sâmbătă, iulie 14, 2012

Ce vedeți, ce auziți, ce știți, ce citiți - nu există

Ce parcurgeți mai jos sunt doar o fantasme. Pe principiul de tristă amintire: nu există pentru nu vrem noi! Sunt intoxicări!

Aici sunt cele 11 puncte ale lui Barosso. Crin Antonescu, președinte interimar al României, a mințit- a spus că ele nu există. Ponta- a spus că ele există, a răspuns la ele dar nu sunt chiar așa. Ei bine, chiar așa sunt. De mințit, au mințit amândoi. Unul mai mult, altul mai puțin.















Aici, agenția care face PR-ul Guvernului rus și Gazprom a trimis un comunicat în numele Guvernului Ponta. Guvernul României spune că nu există niciun contract, ci doar niște tatonări. Eu nu cred. Pentru că atunci când sunt tatonări, PR-ul nu dă comunicat în numele tău. Deci cine mine? Ghici ghicitoarea mea...

O vorbă înțeleaptă a poporului român spune așa: prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. În această categorie, eu, mai jos, prezint faptele. Voi trageți concluziile. Voi sunteți suverani, nu-i așa? :)

1. Andrei Marga spune că a făcut diligențe la ambasadorul Germaniei pentru o întâlnire la nivel înalt. Imediat, ambasadorul german spune că nu s-a făcut niciun demers. Marga zice, pe jumătate blocat: Eh, urma să fac...
2. Victor Ponta, de Ziua Franței: Ar trebui să învăț puțină germană, mai ales în Europa acestor zile. Imediat, ambasadorul Germaniei dă replica: oficialii germani nu îi cer premierului să vorbească în germană, se poate să vorbească și în altă limbă.
3. Victor Ponta, de Ziua Franței:  Până pe 29 stăm acasă. Ponta, acum o săptămână: "Voi demonta această campanie ticaloasă. Tuturor le-am spus același lucru: vă rog trimiteți experți în primul rând să demontăm minciuna. Nu a existat nicio ingerință în Justiție. Nu există niciun caz în care cineva să fi intervenit. Informațiile au fost intenționat false pentru a fi folosite într-o bătălie politică și voi merge la Bruxelles, la Paris, la Berlin pentru a răspunde partenerilor noștri. Pentru că este vorba de România și, indiferent de ce va decide poporul român pe 29 iulie, de pe 30 iulie trebuie să trăim în aceeași țară".
4. Titus Corlățean, ministrul Justiției, tocmai recunoaște cu jumătate de gură că, la Bruxelles, a avut o prestație neconvingătoare în fața comisarului Reding, în raport cu așteptările ei.
5. Tius Corlățean, ministrul Justiției, în mod halucinant, îi trage o palmă și lui Barosso: Atunci când apar acuzații grave, un stat al UE așteaptă să fie întâi întrebat. Asta este regula: întrebi și autoritățile statului respectiv. Întrebi ministrul Justiției, ministrul  Afacerilor Europene, ministrul de Externe.
6. Titus Corlățean, ministrul Justiției o desființează pe Reding și întreaga Comisie Europeană- acuzându-i indirect că mint, că au băgat minciuni în raport, ca fac politică, că nu sunt în stare să-și facă obiectiv treaba și că "unii"- agenturile străine probabil vor fi de vină pentru că nu vom intra în Schengen : În raportul CE pe Justiție, va exista și o adăugare politică din aspecte incorecte față de situația reală din România, iar respectivele concluzii vor fi folosite de unii pentru a îngreuna aderarea țării la Schengen. Anterior, același mare ministru al Justiției declarase că informațiile despre situația din România sunt o "manipulare crasă" și " minciuni".

Așadar, oamenii ăștia sunt total despriși de lumea în care trăiesc. Să o înjuri non-stop pe Merkel, s-o iei chiar și la mișto, să spui că nu te mai duci nicăieri după ce se știe că nimeni nu te mai primește, să spui că documentele nu există când ele apar, să minți non-stop, să te mai iei și de Reding și de Barosso, să acuzi indirect Comisia Europeană că va băga minciuni în raportul pe Justiție- e nebunie, demență curată. Vroom, vrooom! Aici, repet. No, nu e cu mașini...deloc.
O singură idee de bun simț se desprinde din toată această nebunie. Oamenii sunt total nepregătiți să conducă România. Nu poți să minți la modul cel mai grosier și apoi să râzi în nas tuturor. Intern și internațional. Oamenii ăștia n-au nici cea mai vagă idee despre cum funcționează Uniunea Europeană, ce înseamnă în general politica externă, cu ce se mănâncă ea, n-au idee cât s-a complicat totul în anul 2012...Și mai văd că apasă periculoasa pedală naționalistă: Nu ne face nimeni ordine în țară, nu ne dictează nimeni, nu votează Merkel. Da, este perfect adevărat, dar când ai intrat cu greu în UE ți-ai cedat și o parte din suveranitate. Ești într-un club - respecți regulile. Când spargi geamurile, ieși!
Omul de la Rahova chiar știe cum stă treaba asta. Faceți-i o vizită vă rog. Luați cursuri de la el.

Cât despre ingerințele în Justiție, de la Grăjdan și până la Bălan cred că este evident ce s-a întâmplat. Pentru mine cel puțin. Eu pot pricepe, înțelege multe dar totul până la gruparea Voicu- Mitică Iliescu. Pentru că aici este vorba de mafie. Și, ca atare, am o întrebare: când a fost ultima oară George Bălan, la cafeluță, în Guvern?

25 de comentarii:

Ovidiu Caba spunea...

Multa lume (simpatizanti USL) contesta lista [am promovat-o si eu]. Am inteles ca un original/oficial nu exista. Nici macar pe www.gandul.info nu am gasit documentul. Speram sa-l gasesc acolo si, de acolo, sa merg direct catre sursa. Nici o sansa. Chiar imi doresc o confirmare ca acest document exista si e oficial [desi n-are antet, n-are nimic... nu e in regula].

gabriel spunea...

Pur si simplu nu inteleg cum exista inca atat de multi care sustin in continuare planul asta diabolic. Nu ma refer la cei cu frica de justitie, ca la ei e clar de ce. Ma refer la votanti, care ar fi trebuit pana acum sa inteleaga unde s-a ajuns.

gabriela spunea...

Esti fantastica.
Inca o data iti multumesc.

Marian spunea...

Magistral!!! Vroiam sa va injur acum o saptamana! Acum vreau sa va sarut mana...

Anonim spunea...

Doamna (sau dra) draga adevarul e altul: ne place sa fim mintiti! E groaznic ce spun dar asta e realitatea. Poti sa spui matale pana maine dimineata unui sustinator USL ca Ponta minte sau ca a plagiat ca el tot pe Ponta il va crede desi e evident ca minte. Ai cunoscut matale vreun politician care sa nu minta? Eu nu cred ca exista asa ceva. Toti mint PENTRU CA TREBUIE SA SPUNA CEEA CE NOI VREM SA AUZIM DE LA EI!

Anonim spunea...

Sorina, prezinta in emisiunea ta ... toata aceasta cronologie si fii ferma pe optica ta. De multe ori am impresia ca-n tv lui Ghita nu mai ai libertatea care o aveai la b1. Fa ceva in sensul acesta!!!

Ioan Suciu spunea...

Sarut mana......
Încep sa vad si Luminița de la vreun capăt......daca ar fi mai multe condeie ca al d-voastra , tarisoara asta ar mai avea o șansa.....Întrebarea care urmează si nu este retorica este.....cati romani vor putea ,cu adevărat ,sa va (ne) înțeleagă ?
Mai vorbim!

Sorin spunea...

In ultimile zile romanii s-au impartit in cei care se uita la salariile si pensiile reduse, la manipularea usl si cei care privesc cum Romania se indeparteaza de UE. si principiile statului de drept. Si peste toate se observa o diluare a simt. Acest blog imi reda increderea si speranta ca vom ramane alaturi de statele civilizate.

Anonim spunea...

Clar si limpede! Imi vine, totusi, greu sa inteleg cum sustinatorii USL nu vor sa "vada" gravitatea situatiei si consecintele infioratoare pentru cetatenii romani. Oare, daca mai prin toamna, vor avea nevoie de viza in Bulgaria si Ungaria vor fi multumiti?

Doru spunea...

Ponta: N-am promis ca va fi prag la referendum
Ponta, cu cateva zile inainte, alaturi de Schulz: Referendumul va fi valabil daca la vot vin noua milioane de persoane (sau cam asa ceva).

Sunt usor de gasit cele doua declaratii, in video.

Anonim spunea...

Ha, ha ! Incep sa cred ca astia au probleme la mansarda :). Sau sunt niste papitoi legati cu sfori si joaca cum le spune altcineva, dar nu stiu daca isi dau seama ca joaca intr-un film cu prosti.

Radem, glumim, dar nu e rasul nostru.

Hai ca mai sunt cateva zile pana la raportul UE. Mai aveti timp sa dati cu toporul, daca nu ajuta, baieti - luati o drujba ! Craca de sub picioare trebuie taiata...

Anonim spunea...

@ovello, uite aici: http://www.gandul.info/news/mark-gray-ce-pricipiile-legate-de-numirile-de-la-dna-parchetul-general-reinstaurarea-atributiilor-ccr-discutate-in-cadrul-intalnirii-barroso-ponta-vezi-sumarul-sedintei-de-la-bruxelles-9859699

Dumitru Mitrita spunea...

Marturisesc ca dupa ce ati plecat de la B1 fara vreo explicatie plauzibila am crezut ca va-ti pierdut ca atatia altii in cohorta celor care executa ordine, nu fac jurnallism. Citind acest articol insa, am fost surprins foarte placut. Am redescoperit aceeasi Sorina Matei care m-a impresionat cand s-a luat la harta cu Gadea si Antena 3 dar mai ales am constatat ca sunteti un jurnalist cu logica la dvs. si cu capacitatea de a pune cap la cap informatiile din presa mai bine ca oricine - beneficiind si de acreditarea si experienta de care spuneati. Mai ramane doar sa vedem astfel de puncte de vedre si la postul Romania TV si atunci as fi pe deplin multumit. Apropos, ati observat cumva ca in ultimul timp Realiatatea TV a schimbat un pic macazul - nu atat de mult - spre obiectivitate, ramanand in prim planul comandatilor Antena 3 si Romania TV?
Cat despre subiectele pe care le-ati abordat in ultimele zile sunt 100% de acord cu dvs. si chiar apreciez ca ceea ce scrieti va pune in capul listei ca jurnalist obiectiv, informat si responsabil.
Felicitari!

Croco spunea...

Vă felicit pentru eforturile dvs. de a râmâne obiectiv(ă).

Anonim spunea...

Cand ati venit in Castellon din partea Antenelor un va suportam dar mi-ati dovedit ca sunteti o jurnalista buna,corecta si echilibrata. Va doresc multa sanatate si la cat mai multe articole si sper sa un aveti ghinionul sa va dea astia vreo ordonanta sa va inchida.

fury spunea...

Sorina , mi-am adus aminte de filmuletu ala cu pixelu albastru...Cei care l-au promovat au insistat atat ...incat efectul a fost invers...Nimeni nu a mai crezut ca Base a dat...Asa cred ca se va intampla si acum. Sunt de acord ca Ponta a facut greseli...dar sa il scoti mai mafiot ca Base...e totusi cam mult...!!! Si efectul va fi...exact VICEVERSA...!!! Apropos...Ai putea insira cateva actiuni facute de Base in ultimii opt ani in munca lui istovitoare de a creste prestigiul Romaniei...???

Anonim spunea...

@fury: credibilizare externa si bani de la UE ti-ar ajunge?

fish

Anonim spunea...

Nu se poate compara situatia cu filmuletul care era "trasa de par" si cusuta cu ata alba ... cu situatia de acum care este mult mai complexa si ... care aduce in fiecare zi ceva nou in materie de mizerie usl-ista. Dimpotriva ... toate incercarile usl-inosilor de a-i intinde fel si fel obstacole presedintelui, schimonosind in fel si chip modul de organizare al referendumului, il transforma pe Basescu intr-o victima ... iar ... oamenii simpli empatizeaza intotdeauna cu victimele. Ati vazut ieri atitudinea ingamfata pe care o aveau Ponta si Antonescu la ambasada Frantei? Pur si simplu ... te ingretoseaza. Antonescu se umfla in pene ... de aveai senzatia ca-i plesneste costumul ... absolut penibil!!!

fury spunea...

@anonim

Ti-as fi recunoscator daca ai scrie aici care e procentul absorbit de Romania din cei 13 miliarde de euro puse la dispozitia Romaniei in perioada 2007-2013...!!!
Cu multumiri...!!!

re-fish

Anonim spunea...

@furry - nu stai prea bine cu logica :D
"fish" era semnatura mea sa nu fie "anonnim".

de bine de rau (mai mult rau decit bine, asta e clar) au venit niste bani, de care s-au facut unele altele. iar banii aia au venit prin faptul ca paream oameni seriosi. umpique mai prosti ca n-am stiut sa luam multi dar am luat mai mult decit 0-ul ala barat pe care sintem in stare sa-l producem singuri.
cind romania va avea o productivitate de 10-20% din a germaniei ne-am lipsi mai usor sau mai greu de banii de la UE/FMI/BM
(ca si aia FMI/BM tot pe capitolul seriozitate si respectarea unor planuri pe care le-au agreeat - dau banii).

imi place ca-mi confirmi punctul de vedere ca au venit bani - da' o dai in gard tot pe prostia romanilor de a nu fi in stare sa ia mai multi ;)

semnat: fish

dorel (al de va taie curentul ...) spunea...

in mod surprinzator uiti sa mentionezi niste fapte minore cum ar fi ca:
- fostul cancelar ar germaniei e o nimica toata de mare director la gazprom
- gazprom este actionar cu acte in regula la omv ... iar pe omv ca sunt austrieci ii pupam in pula, in schimb pe gazprom ii hulim ...
- uiti sa mentionezi si faptul ca desi suntem intr-un "club" in acest club NU SE PUNEA NICIODATA PROBLEMA CEDARII DE SUVERANITATE PANA CAND CACATUL DE BASESCU PE CARE IL PUPATI IN PULA A ACCEPTAT ASTA
- uiti sa mentionezi ca cei de prin cancelariile straine sunt la fel de succeptibili la a fi intoxicati cum sunteti si voi ziaristii din romania
- uiti sa mentionezi ca ultima perioada a fost scoasa de la manualul de manipulare - este "by the book"
- uiti sa mentionezi fix ceea ce fac astia acum au facut si cei din PDL doar ca intr-o perioada un pic mai lunga ...
- uiti sa mentionezi cam multe domnisoara ...

Intamplator nu te cunosc, nu-ti stiu alte scrieri, pur si simplu am vazut un link cu articolul tau la o prietena foarte buna pe facebook dar din pacate observ o chestie, prezinti niste date, posibil corecte (nu contest asta) DAR NU OBSERVI SI NU COMENTEZI CAUZA CI DOAR EFECTUL.

Din punctul meu de vedere asta se numeste jurnalism tendentios ...

Anonim spunea...

Pe la Bruxelles prin birouri in care nu se vorbeste romaneste se vorbeste despre un dosar european pe numele lui Voiculescu legat de spalarea banilor si altele asemenea. Se poate sapa un pic sa vedem daca se confirma?

dorel (al de va taie curentul ...) spunea...

Pe la Bruxelles nu se vorbeste si de:
- disparititia misterioasa a unei intregi flote?
- dublarea si triplarea costurilor unor lucrari facute de firme europene si americane prin romania?
- achizitia la preturi de cacat a unor mari complexe industriale romanesti? (un mic exemplu aici ... petrom romania este responsabil pentru 80% din profitul operational al OMV Austria, cum se face ca "20%" reuseste sa achizitioneze "80%"? Sau mai pe romaneste cum se face ca o firma mica si de cacat numita OMV reuseste sa achizitioneze un colos industrial ca Petrom???)
- unde erau faimosii aparatori ai democratiei cand aceste lucruri s-au intamplat?
- de ce nu zice nimeni ca astea sunt costurile "aderarii"

Suntem o natie de cacat, ne alimentam unii pe altii cu cacat ... orice alta tara din europa asta mica, larga, lata, sau cum o fie ea cand avea parte de un astfel de tratament si astfel de ingerinte in activitatea interna BURSC se coaliza, BRUSC luau toti atitudine impotriva celor din exterior ...

LA NOI PENTRU CA SUNTEM MAI SPECIALI BRUSC DEVENIM MAI VIRULENTI CA SA ALIMENTAM SI MAI BINE CACATUL CARE VINE DIN EXTERIOR

CAT DE TAMPITI SA FITI SA REACTIONATI ASA "DEMOCRATILOR" ... LUPTATI PENTRU DEMOCRATIE? DAR DACA NU O SA MAI AVETI TARA IN CARE SA VA PRACTICATI "DEMOCRATIA" ???

NU VI SE PARE CA DEMOCRATIA VOASTRA IN CARE APASA UNUL PE BUTON IN BRUXELLES SI TOTI SAR IN SUS CA ARSI SEAMANA TOT MAI TARE A DICTATURA?

Anonim spunea...

Doreleeeee... comentariile tale demonstreaza ca esenta articolului a ajuns si unde trebuieeee... :)))))))

Anonim spunea...

Chestia asta cu independenta justitiei si basescu garantul ei ne jigneste nu doar inteligenta ci si bunul simt. La UE Romania apare pe locul 1 la coruptie, deci, prin deductie logica, justitia independenta si garantul ei basescu sunt principalii vinovati de acest lucru. Cat despre umilinta la care a fost supusa tara noastra de catre UE(iar domni precum MR Ungureanu,T. Ungureanu sau C. Preda au dovedit inca odata ca pentru ei notiunea de patrie le este cu totul straina), amintiti-va reactia grecilor la alegeri vizavi de Europa. In curand la fel vor reactiona si spaniolii, probabil urmeaza portughezii si altii. Acest PEE care a tolerat fara rusine abuzurile politicienilor lor (vezi Orban, Basescu etc)va sfarsi prin a crea un curent tot mai puternic anti-european pe tot continentul. Cred ca asta va fi cea mai mare realizare a lor si nu rezolvarea crizei(nu economice cum ne mint ei ci bancare).