surprindere pana acum Ziua Marinei, de exemplu. Am incercat astazi sa explic un fapt simplu: ca in fiecare an, Ziua Marinei se sarbatoreste, pe 15 august, de Sfanta Maria. Numai ca, anul asta, manifestarile incep de pe 10 august. Vaaaaai, ce mirare! Cata surprindere! Incredibil. Dar adevarat.
Te anunta, daca te anunta, cu o jumatate de ora sau cu o ora jumatate inainte( cazul fericit) ca stii...presedintele acestei tari face o declaratie de presa. Sau se duce la o intalnire cu pensionarii, sau se duce sa-l decoreze pe Prea Fericit. In conditiile in care de ultimele doua evenimente( pensionarii si decorarea) se stia cu zile bune inainte.
Noroc sau ghinion ca se mai impiedica ziaristii de constructorii patriotici prin Palatul Cotroceni. Sau mai stau paparazzi de la Cancan si prezinta dovezi de cate ori si cate ore a stat Elena Udrea prin Palatul Cotroceni. Si noroc ca mai exista "mijloace specifice". Ca altfel, stai si-l cauti pe Basescu pe tot teritoriul tarii. Si incerci sa le explici ca teritoriul Romaniei are 238.391 km2. Degeaba!
- E in teritoriu

- In teritoriu, unde? In Covasna, nu..?

- Nu, in teritoriu. Vizita in teritoriu.

- Teritoriul are 238 de mii de km2...
- Nu stim, e in teritoriu...

Mai rau te ametesc. Numai ca suni. Alte persoane. Basescu tocmai terminase declaratia de presa. Of course ca era in Covasna. Of course ca facuse declaratii politice. Of couse ca ei, cotrocenistii, habar n-aveau.
Cu atata indecizie, frica si neprofesionalism rar te intalnesti. Uneori nici nu stii ce sa faci. Sa razi sau sa izbucnesti nervos.



Face declaratie de presa. La Palat. Afli cu o ora inainte. Pe sus, pe jos, zburand...ajungi. Intrebare:
-Unde o face? Inauntru sau afara?
- Nu stim..
- Pai trebuie sa ne instalam...deci unde o face..?
- Lui ii place afara...dar bate vantul, poate o face inauntru, dar nu-i place...

Mai trec 10 minute.
- Deci o face inauntru..
- Nu stim, stai sa vedem...ca lui ii place afara...Dar steagurile astea, bate vantul, flutura rau, poate si ploua. Crezi ca o sa ploua...?

Dupa alte zece minute de discutii in zona gri a izbucnirii nerovase, vine semnalul: o face inauntru. Ce surprizaaaaa!
Una peste alta, povestea e lunga, e plina de personaje care mai de care mai fascinante, dar are morala ei. Majoritatea oamenilor din jurul lui Traian Basescu sunt extrem de slabi profesional. Sunt atat de fricosi incat ai senzatia ca se vor speria si de propria umbra. Iar Basescu n-are incredere in ei, probabil, din acelasi motiv. Asadar, mai bine ar pleca toti. Si ar ramane Traian Basescu. Sa dea sms-uri... "Sunt in Covasna. Stau pana duminica. Nu sunt in concediu, sunt in vacanta. VA- CAN- TA! Vezi comunicate pe site. Dati refresh zilnic. Din ora in ora, daca se poate. Cine vrea sa ma vada sau sa ma filmeze, ma gaseste pe Valea Zanelor". N-ar fi mai simplu asa?

16 comentarii:

Paul spunea...

Ar fi parca totusi muuult mai simplu fara Basescu...

Anonim spunea...

pisi mik ...daca nu iti place schimbatzi serviciu...

cristian Şuţu spunea...

@paul, anonim > e atit de greu sa intelegeti ca fiecare dintre noi trebuie sa ne facem treaba?

Nicole Florian spunea...

Imi place de mor! Distractie la maxim!
Cei de la Palatul Elysee stiau oare unde e Sarkozy?

Mihaela spunea...

Incredibil! Oare din frica fac oamenii astia asa sau e vreo strategie de a-i face pe jurnalisti sa cedeze nervos? Te-am vazut si la Marasesti, daca nu ma insel, unde a fost si presedintele imediat dupa Covasna. De data asta, jurnalisti in tarc.

ziarist spunea...

@anonim. 1. apelativul "pisi" cred ca nu a fost cea mai buna idee a ta. 2. nu e vorba de schimbat serviciul. e vorba de altceva....

@nicole. nu-ti doresc o asemenea distractie zilnica.

@mihaela. nu e vorba de nicio strategie. este vorba de niste oameni care pur si simplu nu-si fac treaba.Da, am fost la Marasesti. Tarcul e uneori binevenit. Nu intotdeauna. dar si asta e o discutie fara sfarsit la noi, in Romanika

Anonim spunea...

Mai bine ar invata si institutiile romanesti ce inseamna relatia cu presa. In Romanika pana si programul presedintelui tarii este "secret de stat". Si mai e ceva "dragutz" - oamenii de stat de la noi sunt oameni de stat de luni pana vineri, de la 8.00 la 16.00. In week-end sau cand vor ei (la restaurant, la supermarket)sunt "cetatzeni". Dupa care aflam ca presedintele nu-si ia concediu pentru ca cica nu-si poate delega atributiile. Dar cand se duce la munte sau la cumparaturi, in calitate de "cetatzean", ce fac oamenii aia din subordinea lui, care tremura numai cand ii rostesti numele, daca izbucneste razboiul mondial? Oare il deranjeaza pe "cetatzeanul" respectiv? Sau nu-l plictisesc cu astfel de amanunte cand e in afara serviciului?

Anonim spunea...

Putine blog-uri asa dezinvolte am citit. Felicitarti Sorina.

ziarist spunea...

merci mihai...this is life!

catalin spunea...

Dezvolta putin blogul si cu articolele pe care le scrii la ziar sau pe care nu le poti scrie.

soferul spunea...

Mai scrie, mai scrie! Te-ai lasat pe tanjala! Ai umor in scris (iar asta este greu, ori il ai ori nu. nu-s multi ca tine, plus ca ai si subiecte interesante, pe care nu lke vezi in observator, ca nu sunt stiri de tv... scrie! :)

zoco spunea...

Ieri dimineata in fata blocului in care stau era o canapea uzata si cativa saci de gunoaie(vecinii dintr-o casa alaturata,neavand contract cu firma de salubrizare au facut un cadou locatarilor din blocul in care stau,ne-a venit randul saptamana asta,saptamana trecuta a fost randul blocului vecin,asta-i viata cand ai vecini darnici).Ce m-am gandit dupa ce am vazut seara ca firma de salubrizare n-a ridicat cadourile lasate de vecini,sa-l sun pe Basescu!?Nu e el gunoierul tarii?Nu ne scapa el de toate gunoaiele?Am cautat ceva numere de telefon de la Cotroceni si dupa ce-am gasit am vrut sa sun.Prietena mea mi-a smuls telefonul brutal si m-a apostrofat spunand ca e mai bine sa stau linistit si sa las Salubrizarea Cotroceni in pace ca s-ar putea sa ma trezesc la usa cu doua-trei gunoaie SPP-iste si sa nimeresc intr-un tocator de gunoi condus de Codruta si-o sa-mi blestem ziua in care mi-a trecut prin cap ca e deranjant sa ai gunoaie in fata blocului si ca Basescu ar fi solutia la mica mea problema.

catalin spunea...

profit de autorul blogului pentru a imi face reclama ....


http://www.cocoshoo.blogspot.com/

Nicole Florian spunea...

Sorina, unde esti? Ce ti-au facut astia de la Cotroceni? Ai dat bir cu fugitii?

Raluca spunea...

mai bine ar pleca toti, in frunte cu Basescu : )

Anonim spunea...

Oare asta e tot?...fiti voi presedinte de tara...fiti voi presedinte de tara ca Romania...citez, ca "Romanika"!