joi, iulie 19, 2012

Iresponsabilul Crin Antonescu a folosit atentatele teroriste ca pretext pentru decapitarea unui șef de structură specială a României

CSAT nu a fost convocat aseară, în mare grabă, pentru astăzi, din considerente de Burgas. Și nici pentru Hidroelectrica. Orice specialist în securitate vă va spune că așa ceva reprezintă o gafă politică majoră, de proporții. Când convoci CSAT, în mod excepțional, pentru asemenea situații nu faci decât să atragi atenția. Nu faci decât să comunici, prin convocarea celei mai puternice structuri a statului, că te-ai panicat, că e posibil să ai o vulnerabilitate importantă. Or, comunicatul CSAT chiar asta subliniază. Că niciun fel de indicii nici măcar nu au existat.


Eu înțeleg multe, eu înțeleg că mediatic s-a pregătit atent problema. S-a creat, culmea, și un alt eveniment- tip fandaxie: un pachet suspect în cursa de Tel Aviv ce trebuia să aterizeze la București. Așa ceva nu a existat. Nu a explodat nimic, decât prostia prea multă în capul unor lideri USL. 


În fapt, în toată această demență, Crin Antonescu, în iresponsabilitatea-i deplină și halucinantă, a folosit drept pretext atentatul terorist de la Burgas ca să decapiteze un șef de structură specială. Adică pe directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș.

Motivul ar fi că președintele Băsescu are comunicații securizate în sediul de campanie. Situația președintelui suspendat însă nu e reglementată în nicio lege. El dispune totuși de protecție din partea SPP atât timp cât este președinte ales. Și, din câte știu eu, SPP nu comunică prin porumbei.
Așadar, Marcel Opriș nu a încălcat nicio lege din această țară. Ceva ce nu este reglementat, nu este ilegal. Țac- pac, aseară, Cristian David a convocat comisia parlamentară, azi l-au audiat pe Opriș și a și stabilit fără niciun dubiu că totul este ilegal.

Însă iresponsabilului președinte interimar al României nici măcar nu i-a trebuit raportul comisiei. A propus, în disperarea-i cunoscută, revocarea generalului Opriș cu toate că presupun că știa că, pentru a se lua o decizie în CSAT, chiar trebuie consens. Iulian Fota s-a opus. Consensul n-a fost întrunit. Propunerea a picat. Iresponsabilul Antonescu iese pe Antena 3 și aproape că-l amenință pe directorul STS. Și mai spune și asta: "O să cercetăm orele următoare, zilele următoare, mai departe problema și o să vedem totuși ce este de făcut".

Eu zic să faceți CSAT în fiecare zi pentru a discuta starea vremii. Și domnului Fota să-i organizați o răpire, ceva. Disperarea e maximă. Dacă te folosești de atentate teroriste, înseamnă că ai grave probleme...la cap.

"În opinia mea, dacă domnul Băsescu va fi demis la referendum, mulți vor pleca", a mai spus iresponsabilul președinte interimar al României.  Adică să destructurăm tot statul - pentru simplul fapt că Antonescu, în lipsă de cărți, joacă poker cu siguranța națională a acestei țări.

Inconștiența acestui om, evident, nu are limite- ceea ce nu mă surprinde. Tot ce-l interesează este puterea deplină și imaginea. Vrea să stăpânească, să domine și pentru asta a intrat într-un delir total...

Să decapitezi un serviciu doar pentru că pe tine te interesează un soft de alegeri și să folosești pentru asta atentatul terorist din Burgas- cred că poate fi calificat drept atac împotriva siguranței naționale. Pentru asta poți răspunde penal.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării discută, potrivit legii, toate problemele ce vizează securitatea și siguranța națională a statului român în raport cu cetățenii lui. Softul pentru alegeri nu este o problemă de CSAT ca, de altfel, nici fizicul generalului Opriș.
Așa că îi propun iresponsabilului Crin Antonescu pentru mâine să mai convoace un CSAT, să-l lege fedeleș pe Fota de altarul bisericii din Cotroceni, să declare război Germaniei, să inițieze o acțiune militară împotriva lui Barroso și, evident, să decidă ieșirea din NATO.

Sau să se ducă direct în spital. Pentru această țară, cu siguranță, e mult mai bine așa!

P.S. Mă scuzați, iresponsabilul este, de fapt, "paiața de la Cotroceni". Adevărul e că atunci când președintele Băsescu îți pune o etichetă nu prea mai scapi ușor de ea. Asta cu paiața- e, într-adevăr, bună. Și Ion Iliescu are același dar, aceeași mână bună la etichetări.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

astept ca antonescu & co sa ajunga cit mai repede dupa gratii. Si nu la spital. Dar constat ca in ultimele 3-4 zile liberalii sint de o agresivitate fantastica, pesedistii tacind si valorificind, eventual.

Anonim spunea...

Acest scelerat crede ca poate sa puna tara pe butuci impreuna cu cealalta scursura mincinoasa de Poanta.A decapitat pe primii 3 oameni in stat,a ras institutii pentru a le face pres iar acum vrtea sa demita sefii de servicii secrete. Pai cum dracu se cheama asta daca nu Lovitura de Stat in termeni eleganti. Sunt experti in manipulare,dezinformare,hotie si minciuna. Aflam ca sunt ajutati si de rusi,iar panaramele astea doua sunt pe punctul de a ne vinde tara rusilor daca n-au facut acest lucru. Nebunul asta de Crin care s-a trezit cu jucariile puterii impreuna cu hotul mincinos de Ponta ne-au dat inapoi cu cel putin 5 ani. In concluzie votati sa continuati ca astia si vom invata rusa sau cu unicul si responsabilul presedinte echilibrat care are dovezi si raspunsuri documentate la toate intrebarile. Treziti-va oameni bunian NU lasati tara pe mana iresponsabililor si a hotilor. Semnat de unul care locuieste in Castellon.

Anonim spunea...

Imi pare foarte rau de tot ce se intapla. Bun, ei sunt in parte nebuni (mental), mincinosi fara scrupule, foarte interesati puscariabili. Dar civilii? Cum au ajuns oameni adesea onesti si blazi sa imprumute din istericalele lui Crizel Antonescu si sa-si frece mainile in totala acceptare a minciunilor lui Ponta? Si cum sa-i faci sa deschida ochii? Asta da manipulare de rang academic. Romanii sunt reprezentati de doua entitati inca de la revolutie,s-au manifestet ca atare la mineriade si la condamnarea comunismului. Ce-i de facut, ca mie tot imi vine sa zic: sa plece ei. Sau noi?

gabriel spunea...

Probabil ca sova-specialistii cauta deja solutii pentru modificarea urgenta a legilor care reglementeaza CSAT, controlul serviciilor si cine Dumnezeu stie ce le mai poate trece prin cap, sau mai degraba ce li se spune.
Inca o data: Mare noroc ca suntem tara membra UE si NATO. Altfel visam la 'democratii' ca Belarus sau Siria.
Sunt curios cat va mai dura ca cei care conduc acum sa-i convinga pe liderii UE si chiar SUA sa vina neinvitati sa-i puna la punct. Nu se comenteaza mai deloc de vizita deloc uzuala si neprotocolara a MAE englez care l-a chemat pe Prim Ministru roman la Otopeni.

nostradamus spunea...

Doar dacă stăm şi ne manifestăm nemulţumirile şi lamentările pe bloguri ... nu mai ajunge ! Trebuie să se poată face ceva pentru a opri această mascaradă , până nu este prea târziu .
Ştiu , poate că principalii vinovaţi suntem noi cetăţenii turmentaţi în crezul nostru de mai bine , electori ai neputinţei ce-o trăim , şi unici posesori de ştampilă cu gir de putere . Şi totuşi : EI , ALEŞII , SUNT CREAŢIA VOASTRĂ ! Voi ni-i prezentaţi toată ziua la televizor , neprihăniţi , sub masca ororii ! Îmi pare rău , dar cred că voi , ziariştii oneşti , câţi mai sunteţi , trebuie să începeţi să faceţi ceva , manifestându-vă şi-n emisiuni aşa cum sunteţi pe bloguri ! Poate dacă atitudinea , mesajul , gestul ... habar n-am , ar fi fără echivoc , atunci şi această naţiune se va trezi c-un ceas mai devreme . Doar să nu fie prea târziu !
Respect , şi mult succes ! Şi curaj . Eu una , îţi mulţumesc din nou pentru tot ceea ce faci şi-ai făcut .

Anonim spunea...

Corect articol, Sorina! Antonescu are certificat ORNIS pentru CSAT?

ziarist spunea...

@ anonim. Buna intrebare! Imi place cand descopar ca am cititori destepti!

Curiereasa spunea...

Cred ca in Romania va veni ffff curind o doamna DE OTEL ... ca cea de fier este ... pe ultima "suta".
Vine dintr-o casa de culoare ALBA. Aceasta este recunoscuta pentru abilitatea de a face barbati asa zisi adevarati ... sa tremure in pantaloni. Inclusiv pe barbat'su!
Ea va rezolva problema!
De asemenea aud ... productia de catuse clang-clang ... creste!
Ma rog ... parerea mea!
Mersi Sorina!

claudia spunea...

Ce sa ne mai mire daca parlamentari ai USL fac plangere penala pentru vreo 15 oameni ai actualei opozitii acuzandu-i exact de acele lucruri de care se fac ei vinovati.
In plus ce sa ne mai mire cand o comisie ministeriala da un verdict referitor la o teza de doctorat COPIATA in proprtie de cca 30% pe motiv ca in 2003 plagiatul nu era reglementat juridic... Deh tot chichite avocatesti...

Andrei spunea...

Eu inteleg ca astia nu-s responsabili, inteleg ca fac una-alta, care de care mai gogonata, dar lumea nu iese in strada pentru ca s-a saturat si de unii, si de altii. Sa spui ca Basescu e o alegere mai buna e la fel de iresponsabil. De 8 ani e presedinte si vreo 3 ani (trei) a avut puterea deplina. Ce-au facut ? NIMIC .... doar contre si mistouri. A, si niste reduceri, de pensii, de salarii, de spitale, etc ...

Pai sa nu va mire daca in toamna la parlamentare partidul OTV o sa rupa tot. Atunci sa vezi distractie ... asta e inca nimic.

Anonim spunea...

@Anonim - 20 iulie 2012, 00:50
se pare ca pt PM si Presedinte n-ai nevoie de certificat de la aia :)

Romania tara de haos :))))

fish

stefand spunea...

Este aproape imposibil de crezut ca este adevarat ceea ce se intampla de trei saptamani in Romania, iar saptamana viitoare va fi si mai si… ok, Presedintele ales va fi demis, imi este destul de clar dupa diferite si multe indicii, inclusiv legate de firea si actiunile lui, cat si ale partidului pe care il reprezinta… dar alternativa care se ofera este de-a dreptul inspaimantatoare. Nu am vazut, auzit, citit niciodata in cei peste 60 de ani ai mei, si am vazut multe, citit foarte multe si auzit enorm de multe, o duplicitate atat de evidenta, cuplata intr-un mod atat de tragic- nefericit cu atata ticalosie, prostie, viclenie perfida, falsitate, meschinarie, ca si o doza inimaginabila de inconstienta, ca la acest cuplu unic, ponta si antonescu, manuiti de o “echipa” de juristi si “profesionisti” in frunte cu sova, hrebenciuc si altii. Minciunile lui ponta, mitraliate aproape la fiecare ora si in plina lumina a zilei, fara nici un pic de jena sau bun simt, ticalosia perfida si actiunile mascate transparent si superficial ale acestui manarist de vorbe goale, care a fost dintotdeauna antonescu, sustinerea ferventa si pestilential mirositoare a unei parti din mass-media, creaza un tablou general romanesc, mult dincolo de ramele politicului normal al acestui secol si ale acestei identitati europene, undeva intr-un manelism feroce de tipul fac ce vrea muschiul meu, absolut indiferent de conventiille civilizatiei europene, si in cel mai pur stil machiavelic. Si totusi scopul NU scuza mijloacele, nu pe toate in orice caz si niciodata pentru mult timp. Cred intr-o trezire reala a romanilor, cat nu va fi prea tarziu, dar este deja aproape de miezul noptii si varcolacii isi fac de cap…

Anonim spunea...

@stefand - daca lumea refuza sa iasa la vot - la modul serios - chiar nu pot fura atitea milioane de voturi.

fish

(cel putin asa se intrevede o evitare a implinirii demisiei. cu consecinte pe urmatorii 2 ani - da' asta e, la razboi ca la razboi.)

Anonim spunea...

Sorina, nu te-am mai vazut de cand te-ai mutat de la B1. Eu nu ma uit la posturile de stiri de dezinformare, nici nu le am in grila, dar te-am vazut intamplator pe un alt televizor. Arati trasnet! Mama, ce schimbare, ce look sofisticat! Felicitari!

Razvan T spunea...

Este destul de greu sa faci ceva cand il au in spate pe Sova sau in special pe Mateut, omul care le rezolva pe toate.
Sigur gasesc ei vreo hiba si vor interpreta din nou legile in favoarea lor.

Andrea spunea...

Sorina , esti in concediu ? de ce nu mai apari? de ce nu mai scrii nimic?

Anonim spunea...

Bunul simt imi spune ca nu este corect sa beneficiezi de linii securizate ale STS atat timp cat nu mai esti pe scaunul care-ti confera acest drept.

lucia spunea...

sorina, transmite un mesaj pentru cei ce te cauta zilnic. De ce ai disparut cand era atata nevoie de tine in spatiul virtual. Inteleg nevoia de concediu, liniste si relaxare dupa atatea PRESIUNI, dar da o speranta de revenire!!!! Cu drag, Luci

Andrei spunea...

Ai plecat in concediu? chiar acum? s-au ai deranjat sefii de la RTV?
asteptam vesti de la tine!

elena spunea...

nu suficient ,sorina!