joi, iulie 12, 2012

Sistemul '89. Mafia 2012. Vena infracțională și totalitară.

Mafia există și nu cedează nicio secundă. O vedeți aici, în anul de grație 2012, ați văzut-o în 2009, am scris de ea începând din 2007. Nu am obosit, dar efectiv mă încearcă un sentiment de scârbă și deznădejde. Când un premier pică pe interceptări, s-a terminat. E tutto finito! Nu știu câtă lume realizează asta. Asistăm la o premieră după 1989.

Așa ceva nu este acceptat. NICĂIERI. Chiar dacă discuția s-a purtat în februarie. Să discuți tu cu această mafie, să se folosească iar de documente din DGIPI, să se facă aranjamente pentru capul Procurorului General și Procurorului Șef al DNA, este cel puțin incredibil. Sunt aceiași oameni în spate, cu aceeași mentalitate, gândire și mod de acțiune. Să șantajăm, să-l vând "într-un minut", să am toată țara asta la mână. Mereu, mereu și mereu vor același lucru: să-l aibă pe NUMĂRUL 1.

Pe NUMĂRUL 1 l-au suspendat. Nu-l au cu nimic, nu-l pot controla, nu e șantajabil. Ba chiar s-a luptat cu ei cât a putut. Și asta i-a scos din minți de-a dreptul. 

Sunt proști, sunt lacomi, sunt disperați după putere și sunt exasperați să stăpânească România. Dacă vă aduceți aminte,  în 2009 s-a întâmplat la fel. Când erau foarte siguri, au pierdut totul. Cu prețul prăbușirii unui Guvern, cu prețul demisiei a trei miniștri de Interne și a Moșului Crăciun de la DGIPI. Pe băncuță, în parc. Vă mai amintiți? Așa găsea alt om din rețea, Marian Vanghelie, documente compromițătoare despre oameni politici în campanie electorală.

Ca să fie extrem de clar: George Bălan înseamnă Cătălin Voicu și Mitică Iliescu. În plus, Bălan a fost șeful lui Victor Ponta când era procuror iar Marcel Sâmpetru tot din filmul ăsta e. Pe filiera Botoș- Mitică Iliescu.
Comisarul idiot Vlad Mihai, șef SIPI Ilfov, este reprezentantul fugar al cangrenei din DGIPI, un serviciu profund nereformat pe documentele secrete căruia are efectiv o obsesie să pună mâna același cuplu: Cătălin Voicu- Mitică Iliescu.

Trebuie să înțelegeți și altceva: ei nu vor faimă, ei vor întotdeauna documente beton. Ei așa "lucrează". Ei vor arhive, hârtii, imagini. Tone... dacă se poate. Ceva palpabil și de pus în sertar. Șantajabil pe vecie. Ei vor să compromită pe oricine, oricât de puternic ar fi acela. Ei așa gândesc. În ultimii 22 de ani, n-a fost structură în România pe care să n-o penetreze. De la SIPA, la Justiție, la Curtea Supremă, CSM, Poliție,  până la DGIPI sau chiar inspectorate școlare.
Să nu uitați că Voicu a fost aghiotantul primului Procuror General al României de după 1989, Gheorghe Robu. Iar în zilele Revoluției s-au strâns hârtii importante. De atunci, asta au făcut toată viața: "C-am fost la Gheorge Robu. Și nu mă poate păcăli nimeni. Tu știi cât mi-a funcționat mie atunci? Din motive pe care ți le-am expus, câte o hârtie din trecutul fiecăruia. I-am ținut pe loc și i-am făcut fideli. (...) Și toate acestea erau la generalul Iliescu. Că eu eram în departamentul de lucru. Un om ți-e loial dacă are un motiv. L-ai ajutat, ai făcut, da? Dar în momentul când mai ai un motiv suplimentar, foița, două motive sunt mai puternice ca un motiv, colegule! E complicat acum să mă apuc să-ți fac teorii" - Cătălin Voicu, opere 2009.

Și nu s-au oprit nicio clipă. Până în 2004, totul a mers ca uns. Nimeni nu-i deranja. De 8 ani le stă în gât un singur om pe care l-au suspendat de două ori. N-a contat nicio clipă că omul ăsta este însuși Președintele României. Ales de milioane de oameni.

Alt lucru ce merită punctat și despre care văd acum o dezvoltare periculoasă este următorul: În 2009, dacă vă amintiți, Voicu nu voia să fie forever ministru de Interne. Gândea așa înainte de alegeri: eu fac, eu dreg, eu unesc DIICOT-ul cu DNA, fac dosare, vreau să-l bag la pușcărie pe ăla, pe ăla și ăla, am hârtii despre toți..."Pe unii îi cunosc și în alte poziții, mai cunosc și cu peruca-n cap, pe alții îi cunosc și cu fetițe ce fac..".
Dar când a pierdut la vot în PSD și n-a ajuns ministru de Interne, Voicu n-a disperat chiar foarte tare. Era extrem de sigur pe victoria lui Geoană și era convins că, după prezidențiale, tot el va ajunge Interne. Pentru că așa îi făgăduise prezidențiabilul. Trebuia să stea măcar o lună. De ce măcar o lună? Chiar el își expunea pe larg, în interceptări, filozofia infracțională. Păi să arăt că cine de fapt sunt eu, altfel nu mai am credibilitate în Sistem. După 20 de ani de muncă, e musai să confirm prin funcție că eu sunt ACELA. După ce confirmarea era făcută și credibilizarea încheiată, pleca. Și își punea el pe cineva în fotoliul de la Interne, nu asta era problema.
Așadar, atunci, după două decenii aveau nevoie de recredibilizare. Acum, cred că e mai mult. Planurile pe care și le făceau toți cei de azi din interceptări tranzitau premieri, alegeri, moțiuni, suspendări și președinți interimari. Planul cred că era mai mare:

George Bălan: "Este complicat de spus ce se va întâmpla. Eu spun că cine va fi pus acum mai mult de un an jumate- doi, n-o să-l putem presa."
Vlad Mihai: "Asta până când va fi ales noul președinte"
George Bălan: "Eu știu ce să zic? Eu i-am spus de atunci: dacă o să cadă moțiunea, îl vezi la tine. Dar dacă o să treacă și e premier, nu știu când îl mai vedem"
Vlad Mihai: "Acum aș putea să văd, în opinia mea..."
George Bălan: "Iar dacă el vrea să discutăm, nu cred eu că mai are timp el să umble, să mai stea la mese cu noi.."
Vlad Mihai: "În opinia mea, ar trebui să vă comportați normal, pentru că oricum lumea știe că îl cunoașteți și nu aveți ce să...Adică m-ați înțeles. Mai dă-i în p...mă'sii!"
George Bălan: "Așa este. Dar eu am vorbit cu el acum ceva timp, vreo trei săptămâni, mi-a spus: George, vreau neapărat să vorbim, te sun eu"
Vlad Mihai: "Când confirmi"
George Bălan: "Ce să-i mai...Ce să-l mai sun?! Da."
Vlad Mihai: "Oricum, și toate/poate lucrurile se vor așeza. Probabil s-a îngrozit lumea. Probabil că la DNA se va rezolva luna viitoare"
George Bălan: "Și de aceea de multe ori spun că acest litigiu...Restul, sigur, poate să o verificăm. Crede-mă că nu ne-ar minți. Deci eu așa spun, așa este corect."
Marcel Sâmpetru: "Și eu vreau să spun următorul lucru: dacă nu-i problemă și tu ești singur, nu te suci. Ca să vin și eu imediat. Până la urmă contează cine-i numărul 1 sau numărul 2."
George Bălan: "Așa se întâmplă, dar haideți să..."
Marcel Sâmpetru: "Ascultă-mă, să nu refuzi! Eu știu ce spun. Un refuz din partea ta poate să întoarcă radical situația"
George Bălan: "Și asta-i adevărat!"
Marcel Sâmpetru: "Deci când ai pus mâna pe ceva, nu-i mai da drumul"
George Bălan: "Să ne consultăm împreună"
Marcel Sâmpetru: "Ne consultăm, dar ți-am spus și eu. Ți-am spus și eu punctul meu de vedere, dorința mea. E și acesta bun, să-l duc spre avizare, pentru că se poate suci. Când spui tu nu, s-ar putea să nu mai fiu eu și să vină altcineva. Să nu mai fii nici tu"
George Bălan: "Și asta-i adevărat"
Marcel Sâmpetru: "Înțelegi?"
George Bălan: "Aici important este să spui NU! Dar să știi că vii tu.."
Marcel Sâmpetru: "Aia e problema"
George Bălan: "N-am rezolvat nimic dacă tot el vine. Și nu vin nici eu, nici tu"
Marcel Sâmpetru: "Aia e problema."
George Bălan: "N-am rezolvat nimic dacă el tot vine. Și nu vin nici eu, nici tu.."
Marcel Sâmpetru: "Eu ce spun! Tu spui NU, eu sunt cu Marcel și s-ar putea să nu mai vină Marcel și vine altcineva și atunci ai pierdut și tu, am pierdut și eu"
George Bălan: "Și asta-i adevărat"
Marcel Sâmpetru: "Dacă e, tu zici DA!"

George Bălan: "Și mă întorc și completez ce spune Marcel: nu sunteți dezinteresați cu privire la numirea șefului DNA pentru că, din perspectiva numirii ca președinte a lui Antonescu, la pixul lui sunt de astea... "
Marcel Sâmpetru: "Deci trebuie cineva să se ocupe de zona asta care este foarte importantă. Nu trebuie lăsat. Eu acum știi la ce mă aștept? Dar n-aș vrea să...dar mă aștept! Să-i dea lui Victor DNA-ul, înțelegi? Și în cine să dea? În ăștia care suntem..."
Marcel Sâmpetru: "Ce-i asta, eu nu înțeleg. Acela e delegat. Ba acesta e cel mai important front."
George Bălan: "Știți cum e acum puterea? Înăuntru are furnicile. E un mușuroi de furnici înăuntru. Acesta este DNA care este la mâna premierului, șeful DGIPI"
Marian Petrache: "E cel mai important...Adică să pui mâna pe putere și pe informație..."
Marcel Sâmpetru: "Exact..."
Marian Petrache: "Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul care înseamnă informația și puterea care înseamnă DNA-ul și Parchetul, care înseamnă motorul, da?"
Marceml Sâmpetru: "Corect"
Marian Petrache: "Trebuie să pui mâna pe curent și pe urmă pe motor, nu?"
Marcel Sâmpetru: "Da."

George Bălan: "Victor, crezi că aș putea trece pe la tine astăzi- mâine, când ai tu o fereastră?"
Victor Ponta: "Sigur. Eu sunt la biroul până la ora trei. Dacă vrei să-mi faci o vizită, îți dau o cafea cu placere, da?"

Mă credeți sau nu, cam așa arată România. Captivă mafiei, șantajului și crimei organizate. Tributară unor mentalități infracționale, dependentă de "gruparea '89". Acești oameni- Mitică Iliescu, Cătălin Voicu, Ionel Marin, Francisc Radici și alți câțiva erau pe 21 decembrie '89 pe tancuri. Regimentul 2 Mecanizat, Comitetul Politic Superior al Armatei. Ei au coordonat prima acțiune de reprimare a Revoluției, ei au spart în cel mai sângeros mod cu putință baricada de la Intercontinental. Ei au făcut ca atunci, în acea noapte, să fie cei mai mulți morți prin împușcare. Zeci de suflete cu leucoplast - "mort 21 sau 22 decembrie 1989", sute de răniți și de arestați.
Nu mint deloc. Ei chiar erau acolo. Toți cei patru nominalizați. Nimeni n-a recunoscut nimic, niciodată.

Mai bine de 22 de ani au trecut. Și ce dacă?- vor spune probabil. Trebuie să înțelegeți că ei sunt un Sistem, o venă totalitară, în democrație- o mafie. Ei au un singur scop: să aibă în palma lor toți "Dumnezeii României". 

Când vor reuși asta, ne vor avea și pe noi. Pe toți. Vor avea țara asta la picioare.





19 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo !

Radu Rizescu spunea...

Bine scris. Sa stii ca, totusi, Numarul 1 nu e chiar un ingeras. Mafia pe care o descrii tu nu e singura care lucreaza.

marius spunea...

S-a terminat Sorina. Mereu in Romania trebuie sa citesti semnalele care vin si sa-ti dai seama unde inclina balanta.

- Ministrul Rus a spus miercuri seara ca sunt 18.308.612 inscrisi pe liste.

- UE a dat cu ei de pamant, pentru ca a fost acuzata ca a reactionat tardiv in cazul Ungariei.

- presupun ca pentru SUA suntem al doilea Israel, prin pozitia strategica pe care o avem si prin investitiile lor aici.

- M-am gandit zilele astea mereu ce creier a gandit fiecare etapa a acestui plan, dar totusi nu ma pot abtine sa ma intreb oare au luat in calcul reactia externa?

- Cred ca asa cum spunea CTP, Romania conteaza, chiar daca am fost obisnuiti sa fim cetateni europeni de mana a doua.

- Dupa experienta cu Grecia si Ungaria, UE nu-si permite sa ignore.

- Istoria o sa ne lamureasca, dar nu pot momentan intelege sinuciderea acestui premier. Cu tot ce s-a spus despre el, consider ca este un om educat, procuror, care stie sa se opreasca un minut, sa respire si sa se intrebe... hey ce fac eu aici? Este foarte clar ca in toamna ar fi avut puterea si asta foarte usor. Si atunci ramane intrebarea. De ce?

- Nu pot si nu vreau sa accept ideea ca, pentru un singur om, care urma sa faca o vizita pe la Rahova, acest premier s-a distrus complet.

Pentru ca imi este clar ca, presedintele interimar este un visator care o sa mearga la pescuit, USL probabil la un moment se reformeaza, sau nu, dar cel care va plati cu varf si indesat pentru tot ce s-a intamplat este premierul.

Si dupa parerea mea primul care ar trebui sa aiba dosar penal este avocatul poporului.

O zi buna va doresc.

Anonim spunea...

Iarta-ma, te-am judecat gresit.
AT

Anonim spunea...

Cateva lucruri despre revolutia '89 si "luptatorii cu merite deosebite" care au tras in "teroristi" si care prin bunavointa lui Ion Iliescu si a multora din jurul sau au fost platiti de noi toti timp de 22 de ani pentru ca au tras si probabil au ucis... dar ei sunt "eroi cu merite deosebite" nu criminali.

Pe multi dintre acesti impostori ii gasim prin anumite institutii cheie din sistem si ii vedem cam pe la toate mitingurile "spontane" atunci cand este nevoie.

http://www.youtube.com/watch?v=gUzAe_mkvsE

fury spunea...

Care prim ministru pica pe interceptari... Ca discutia procuror-Ponta e...nu zice nimic...sau...Las-ca stim noi ce urmeaza sa discute...!!!

ziarist spunea...

@ anonim. :))
@ radu. Mafia pe care o descriu e fff periculoasa.
@ marius. vom trai si vom vedea
@ anonim. :))
@ anonim. ei de acolo provin.
@ fury. faptul ca Ponta discuta cu acesti oameni e o mare, mare, mare problema

Razvan T spunea...

Victor Ponta: "A fost o intalnire din prietenie. Nimic mai mult."
...
Ori credeti asta ori puneti in balanta toate faptele.

Have it your way.

Raluca spunea...

Mi-e scarba, mi-e scarba, mi-e scarba.
Cateva note:
Antonescu aduce mult cu Hitler.
Ponta nu s-a sinucis profesional deloc, are siguranta omului tinut in brate de cine trebuie.
Poporul roman nu are nici un cuvant de spus. Pentru ca nu vrea. Cel mult comentam intre noi. Astia ar trebui scuipati si huliti. Ar trebui sa-i terminam noi profesional.
Sunt lichele peste tot. Oare e o trasatura definitorie a poporului roman?
Sorina, de ce Presedintele nu vorbeste cu poporul? Cand stii ca vei fi sau nu votat, de ce nu are nici o tentativa de dialog? De atatea ori a avut un microfon in fata. Nu a spus nimic.
Eu voi vota anti suspendare, la fel toti oamenii pe care ii cunosc.
Pentru ca ne e scarba.
Semnat: un alegator

stefand spunea...

Sorina, incepe sa-mi fie grija de tine… cand inoti in bazinul cu Pyhrania risti foarte mult… de asemenea ma ingrijoreaza mina pe care o vad la TV, esti tracasata, nervoasa, incordata… as dori sa-ti spun ca politicul ca si gen este fix la fel cum spui tu, cu exemplare care ies din tipar pe ici pe colo… ceea ce decide insa pe termen lung intr-o democratie nu este politicul ci banul, acela castigat legal prin investitii, productivitate, marketing, noroc, conjuncturi samd. Cand banul nu mai exista in interiorul tarii si trebuie cerut/atras, regulile se adapteaza, iar democratia in situatia lipssei de bani nu poate sa respire, se sufoca indubitabil… Succesul la popor, de acum si din viitorul apropiat, al lui Ponta & Co. (mi-e teama ca si pe termen mediu) vine din foamea poporului care spera conform proverbului ca speranta moare ultima. Iar foamea e una iar morala alta… din pacate inca nu tine de foame. Imi pare rau ca sunt poate cam cinic, dar este o regula de beton, de fier sau de aur, cum doresti, ca democratia adevarata se poate face DOAR cu stomacul plin. Cu el lipit de coaste agiti steagul tarii si astepti sa fii rasplatit cu ceva de-ale gurii… Despre dezbateri, hotarari, legate de economie am auzit in ultimele luni numai la contactul inevitabil cu coruptia si (re)sursele naturale. Ce e de facut atunci? Sunt destui aceia care stiu si sare ramele blogului tau. Te rog sa-ti readuci bujorii in obraji si tonusul in ton si in tot si vei fi mai puternica.

Burebista spunea...

Excelent si acest articol. E clar ca hienele au iesit din ascunzatori, gata sa insface prada. Multumim pentru devoalarea filmului pucistilor si a cozilor lor de topor. Cred ca acest blog ar trebui citit de cat mai multi oameni, mai ales de cei care sunt inca buimaciti si nu inteleg ce se petrece in jurul lor. Eu, personal, am sa ii rog pe toti prietenii si cunoscutii mei sa citeasca articolele si sa le recomande si altora. Merita, cu varf si indesat. Nu ne putem intoarce la democratura(vorba lui Revel) din vremea regimului iliescu si nastase. Nici nu avem voie,daca avem in vedere responsabilitatea noastra fata de generatiile viitoare. Asa sa ne ajute Dumnzeu!

Anonim spunea...

Corect si foarte documentat articol.Avem nevoie de asemenea oameni,felicitari.

Bob spunea...

Buna Sorina ! Incep prin a-ti spune ca, in principiu sunt de acord cu tot ceea ce scrii. Chiar daca uneori accentele sunt puse rauvoitor. Spun "in principiu" , deoarece toate postarile tale sunt unilaterale. NU vreau sa fii categorisita drept BASISTA (urasc termenul) dar analiza ta trebuie dusa mult mai departe . Stiu ca poti ! Oamenii despre care vorbesti sunt transpartinici, nu au nevoie de nicio doctrina , exista in toate partidele. Cauta-i si scrie despre toti . Toti acestia ne fac scarba, toti acestia ar trebui sa ne ingrijoreze.... Adu-ti aminte cand Udrea ameninta cu serviciile secrete, cand ne sfida cu legaturile ei interlope.... In toae partidele sunt escroci, lichele si oamei de care ar trebui sa ne temem . Sa ne temem ca ar ajunge vreodata in nu stiu ce functie . Unii au ajuns ... Altii vor sa ajunga ... Tu mi-ai spus odata ca POPORUL nu poate fi manipulat . Hai sa vedem ce zice ...

claudia spunea...

@Bob, Sorina... poporul poate fi manipulat chiar foarte usor cu ajutorul... mass-media.
S-a intamplat in anii '90 si se intampla si acum... Trist dar foarte adevarat!

Anonim spunea...

@Bob
Adica faptul ca demasti o retea mafiota poate fi categorisit ca basism? Imi place basismul asta, suna a justitie!

fury spunea...

Victor Ponta, pe Facebook: Va urma o noua zi plina de manipulari si minciuni! Sunt imun la astfel de atacuri
de Robert Mihailescu HotNews.ro
Miercuri, 11 iulie 2012, 10:51 Actualitate | Esenţial

Premierul Victor Ponta a postat un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook, in care afirma ca "va urma o noua zi plina de manipulari si minciuni" dar este imun la astfel de atacuri.

"Va urma o noua zi plina de manipulari si minciuni! Iata inca o dovada ca nu se poate coabita cu Traian Basescu. Sunt imun la astfel de atacuri", scrie Victor Ponta, fara a preciza la ce se refera.

Acest mesaj vine la putin timp dupa ce anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins la CSM, miercuri dimineata, fiind vizati procurorii George Balan si Marcel Sampetru, care si-ar fi negociat cu premierul Victor Ponta functiile de procuror sef al DNA si de procuror general al Romaniei.HOTNEWS... Deci daca a fost interceptata convorbirea in care s-a facut invitatia la cafea...mai departe stim noi...ce s-a discutat...!!!

ziarist spunea...

@ razvan t. eu nu mai cred demult in vorbe.
@ raluca. e dreptul tau sa gandesti si sa alegi
@ stefand. Multumesc :))
@ burebista. ai dreptate.
@ bob. nu cred ca vrei sa-ti raspund. chiar nu cred ca vrei. stii foarte bine de ce.
@ claudia :))
@ anonim. da, asta este realitatea. daca spui adevarul esti basist.
@ fury. un premier nu poate aparea in interceptarile dna.

fury spunea...

Da ...Numai ca la data inregistrarii nu era premier....!!! De cand e premier nu sta citez...:...la birou pana la 3...:

romanache impartia spunea...

Toti sunt la fel, egal ca va place de unul sau de altul mai mult. http://www.zf.ro/analiza/daca-nu-va-pricepeti-la-economie-si-va-preocupa-doar-scandalul-politic-lasati-atunci-economia-pe-seama-altora-si-vedeti-va-de-lupta-9847592

Mai aruncati un ochi in jur. Oricum, o sa ma duc la referendum, o sa dau cu banul si o sa vad ce iese. Ca si o parere oarecare - canalizati-va energia catre ceva mai bun, nu mai aruncati cu *kt unii in altii aiurea, ca ambele tabere au 'munitie' cat pentru doua vieti.