marți, ianuarie 28, 2014

Pentru că trebuie tras un semnal de alarmă...

Pentru că nu se poate continua așa,
Pentru că am tăcut până acum sperând că poate se potolește,
Pentru că nu mai este vorba despre mine ci despre mai mulți oameni din presă, jurnaliști cinstiți și curajoși,
Pentru că singurul rol al nostru este să informăm publicul- adică pe dumneavoastră- onest și deschis,
Pentru că fac de 17 ani presă, toți am trecut prin multe dar așa ceva nu s-a întâmplat nici pe vremea lui Adrian Năstase,
Pentru că jurnaliștii nu trebuie să fie amenințați, filați, presați, intimidați,
Pentru că nu este posibil să se întâmple asta într-o țară democratică în care presa trebuie să rămână independentă,
Pentru că mie nu mi-e frică,
Pentru că astăzi este unul, mâine este altul și poimâine ați putea fi voi,

I-am transmis astăzi, următorul mesaj lui Sebastian Ghiță, mogul, prieten al premierului, deputat PSD de Prahova, mesaj pe care îl fac public:

"Nu mai amenința ziariștii. Nu ai niciun drept să faci asta, în această țară, oricine ai fi. Nu poți opri pe toată lumea să scrie când lucrurile sunt publice și evidente. Dacă ai vreo problemă, trimite un drept la replică dar nu mai amenința. Nici Vîntu și nici Voiculescu nu au făcut asta în România".

Sebastian Ghiță nu a răspuns la mesaj.

Aseară, jurnalistul Dan Tapalagă, Hotnews, a postat următorul mesaj pe pagina sa de facebook: "Un mogul recent imi transmite prin interpusi niste mesaje simpatice. Ele se incadreaza lejer la tentativa de santaj, amenintare, incercare de intimidare. Stie ca nu tine, dar incearca. Poate, poate, cu putin tupeu, reuseste sa opreasca publicarea unor articole. Nu merge. Daca put, n-avem ce face. Vom scrie despre toate contractele lui de zeci si zeci de milioane, bani publici mulsi de la statul condus de amicii si colegii sai de partid. Apropo, poate trimite niste paparazi mai putini idioti dupa mine decat astia pe care-i tot prind cand ma intalnesc cu unii, altii prin oras. Unii spun ca are obiceiul asta prost sa faca fotografii la vedere, ostentativ, la intimidare, ca mafiotii. Iarasi nu e bine."

Ieri, Hotnews a publicat informația potrivit căreia fratele lui Sebastian Ghiță a câștigat o licitiație de 10,5 milioane de euro, împreună cu Vodafone, la Ministerul de Interne.
Firma 2K Telecom, controlată de fratele mogulului și Vodafone vor furniza timp de trei ani servicii de comunicații pentru toate unitățile ministerului de Interne. 
Firma este controlată de Alexandru Ghiță ( fratele lui Sebastian Ghiță) cu 67,12%, Vasile Domente- 8,05%( unchiul lui Sebastian Ghiță) și Vasile Radu- 24,83%.
Toate detaliile privind licitația și subcontractarea le găsiți aici și aici.

Dacă va fi cazul, voi veni cu detalii explicite, concrete, în legătură cu tot ceea ce se întâmplă în presă de ceva vreme. 
În rest, eu atât pot să spun: am scris 6 ani de Cătălin Voicu/ Mitică Iliescu pe acest blog. Acum, Cătălin Voicu este în pușcărie, în urma unei decizii definitive și irevocabile a Justiției. Pe mine nu mă pot opri.



22 de comentarii:

Anonim spunea...

Multumim, Sorina !

Flori spunea...

Bun dar exista justitie. Propun ca Tapalaga sa apeleze la Justie. Asa mi s-ar parea firesc sa de desfasoare lucrurile.

Anonim spunea...

Sa-ti de Domnul sanatate putere, si curaj in continuare
Zsolt

Unknown spunea...

Bravo Sorina, sunt alaturi de tine!
..si nu sunt singurul

Katrin Cismaru spunea...

Bravo! Banuiam ca musiu ghitza este cel mentionat de Dan Tapalaga, insa este foarte bine ca ai reactionat si tu. Imi cer scuze ca te tutuiesc fara sa iti fi cerut voie. Mi-am permis in virtutea faptului ca citesc mult din ce scrii, imi place, te sustin, ma indentific cu sentimentele de revolta si indignare care te fac sa scrii, si cu opiniile pe care le impartasesti, imi pare rau ca sunteti putini voi cei care spuneti lucrurilor pe nume, nu va ascundeti dupa un mogul, va pastrati verticalitatea si independenta. Este foarte greu, mai ales ca toti trebuie sa traim, sa punem ceva pe masa, sa platim o rata, doua, noua, si ar fi mai usor sa nu va puneti pielea la saramura pentru a informa publicul. Dar voi nu o faceti, si ma bucur ca inca mai sunt oameni ca voi in Romania. Felicitari!

Anonim spunea...

Daca din '89 ati fi facut acest lucru, nu se ajungea la situatia actuala ! mi-as fi dorit cit mai multi jurnalisti sa faca acum ( ca d-voastra ) ce nu s-a facut atunci !

Unknown spunea...

Ma bucura faptul ca,a inceput si presa sai"mai ia la bani marunti"pe acesti moguli... Tare me"sila"de ei....

Anonim spunea...

Cu cine este prieten primarele Ploiestiului? Cu Ghita! Iata http://www.incomodph.ro/comunicate/3002-cu-pumnul-in-gura-presei-la-ploiesti-cotidianul-telegrama-interzis-dupa-ce-l-a-criticat-pe-primarul-badescu

Anonim spunea...

Nu imi propun sa fac afirmatii explozive despre ceea ce incercati sa devoalati.Personajul pentru care ati pierdut o perioada din viata dvs. are probleme totale legate de ABSOLUT toata activitatea sa. Orice capitol deschis reprezinta ani grei de puscarie fara nicio conotatie politica.L-a fixat pe Ponta in insectarul propriu considerand ca nu poate fi cercetat si respectiv condamnat indiferent de moment.

Anonim spunea...

Multumim,stim cat de dificil va este,dar,informatiile d-stra ne aduc speranta ca nu totul este pierdut.Felicitari.

Anonim spunea...

Cu cat se apropie termenul pentru Voiculescu cu atat vor devenii mai pregnante amenintarile.
Atentie mare in Rusia iubita de Ponta au fost chiar asasinati jurnalistii,asa ca, sa va asteptati la mult mai rau.
NOI ar trebui sa lasam lasitatea deoparte si sa va sprijinim.
Felicitari pentru tenacitate ,daca or reusi sa puna botnita justitiei suntem pierduti.
Dumnezeu sa va ajute.

Anonim spunea...

Un fel de Ministru al Propagandei, dar neoficial.
Gabriel

Anonim spunea...

domne, tot acuza pesedistii ca justitia e basista, dar in afara de nastase si voicu nu a intrat nimeni la puscarie din psd. si sunt atatia baroni dubiosi...

Anonim spunea...

in penal e numai definitiva si executorie. in civil este irevocabila. in rest ghitza va sfirsii linga sov:)

Anonim spunea...

Dragi concetateni
Ptr Parlamentarele care urmeaza va rog vorbiti da'ti din gura'n gura si votati in asa fel sa dispara rasa asta .

Anonim spunea...

felicitari Sorina,te urmarim cu atentie si success in ceea ce intreprinzi !!

Anonim spunea...

Felicitari pentru curaj; poate ar fi bine sa ii trageti si pe ceilalti colegi ai dvs de mineca si eventual sa le bateti obrazul, colegi care pupa in fund pe unii si ataca pe altii ( care chiar merita atacati si demascati insa scopul real este de a acoperii mizeriile stapinilor lor)..fac referire la indivizii de la antena 3 in special si nu numai....
Poate ar fi bine sa faceti si o ancheta discreta si apoi sa aratati publicului huzurul de care se bucura nastase in puscarie...am auzit ca are toate conditiile ca la hotel cu camera separata , dus separat mincare dupa ce-i doreste inima...asta nu e puscarie ci statiune ,loc de odihna si relaxare

Anonim spunea...

Multumim pentru articol !

Anonim spunea...

Io nu inteleg ce pot realiza urmarind o femeie jurnalist ! Cel mult s-o intimideze probabil ! daca sunt asa deranjati de articolele jurnalistilor inseamna ca ceva e putred !

Unknown spunea...

Excelent, felicitari!

Mana Craciun spunea...

Felicitari pentru nenumaratele luari de pozitie pertinente!

Anonim spunea...

cand o sa constientizeze lumea ca USL te vrea sarac ? Da, te vrea sarac ca la alegeri sa te cumpere cu 1 kg de ulei, 1 kg faina sa le dai votul si dupa aceea vor urma 4 ani de chin marca USL !!