sâmbătă, august 11, 2012

Departamentul de Stat al SUA vine mâine la București!


Lui Dragnea trebuia să-i moară vreo 2 milioane, brusc, în toată țara.
Lui Ponta îi mor, în Gorj, 40.000 în doar două săptămâni.
Lui Manoloiu, marele chestor, i-au murit 471.301 de suflete de peste hotare dintr-un singur pix.
La Antonescu, încă n-avem cifra. Avem însă, ca să-i citez oameni din partid, un "grup infracțional organizat" din care se fuge post- factum.
Întrebarea care se pune este câți vor risca de acum înainte pușcăria dacă "cel mai curat Guvern" continuă în halul în care am citit?
Eu sunt convinsă că sunt destui cei care vor risca. Pentru că sunt prea mulți disperați penali în structurile de conducere ale celor trei partide. Momentul e acum sau niciodată- ei așa gândesc.
Cine-i Barroso, cine-i Reding, mai lasă-mă cu Gitenstein- noi conducem aici cum vrem. Noi avem puterea, noi suntem statul, noi conducem România. E ori noi, ori ei! Noi nu putem pierde pentru că, altfel, ne facem praf.

Însă pe măsură ce trece timpul, mizeria iese din ce în ce mai mult la suprafață, iar disperarea se citește în prea mulți ochi, cu părere de rău, realizez că această amărâtă țară nu merita să fie primită nici la poarta UE, nicidecum în ea.
Pentru că în niciun stat UE nu s-a întâmplat asta până acum. Suntem o premieră: o gașcă de infractori ajunsă la Putere, un grup de borfași modifică legi, fură voturi, presează, mută și schimbă șefi de instituții, vrea să revoce judecători și șefi ai CCR, măsluiește un referendum. O majoritate penală în Parlament blochează Justiția și suspendă șefi de stat.
Cam în ce țară din Uniunea Europeană miniștrii fug din Guvern pentru că nu vor să ajungă la pușcărie? În ce stat, președintele interimar și neales al țării presează miniștrii să semneze ce nu pot semna, insistă să încalce legea?
Eu nu știu, spuneți-mi voi.
........

Și chiar acum când scriu, a venit bomba. Administrația Obama - Departamentul de Stat își trimite un emisar care va ajunge duminică în România. "Phillip H. Gordon, va sosi la Bucureşti în data de 12 august unde se va întîlni cu înalte oficialități guvernamentale pentru a discuta îngrijorările pe care Statele Unite le au în privința recentelor acțiuni guvernamentale care amenință controlul şi echilibrul democratic şi slăbesc instituțiile independente. ​​Phillip H. Gordon se va întâlni de asemenea cu reprezentanți ai societății civile şi ai comunității de afaceri penru a discuta rolul pe care activitatea lor îl joacă în întărirea valorilor democratice şi a principiilor care unesc comunitatea transatlantică. Înalta oficialitate americană va veni la Bucureşti din Turcia, unde are programate convorbiri cu oficialități guvernamentale turceşti şi cu activişti sirieni"

Să nu credeți că vreun cuvânt din acest comunicat e întâmplător. Nu, deloc. Pe de altă parte, suntem o Sirie "de catifea"- europeană- să înțeleg. Groaznic. Citind știrea despre acest eveniment fără precedent- consecința logică ar fi ca Antonescu și Ponta să demisioneze cât mai repede. Sunt naivă, știu că n-o vor face.
În altă ordine de idei, un stat care găzduiește un scut strategic nu poate avea un grup infracțional și iresponsabil la putere.
Phil Gordon este un expert în problemele de politică externă, este mâna dreaptă a Secretarului de Stat, Hillary Clinton dar este omul președintelui american, Barack Obama. Este fostul său consilier pe politică externă, nominalizat chiar de președintele SUA acum trei ani în acest post. Are în responsabilitate 50 de state  din Europa și Eurasia ca, de altfel, și UE, NATO și OSCE. A lucrat și în administrația Clinton, ca Director pentru Afaceri Europene în Consiliul Național de Securitate.

Așa ceva, în lume nu e tolerat. În Europa, chiar nu s-a întâmplat niciodată.



16 comentarii:

Anonim spunea...

Aia da!

Tonta si Crizel Adormescu sunt campioni mondiali in asimilarea mustrarilor internationale de cel mai inalt rang...

Bravo Tonto, bravo Crizelutz frizerutz...
Imi pare rau, dar nu ii mai pot numi altfel pe acesti doi dementi...
Ce naiba poata sa aiba in cap de nu se tem de nimeni si de nimic???
Sunt siderat, pe bune!

Ferenc

Anonim spunea...

In aceasta ,,Sirie de catifea" conform spuselor dumneavoastra ar trebui sa-si dea demisia 7,4 milioane de locuitori

Anonim spunea...

Vesti bune! Sau nu?

Anonim spunea...

Adevarul e ca de cind sunt astia la guvernare ne baga toata lume in seama, nu cum era cind era Basescu de ziceau ei ca nimeni nu-l baga in seama pe unde merge.....dar daca si americanii vin cred ca numai au sanse sa scape fara o vizita mai lunga la Adrian N.

Anonim spunea...

@Anonim de la 08:35 Nu va hazardati cu cifra de 7,4 milioane, la viteza cu care ii extermina ministrul Stroe pe electori s-ar putea sa ramaneti cu mult mai putini; nu zic nimic de voturile multiple si ce mai gaseste procuratura!
Chiar crede cineva ca vreun american, chiar din Departamentul de Stat se poate descurca in relativismul aritmeticii electorale romanesti sau cu morala ultraflexibila a lui Ponta? Ne vom purta crucea mai departe...pana cand "mazar and fazar of the economi" va lua doua persoane importante si le va bate cap-in-cap sau pana intram in default!

Anonim spunea...

scuze..sunt 7,4 milioane de telespectatori fideli antena...si cu asumarea consecintelor pot spune ca un sfert din ei nu exista decat pe hartie.... un sfert sunt puscariabili...un sfert sunt maxim cu 8 clase.... iar un sfert sunt vechea garda comunista...

Morris spunea...

eu cred ca va veni degeaba pentru ca va discuta doar cu cei de la putere si cu cei din societatea civila aservita puterii si va fi asigurat "omul" ca in Romania e numai lapte si miere, ca doar Basescu si cei 10,5 mil sint infractori. Nu ne ramane decat speranta ca nu va fi pus in aplicare pe 14.08 puciul de la CCR si ca nu va cadea si ultima reduta (parchetul).

Moldoveanu spunea...

Un apel catre noua societate civila, ca raspuns la intrebarea: Cat mai rezista redutele din justitie?

http://faratv.blogspot.ro/2012/08/apel-catre-noua-societate-civila.html

Anonim spunea...

@Anonim:
"In aceasta ,,Sirie de catifea" conform spuselor dumneavoastra ar trebui sa-si dea demisia 7,4 milioane de locuitori"

Dumneavoastra amestecati lucrurile, nu stiu daca o faceti intentionat sau asa vi s-a turnat in ureche si ati inceput sa credeti.

Nimeni nu a atacat cumva oamenii care au votat. Aratat-mi un pasaj din comunicarile externe care sa spuna asta. Totul s-a rezumat la conducatorii politici. Care conducatori au emis ordonante de urgenta anticonstitutionale pe banda, au schimbat in 4 zile avocatul poporului, presedintii camerelor, presedintele tarii, calcand in picoare legi, regulamente si decizii CCR. Mai nou ar vrea sa schimbe post-factum listele electorale fara nicio lege de aplicare, pentru a contesta faptul ca referndumul este practic invalidat.

Toate aceste lucruri au fost atacate, ele nu sunt normale intr-o tara UE.

Poate dumneavoastra ganditi ca au votat 7 milioane si s-a sters totul. Daca au votat atatia oameni, atunci totul e democratic, nu?. Nu, nu este. Nu mai bagati capul in nisip, e tot grav, foarte grav ce s-a intamplat si ce se intampla.

Anonim spunea...

romanii se simt jicniti de atacurile lui baroso ,sper sa nu iasa in strada cei 7,4 milioane de votanti sa ceara si demisia lui baroso ,retragerea ambasadorului american ,sunt lucruri ptr care romanii au o dilema ,suntem colonie , a vindut cumva basescu subsolurile tari si acestia care trimbiteaza au anumite interese personale ,sper ca romania sa nu devina o a 2a grecie ,chiar nu ne intereseaza ue ,sau america ,daca aceasta este democratia ;boicotul la alegeri si vinzarea subsolului tari altor puteri ,imixtiunea parchetului ,boicotul este democratic! iar votul trebuie anchetat de procurori ,este jalnic daca aceasta este democratia

ziarist spunea...

@ anonim. siderat, e putin spus :))
@ anonim. faptul ca omul asta se opreste in Romania, dupa discutiile privind Siria, cred ca spune totul.
@ anonim. :))
@ anonim. adevarul e pe zi ce trece ne izolam si negam tot mai mult niste valori.
@ morris. nu subestima administratia americana.
@

Anonim spunea...

Motive posibile pt. vizita lui Ph.Gordon: A. USA stie mai multe despre Kondiakov si vizitele lui Ponta la ambasada [atat de mult incat depaseste autorizarea ambasadorului] B. in pregatirea unei actiuni in Iran/Siria e necesar sa se stie ca aerodromul fetesti si portul Constanta sunt in siguranta C. USA percepe drept ridicat riscul ca date NATO sa fie comunicate spre Moscova pe filiera Ponta-Ilescu-FSB/KGB D. USA percepe drept riscanta alunecarea RO spre o guvernare Ponta-Antonescu E. USA stie de ce vrea Crizel sa demoleze SIE. ORICE COMBINATIE din motivele de deasupra e verosimila.

Valie spunea...

Am sa-mi cer scuze pentru mesajul dur insa nu mă pot abtine : pentru toți idiotii care cred tara asta poate supravietui fără UE le transmit sa-si facă bagajele si s-o tunda mai la rasarit. De unde dați idiotilor de munca celor aproape 3 milioane de oameni plecați din tara? De unde dați pensii si plătiți datoriile externe? Cum faceți voi cu guvernul USL 1mil de locuri de munca fără investiții externe? Tu'va muma'n cur de imbecili.
Marea problema a țării asteia este ca tot prostu' are drept de vot.

Ioan spunea...

Buna Sorina,
E foarte adevărat ca asemenea vizite ne declaseaza,din ce in ce mai mult, in fata tuturor si,exact cum ai spus,nimănui n-o sa-i pese,catusi de puțin. Problema mea este alta si am sa te rog,daca poți,sa dai un răspuns,ca un analist politic ce ești......Cat o sa ne mai lase si EU si americanii,sa ne balacim in cloaca asta,pseudodemocraticoantenista.....?
Semne sunt dar,mă ierti, si prostia e mare !

Anonim spunea...

Mai terminati cu 7.4 mil... tre sa fii oligofren sau sa crezi ca cine te asculta este oligofren sa creada cifra asta... mai mult de 5 mil pe bune nu au fost in nici un caz... procentul normal al psd-ului (lume de la tara, moldova si cativa nemultumiti pe bune si pe drept de masurile de austeritate)

Anonim spunea...

Sorina, mai vine nenea asta?

Te intreb pentru ca pana la ora asta nu am vazut nicio stire despre vizita lui.
Daci ai vreo informatie despre vizita lui nu ezita sa o share-uiesti si cu noi.

Merci.