luni, septembrie 16, 2013

A 15-a zi. 15.000 de oameni. "Piața Universității e aici!" V.Ponta: "O să-i caut, să vorbim, să vedem..."

Ziua 15. Spre disperarea crescândă a guvernanților, 15.000 de oameni au mărșăluit prin București, scandând împotriva proiectului Roșia Montană și cerând demisia premierului Victor Ponta. Nici atitudinea presei nu a fost uitată și nici cea a politicienilor. O pancartă a unei tinere rostea un adevăr impresionant, pe care numai Petre Țuțea l-a spus apăsat acum mult timp: "Dacă aș putea, domnule, aș scrie pe ziduri, mare, să vadă tot țăranul: "Românilor, nu vă mai alegeți conducători care nu-și iubesc țara!"" Protestul acestei tinere generații a depășit și astăzi granițele țării și alături de oamenii din București au mai fost români din Alba, Cluj, Iași, Craiova, Suceava, Buzău, Constanța, Sibiu, Târgu Mureș și Brașov. S-a protestat și la 2544 m, pe Vârful Moldoveanu. 
Oameni tineri, pașnici, frumoși, luminoși, cu steaguri, cu peturi, cu biciclete, hipsteri, oameni cu copii, cu cărucioare, studenți, oameni care mâine se duc la serviciu, toți le transmit politicienilor același mesaj: să se oprească!
Un protest ce ia proporții gigantice pentru că politicul, cu sfidarea și aroganța nemărginite, refuză să-i asculte pe acești oameni și să-i ia în seamă. O mulțime eterogenă, un arhipelag de gânduri, unite toate, spontan, într-o singură cauză. Acești oameni merită mult respect și multă stimă. Au arătat că în România anului 2013 încă mai este posibil să te lupți frumos pentru ceva în care crezi cu adevărat. Un puternic, tulburător și spectaculos exercițiu de democrație ce multora provoacă fiori reci. 

Ziua 15. După ce s-a poziționat singur pro- Roșia Montană și pro- RM Gold Corporation, singura reacție care a venit din partea lui Victor Ponta în cea de-a 15 zi de proteste de amploare a fost: "O să-i caut, să vorbim, să vedem". Victor Ponta nu părea să aibă nici în această seară un plan pus la punct ca să discute cu Piața Universității care de două săptămâni e tot acolo și cere, din ce în ce mai aprig și cu mai multă rezonanță, aceleași lucruri.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Jegoase comentarii. Mi-e jena pentru cei din piata, manipulati contra lui Ponta si a interesului national!