sâmbătă, iulie 14, 2012

Someone, please, call 911!

Pick up the phone, yo!
Tell them I've just been shot down,
And the bullet's in my heart
And it's piercing through my soul
Feel my body getting cold...
.........
Someone, please, call 911!
.........
I'm in real big trouble
You're in real big trouble
Lord knows I'm in trouble
.........
Pick up the phone, yo!


Victor Ponta: " Băsescu își joacă viața și libertatea. Blejnar îi aducea lui Băsescu bani. Putem demonstra asta după 29 iulie.(...) Băsescu a mințit și a fraudat votul din 2009 ca să ajungă președinte. Oamenii plătesc rate mai mari din cauza lui Băsescu. Sigur, crește leul.(...) Acest nemernic care este Băsescu, că am înghițit de la acest individ șantaj îmi ascultă telefoanele.(...) Băsescu e cel mai mare mincinos din istoria României, nici măcar Ceaușescu nu mințea (...) Este un scorpion, ucide pe cei care stau în jurul lui."

Tot ce ați citit mai sus se traduce cam așa: disperare maximă. Minciuni peste minciuni, un amalgam halucinant de amenințări, jigniri și acuzații ce trădează panica, prăbușirea, dezastrul, catastrofa, durerea, ruina și prăpădul. Deși cursul a crescut grație lui Dragnea, Voiculescu și Hrebenciuc, recunosc: ideea că Ceaușescu nu mințea este chiar foarte tare. Și de ținut minte. Sincer, n-aș fi crezut că o să aud, în 2012, la 22 de ani după ce Mitică Iliescu trecea cu tancurile peste oameni, așa ceva din gura unui tânăr politician. Cât despre scorpioni, Ponta are dreptate: chiar ucid. Domnul Hrebenciuc știe cum vine cu asta. Și de obicei, da, e cam letal...

Crin Antonescu: "Se vorbește în ultimele ore de cele 10-11 porunci pe care președintele Comisiei Europene, Jose Barosso, le-ar fi dat premierului. Nu există așa ceva, nu avem un document în sensul ăsta.(...) Un lucru foarte clar pe care îl știe cu certitudine domnul Barosso și o asemenea ipoteză e jignitoare pentru noi. (...) Nu sunt curios, butonul 3....Doar dacă răspunde Dumnezeu, ceea ce mă îndoiesc, nu de existența lui Dumnezeu, ci de răspunsul pe butonul 3 al lui Băsescu. Altfel nu mă interesează cine e pe butonul 3"

Victor Ponta: "Am transmis Comisiei Europene răspunsurile la cele 11 probleme ridicate de președintele Barosso. Și domnul președinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme- astea sunt cele 11 probleme. Nu spunem că sunteți vinovat, spunem doar că am vrea răspunsurile la ele. Eu astăzi am făcut aceste răspunsuri și le-am transmis către Comisia Europeană"

Și acum cele 11 probleme- motivul demenței. Răspunsurile sunt sub semnătură. Nominal. Nu le aplici, ești pa! Recomand aprofundarea art. 7 din Tratatul de la Lisabona care ar putea fi invocat în premieră și într-un mod cu adevărat excepțional.

Până Crin Antonescu învață să nu mai mintă de la pupitrul de la Cotroceni, în calitatea sa de președinte interimar al României, vă spun că UE cere în mod clar și fără dubii următoarele: 

A. Respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar:

1.Reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a verifica inclusiv constituţionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 38

2.Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41

3. Renunţarea la folosirea de ordonanţe de urgenţă în cazul unor decizii care afectează statutul instituţiilor fundamentale ale statului ori Constituţia şi în situaţii care nu prezintă urgenţă

4. Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice şi mai ales pentru a evita decizii judiciare.

5. Conformarea imediată în faţa tuturor deciziilor Curţii Constituţionale.

6. Angajamentul autorităţilor publice de a respecta independenţa sistemului judiciar şi evitarea criticării acestor decizii judiciare.

B. Redarea încrederii:

7. Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorităţii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent şi obiectiv

8.Nicio numire în posturile de procuror general şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub actuala preşedinţie: proceduri publice şi transparente şi liste deschise pentru oricine, selecţii bazate pe criterii de profesionalism şi integritate şi de palmares în domeniul luptei anti-corupţie.
9. Nicio graţiere prezidenţială în cursul actualei preşedinţii

10.Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respectă criteriile de integritate. Obligaţia celor care nu respectă aceste criterii să părăsească posturile.

11. Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupţie la nivel înaltMai pe scurt, ambiția imberbului Ponta s-ar putea finaliza imediat și cam așa: el a încălcat Constituția și s-a dus la Bruxelles, el, Antonescu, Dragnea, Voiculescu, Hrebenciuc, Voicu și toți pușcăriabilii din Parlament au aruncat România în haos iar acum Europa s-ar putea să-l dea afară de tot și pe timp nelimitat pe Ponta din Consiliu și o întreagă țară s-o arunce afară din Uniune. Păi, da! Uniunea n-are nevoie de așa ceva. Noi cam avem nevoie de ea.  Așadar, cum spuneam, faceți un bine: someone, please, call 911! 


P.S. Un interviu amuzant dar și serios, AICI.
P.P.S. Petreanu. Aici. Atât.

10 comentarii:

za-k spunea...

Astia sint irecuperabili.
Se incurca in minciuni, declaratzii timpite si bagatul capului in nisip ca strutzul.

Ctrl+VP trebuia sa-l ia pe Ctrl+CA la Bruxelles ca sa-i bage EU mintzile in cap. Se pare ca Ctrl+VP a intzeles ca e groasa da' ajuns acasa cu lista la USL au ris de el si l-au trimis aia sa stea in genunchi la coltz pe coji de nuca.

Astia nu o sa respecte nimic din lista asta. Si o sa fie nasol rau de tot pentru Romania.

Numa' bine,
za-k/

Anonim spunea...

Bravo !

Anonim spunea...

Sorina ,
Sunt dependent de bloggul tau..
Excelent..!Tine-o tot asa!

Anonim spunea...

In tara a caldura mare, de obicei dupa asta vine ploaia, furtuni. Sa vedem.

Sunt un frate tanar, care crede in dreptate ,
Am ochi negri dar am mainile curate.
Iubesc pletele si ploaia si camasile-nflorate,
Nu raspund cand mi se-arunca vorbe-n spate.

Un fapt fara importanta
ma poate face sa sper,
Ma-nclin si pun in balanta
ce-i sfant cu ce-i efemer.

Peste tot atarna greu
Teama de sinceritate...
Dar de cate ori, prieteni, n-am suras cu intristare
Cand sperantele pareau inselatoare.

Cand necinstea si prostia
si-ascundeau prin gropi norocul,
Stiti de cate ori, prieteni, le-am prins jocul.

Ne-am saturat de palavre,
de carti si filme de soc,
Cu vampe, regi si cadavre,
cu stele de iarmaroc.


Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate.

Ni-e lehamite de marsuri,
de tromboane si plocoane,
De blazoane, de canoane si fasoane.
Fiindca banul si prostia
sunt pericole morale

Circul vietii ne-a impus salturi mortale.

Deasupra florilor noastre
ciuperca cheama a pustiu,
Din cer cad pasari albastre
si totusi nu e prea tarziu.

Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate.
Sa-ncercam sa facem noi
Un oras fara pacate.
Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate.


PLOAIA CARE VA VENI
Artist: Pasarea Colibri

Anonim spunea...

Buna ziua,

Care e sursa de unde ati tradus cele 11 "porunci"?

Razvan T spunea...

Toata munca Romaniei din acesti ultimi ani este pusa la zid de acesti papitoi de rand.
Nu-mi pot imagina ce va fi daca intr-adevar vor ajunge sa-si legitimeze ticalosenia prin acest referendum, daca vom fi condusi de acesti puscariabili.

Romanii trebuie sa inteleaga ca masurile de austeritate care si le-au insumat au fost necesare.
Romanii trebuie sa puna lucrurile in balanta si sa priveasca alte tari precum Spania, Italia, Grecia care au intarziat cu aceste masuri iar acum sunt intr-un impas economic.
Sa luam Spania de exemplu in care sute de mii de oameni nu-si mai pot plati creditele la banci, in care zeci de mii de oameni asalteaza Caritasurile, in care mii de oameni asalteaza supermarketurile la terminarea programului de lucru ale acestora pentru a putea beneficia de produsele expirate.
S-au inmultit oamenii strazii iar pe plan extern, Spania si-a pierdut cam orice urma de credibilitate din partea investitorilor straini.

Romani, treziti-va!

Romania a fost luata drept exemplu in Uniunea Europeana.
Romania a rezistat masurilor de austeritate.
Romania urma sa adere la spatiul Schengen mai ales ca urma raportul pe justitie si cel mai bun exemplu ar fi fost condamnarea cu executare a unui fost premier. In avanpremiera chiar in Romania.

Toate aceste lucruri sa fie compromise intr-un timp atat de scurt de niste parveniti, de niste insecte, de niste epave?

Romani, treziti-va!

Anonim spunea...

Draga Sorina,ce pot sa-ti spun?Bravo! Imi place ce scrii ,dar oare cati dintre romani inteleg gravitatea celor intamplate?Nu-mi vine a crede ce se petrece in Romania de astazi! Tine-o tot asa!

fury spunea...

Intrebari...!!!
Daca in cei opt ani...Base a redat prestigiul si locul Romaniei in Europa...:-De ce am atras o suma minima din fonduri europene...??? De ce investitiile straine au scazut in loc sa creasca...??? Eu continui sa cred ca exista viata si dupa ...Base...!!!

radu spunea...

Sorina, acesti oameni
(dar nu merita acest nume nobil) no vor ierta nimic, nu se vor abate de la ideia lor,vor continua sa distruga ce au construit cu suduare,si daruire sutele de mii de romani ce lucreaza in afara granitelor acestei tari pentru a dovedi ca ROMANIA este o tara dim Uniunea Europeana,cu parteneri ca GERMANIA si FRANTA tari cu o democratie si cultura incontenstabila.Va fi foarte greu dar cred ca acum este cu adevarat momentul libertati acestei tari. Te respect pentru curjul tau in aceasta lupta pentru adevar.Timpul va demonstra corectitudinra analizelor tale.Felicitari.

gabriel spunea...

O posibila cauza a disperarii: http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/testamentul-lui-nastase-ar-putea-decide-soarta-referendumului-270492.html