joi, mai 31, 2012

GRUPAREA MONACO. Lista completă.

Pentru că nimeni nu vorbește/scrie în mod deschis despre această exclusivistă grupare afaceristo - politică ce există de câțiva ani, pentru că de mai mult timp intenționam să scriu despre această grupare, pentru că mulți mi-au dat dreptate, pentru că unii s-au amărât că am nominalizat pe unul și nu și pe celălalt, vă prezint întreaga listă. Pentru cei care nu mă cunosc, precizez că nu am treabă cu niciunul din acești oameni. Sunt ziarist. Așa cum am scris despre Voicu, așa pot scrie și despre Gruparea Monaco. 

Dragoș Dobrescu: 130-150 de milioane de euro. Imobiliare. Casă de vacanță  în Monaco. Pasiune: vânătoarea. Personaj extrem de retras. Unul din liderii “Grupării Monaco” și suspectul principal în cazul dispariției lui Codruț Marta.

Radu Dimofte: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, construcții. Reședință: Monaco, 7 Av. Princesse Grace, Houston Palace, Monte Carlo 98.000. Pasiune: vânătoarea. 

Gabriel “Puiu”  Popoviciu: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, hoteluri, restaurante. Băneasa Investment. Reședință: Monaco, Houston Palace. Vecin cu Radu Dimofte. Prieten cu Adriean Videanu. Naș de cununie al lui Ionuț Costea( președinte Eximbank, cumnat al lui Mircea Geoană).

Gheorghe “Bebe” Ionescu: 54 de ani. Avere : nu a fost evaluată. Fost director general FPS, fost director în compania Sidex International Ltd,  asociat- prin intermediul soției cu Adriean Videanu,  numit în consilii de administrație la Petrom, Eximbank, BCR de către ministerul Economiei. Casă în Monaco.

Radu Budeanu: 22 milioane de euro. Patron CanCan Media. Tabloide. Un cunoscător al Principatului Monaco.

Adriean Videanu: 50 de ani. Om de afaceri, fost ministru de stat pentru coordonarea activităților în domeniul economic, fost Primar al Bucureștiului, fost ministru al Economiei, lider PDL. Apropiat de Gheorghe “Bebe” Ionescu și Gabriel “Puiu”  Popoviciu. Cu primul, partener de table și de împrumuturi. Un vizitator des al Principatului Monaco.

Raul Doicescu: 63 de ani. 22 -30 de  milioane de euro. Bog’Art. Construcții. Un vizitator des al Principatului Monaco. Prieten cu Adriean Videanu și Gheorghe “Bebe” Ionescu.

Rareș Manescu: 43 de ani. Vicepreședinte PNL. Apropiat al lui Dragoș Dobrescu. Dese întâlniri la Monaco.

Sorin Blejnar: Avere neevaluată. De profesie, bugetar. Fost șef al ANAF. Un fin cunoscător al Principatului Monaco. Subaltern și mână dreaptă: Codruț Marta.  Prieteni și parteneri: foarte mulți din Gruparea Monaco.

Codruț Marta.  Declarație de avere: peste 1 milion de euro. Afacerist, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Prieten cu Dragoș Dobrescu, Radu Dimofte, Elan Schwartzenberg, Ion Țiriac și alți membri ai Grupării Monaco. Apartament în Monaco. Pasiune: vânătoarea, doamnele și băutura. De zece zile, DISPĂRUT. DAT ÎN URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ.

Frații Bogdan și Constantin Buzăianu. Bogdan Buzăianu: 90-100 de milioane de euro. Trader. Cel mai deștept băiat din energie. Fondator al Energy Holding. Bănuit a fi și în spatele Alpiq RomEnergie și Alpiq RomIndustries. Casă de vacanță: în Monaco și Elveția. De ziua lui, a chemat U2 să-i cânte, în Monte Carlo, pentru  650.000 de euro.

Elan Schwartzenberg :45 de ani. 50 de milioane de euro. Domenii: media, imobiliare, publicitate, firme off-shore. Patron Realitatea TV. Prieten cu Codruț Marta, Sorin Blejnar și mai mulți membri ai Grupării Monaco.

Ion Țiriac: 73 de ani. 1 miliard de euro. Domenii: auto, imobiliare, banking, asigurări. Casă de vacanță: Monaco. Pasiune: vânătoarea. Partener de vânătoare cu Elan Schwartzenberg, Codruț Marta, primarul Monte Carlo, Georges Marsan.

Dan Petrescu: 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Țiriac: Unicredit Țiriac  Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu și cu alți moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el.

Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro: 47 de ani, țigan. 40 de milioane euro. 15 firme.  Dragonul Roșu, Complexul Europa, Grand Hotel du Boulevard,, Niro Impex 93, Niro 95 Impex, Micro Prod, Central Residencial Park, Servinvest 95, Niro Comercial, Isoconstruct, Yins International Trading Group, Overland Guard, Flora International, Cafeneaua Veche, Zona Balcanilor. Prieten cu Dan Andronic și Dorin Cocoș. Casă de vacanță: Avenue de la Madone, Monaco.

Dan Fisher: 350 de milioane de euro. Imobiliare, turism, off-shore. Apropiat al multor guvernări de după 1989. Rezident Monaco. Prieten cu Ion Țiriac, văzut în Principat în compania lui Sorin Roșca Stănescu, Cătălin Hanagea, Dorin Marian, Alexandru Bittner.

Cristian Burci: 47 de ani. 300 de milioane de euro. Controlează grupul International Railway Systems, Astra  Vagoane Arad, Meva Turnu Severin, Romvag Caracal, Servtrans, Cupon Pro. Rezident Monaco.

Carmen Adamescu: Soția lui Dan Grigore Adamescu. Avere familia Adamescu: 1 miliard de euro. Dan Grigore Adamescu, 64 de ani, om de afaceri, deține:  Asta Asigurări, Unirea Shopping Center, Topex, Medien Holding ( trustul care deține România Liberă), acțiuni la Baumeister, Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex Internațional, Pullman, Mega Vision. Apartament Av. Princesse Grace, Columbia Palace, Monaco.

Cătălin Voloşeniuc:  Fiul ultimului director al Bancorex, Vasile Voloșeniuc. Un tradițional client al Principatului Monaco, în compania lui Cristian Burci și Dan Fisher.

Bobby Păunescu: 220 de milioane de euro. Regizor și scenarist. Hoteluri, media, proiecte rezidențiale. Un client al Principatului Monaco. Surprins de paparazzi la întâlniri cu Elan Schwartzenberg și Codruț Marta.

O parte din acești oameni sunt prieteni cu actualul suveran al Principatului Monaco, Prințul Albert al II-lea de Monaco.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Uite de ce nu esti credibila : daca il treceai si pe VIDEANU , mai intelegeam sa te cred...

Anonim spunea...

intrebare: nu intra si familia bazac (ion + camelia)? fost ministru PSD al sanatatii?

Anonim spunea...

da

ziarist spunea...

@ anonim. Folosește ochelarii și mai citește odată.
@ anonim. O să mă interesez despre Bazac dar, deocamdată, nu am date în acest sens.
@ anonim. Da, ce?

xsd spunea...

Am o sugestie tehnica, pentru popularizarea mai usoara a postarilor Dvs. : adaugati butoane de facebook, twitter, etc like.

E foarte simplu, nu trebuie sa fiti vreun programator.

1. mergeti pe siteul addthis.com:

https://www.addthis.com/get/sharing#.T8cijdXDHxU

2. daca apare un pop-up, inchideti-l.

3. Get AddThis for: selectati Blogger

4. selecatati de mai jos stilul - eu il recomand pe al 3lea, cel cu Like

5. in dreapta - Install Blogger Widget.

ziarist spunea...

@xsd. Multumesc mult.Am rezolvat.

xsd spunea...

Cu placere, vad ca deja sunt 9 shares

Florin spunea...

Fara suparare dar un sfat se poate?
Nu va acuz de rea credinta ca nu ma intereseaza cine ce are , dar asa ca idee: Deobicei se cumpara vilele, case , apartamente de la agentii imobiliare , cel putin in Franta, deci: V-ati interesat la agentia imobiliara sa vedeti ce si cum? la notarul care a incheiat tranzactia? Nu de alta dar aici nu se plateste cu banii jos -cash - ci prin virament bancar!! Deci.... daca ce a-ti scris dupa ureche sunteti de vina ca dezinformati!

Anonim spunea...

Am o curiozitate: de ce ai simtit nevoia sa precizezi etnia doar unuia din lista, desi mai sunt si altii cu origini straine notorii sau reperabile dupa nume?

Anonim spunea...

Exceptional !!! Ceva ii leaga pe oamenii acestia, dar nu stim ce. Mai ales ca in doua cazuri (Burci si Videanu) papusarii sunt mult in spate...

ziarist spunea...

@ florin. cand vei afla cum se scrie corect gramatical, atunci iti raspund.
@ anonim. Pentru că Nicu Niro chiar este țigan. Europa și Dragonul Roșu sunt după chipul și asemănarea lui.
@ anonim. Mulțumesc. Ia spune tu ce îi leagă și cine sunt "păpușarii" celor doi...

Alex spunea...

Nu inteleg. Ce ii leaga pe acesti oameni in afara de faptul ca locuiesc in Monaco?

ziarist spunea...

@ alex. mai gândește-te și poate vei înțelege :))

Anonim spunea...

Sunt cel care te-a felicitat cu exceptional ! Vad ca preferi sa fii aroganta. Nu stiu ce ii leaga pe acesti oameni. Tu ai deschis seria - tu sa arati ce ii uneste. Acesta ar fi un material pentru Pullitzer - sau macar FT. Daca insa doar faci liste pe baza cercetarii nocturne a internetului ramii la stadiul de speranta (autentica) a jurnalismului. Iar papusarii lui Burci si Videanu pot fi gasiti cu usurinta pe internet. Prin 2002-2003 in "Adevarul"..

ziarist spunea...

@anonim. Văd că tot n-ai înțeles nimic. Probabil din aroganță...:))

Anonim spunea...

Bravo Sorina, cred ca e real, avand si eu niste informatii in acest sens.

pitang spunea...

la manescu ai uitat sa pui care e treaba apropo de monaco, sau l-ai pus doar ca e campanie....

Anonim spunea...

Parca l-as vedea la asa "calitate" si pe BASESCU..., dar asta nu o sa o aprobi...

Anonim spunea...

PARIEM CA IL SCOTI PE BEBE IONESCU RAPID DE PE LISTA , ASA... CAM PANA AZI LA PRANZ ?
CUM E POSIBIL, SOCRUL MARE, CUSCRUL PRESEDINTELUI NOSTRU E MAFIOT ?!? PFFFFF... :))))

Anonim spunea...

Buna ziua, ce mai faci Sorina ?
Stii ca sunt singurul tau fan, dar acum m-ai dezamagit :-)
http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/05/gruparea-monaco.html
Cine ti-a dat materialul acesta, te-a dezinformat un pic. :-)
Pe unii i-a amestecat, iar pe altii i-a omis.
Sunt niste personaje care nu ar sta la masa unii cu altii nici morti. In plus Dan Fischer a decedat.
La capitolul afaceri, unele informatiile nu mai sunt de actualitate.
Plus ca i-ai uitat pe alde Bazac si gashka (asa cum a comentat cineva pe blog) si rudele fostilor si actualilor "securisti".
Deci la capitolul conexarea informatiilor ( relationarea) si reliefarea grupurilor de interese esti varza si cred ca pot sa te pun un pic la curent. :-)