vineri, august 10, 2012

O lună plină numai de succese

A trecut o lună și un pic de la suspendare, și cred că administrația Ponta- Antonescu a bătut orice record în concursul deschis "cum să ne punem toată lumea-n cap". Vă amintiți cu cine s-au războit și încă o mai fac? Dacă nu, recapitulare...

- președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso
- comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding
- ambasadorul SUA, Mark Gitenstein
- Departamentul de Stat al SUA
- cancelarul Germaniei, Angela Merkel, ministrul de externe german, Guido Westerwelle
- ministrul de externe britanic, William Hague
- premierul ungar, Viktor Orban, alături de tot lobby-ul maghiar
- Efraim Zuroff, "vânătorul de naziști" și tot ce înseamnă lobby-ul evreiesc

Susținere fățișă- Vocea Rusiei

Iranul, Coreea de Nord și Bashar al Assad ar mai trebui să îi susțină. În rest, e perfect. Am amintit aici doar  pozițiile clare, exprimate la nivel oficial. Dacă am ratat ceva, să-mi spuneți, vă rog. În doar o lună, să reușești așa ceva, nu pot spune decât...uau!


15 comentarii:

Anonim spunea...

Ai uitat de sustinerea Transnistriei :)))

gabriel spunea...

Prezenta la vot la referendum arata ca nici noi nu ii sustinem. Era treaba lor sa obtina cvorum, dupa ce au zis ca 80-90% vor veni la vot..
Gabriel

dictaurajustitiei spunea...

Bună dimineața !
Oare ce surprize ne mai pregătește guvernul ?

Smaranda spunea...

Buna dimineata! As completa lista pusilor in cap cu Logica elementara, Adevarul si Bunul-simt rational.

carmen spunea...

Iti bati prea mult capul cu legi, calcule si tot felul de mizerii.
Un lucru e cert. Basescu este trimis acasa de 7.400.000 oameni. Gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost necesar cvorum-ul(ceea ce era normal)sau daca ar fi mers si cei cativa basisti care au stat acasa la indemnurile disperate ale suspendatului.

Anonim spunea...

Sorina... l-ai uitat pe Voronin care sustine demersurile USL-ului.

Stii cum e... cine se aseamana se aduna.

Anonim spunea...

@ carmen
-cred (e opinia mea personala pe care am inca dreptul sa mi-o exprim)ca onest, ar fi sa spui "nu-ti bate capul...lasa-i pe altii/lasa-ne pe noi sa ne batem joc
-defineste "mizerii"
- 7,4 milioane nu este o cifra chiar asa de certa
-normal este sa respecti legea, pragul de 50 % + 1 este legal
-7,4 + "cei cativa basisti care au stat acasa" = total populatie cu drept de vot?
-ideea boicotului NU a plecat de la presedintele ales si suspendat NEconstitutional, ci de la un grup de cetateni liberi ai acestei tari si a fost imbratisata de toti aceia care (basisti sau nu), NU au dorit sa legitimeze, prin participarea la acest referendum propus de USL, LOVITURA DE STAT.
Mih

dorele spunea...

ideea usl:timpu trece leafa merge,pana la urma europa se va plictisi sa ne tot bata la cap,mai exista si alte probleme, grecia,spania,italia,economia,etc, totule sa tragem de timp usor usor pana in toamna iarna in asa fel incat lumea sa spuna "hai bai basescule hai lasa lumea sa lucreze,demisioneaza,pana la urma antonescu e presedinte ca l-am vazut in fiecare seara la cotroceni". antonescu va numi premierul dupa alegeri,seful dna la expirarea termenului ca sa nu sara nimeni in sus prea tare.

Anonim spunea...

Mai adaugam la lista celor pe care si i-au pus incap?
Electoratul transilvan (romani&unguri) calificati drept smecheri si ticalosi;
romani plecati dar cu domiciliul in tara: proaspat scosi din liste (or fi si de la evidenta populatiei?);
romanii care stau mai inghesuiti in case (nu stiu daca total sau doar partial);
pana si pe doamna Alina Mungiu Pipidi (se sparie gandul) care a declarat ca se gandeste sa renunte la cetatenie ca i s-a acrit de Romania (under USL rule)!

stefand spunea...

Sorina, aceasta luna are inca un atribut esential: ea DOVEDESTE ca in actuala configuratie politica intre putere si opozitie NU SE POATE CONVIETUI. Incet (dar sigur) sunt tot mai multi romani carora li se face lehamite de TOT, cu tot felul de consecinte, de la stravezii la total imprevizibile, in functie de posibilitatile fiecaruia.
Cred (momentan) in faptul ca aparitiile TUTUROR actorilor, incercand sa stabileasca adevaruri partiale, fiecare cu interesul si argumentele sale, reusesc cu siguranta un lucru in comun si anume BLOCHEAZA dispozitia a tot mai multi romani/alegatori/listati sau nu, de a mai participa in ORICE fel la aceste jocuri desfasurate pe langa problemele lor esentiale de viata, mai mult, afectandu-le traiul cotidian si infectandu-le aerul respirat in (absolut) fiecare zi, din ce in ce mai mult.
Este prea devreme pentru solutii bune (bune pentru cine?), ele nu au inca terenul prielnic, este insa momentul perfect pentru derapaje nationaliste si dictatoriale, sau de ce nu, hilare à la PPDD.
Cred ca in acest CIRC toti actorii sunt compromisi, inclusiv CCR. Perechea de gay-politici din varf este insuportabila, presedintele suspendat e ca o canistra plina cu benzina care umbla cu fitilul intre dinti pe ecrane, tot felul de reprezentanti ai junglei intereselor se manifesta fiecare pe unde poate, galagia e vacarm… iar tu esti ca o floare cu care (nu) se (va) face primavara! Arsita mare…

Anonim spunea...

si totusi,uslasii spun ca 61 % din populatie ii va vota la parlamentare...cica asa arata sondajele...iar ei pe procentul asta mare se bazeaza...acuma eu nu mai stiu ce sa cred : chiar e posibil ca dupa atatea dezastre facute in doar 3 luni,oamenii sa mai aiba incredere in ei ?

carmen spunea...

Eu personal nu vreau sa-mi bat joc de nimeni.Sunt un om foarte onest si nu am nicio preferinta si nici o asteptare de la politicieni romani.Pe mine una nu ma intereseaza cine este presedinte sau cine este seful guvernului pentru ca nu ma mai leaga prea multe de aceasta tara. Dar eu(sunt un om foarte bine informat)cat si ceilalti 7 mil.ne-am saturat de Basescu si gasca lui. El(nu Boc)i-a creditat pe Blejnar, Udrea,Videanu, Berceanu etc. Cred ca daca el ar plati pentru ce a facut tarii asteia s-ar crea precedentul si asa s-ar schimba conceptia viitoarei clase politice. Poate ca inainte sa faca vreo prostie si-ar mai pune cateva intrebari.
Enumera-mi cateva lucruri bune pe care le-a facut Basescu pentru aceasta tara?
NU INTELEG DE CE VA ASUMATI VOI RESTUL POPULATIEI CU DREPT DE VOT PESTE CEI 7MIL.CAND STII BINE CA PESTE 40% DIN EI NU VIN NICIODATA LA VOT.

Gandim singuri spunea...

@carmen
Enumera-mi cateva lucruri bune pe care le-a facut Nastase si gasca lui pentru aceasta tara in mandatul sau de sef, ca oricum el era bossul al Romaniei nu conta presedintele asta fiindca a fost mai inainte de Basescu.

Sa-ti povestesc de Oprescu ce borduri frumoase a pus la Pasajul Pipera din Bucuresti adica inclusiv de protectie la baza lui asa ca sa fie banii dati?! cand am auzit de Videanu ce viloi are la Snagov si l-am vazut in poze gazetaresti mi-am dat seama ca asta nu a furat cat a trebuit, fraier rau zic asta fiindca tot acolo pe cateva hectare de teren si o mega ctitorie un fost baiat de al lui Nastase- Remus Truica este numele lui se rasfata si ii da lectii cum sa fii desptept si cu lipici mare! sigur ca da din bani onorabili stransi.

Am spus astea ca sa intelegem ca problema Romaniei este coruptia politicienilor care manjesc si pe unul nou curat, mai adaugam o justitie nefunctionala si neaplicarea confiscarii averilor ilicite - inclusiv la persoane obisnuite ca avem tabloul maret.
Daca astea trei s-ar aplica atunci o sa vedem ca tara asta chiar are ceva bani si nu trebuie sa ne imprumutam luna de luna.

Realitatea este ca cele 2 papusi se bat sa controleze justitia fiindca stiu ca razboiul asta al gastilor a lasat urme - ANastase, plus au datorii fata de cel care i-a sustinut financiar in cea mai mare parte adica Voiculescu.
Faptul ca au pus pe lista electorala pentru primarie un Negoita R. semnaleaza ca sunt in stare pentru bani multi sa accepte orice compromis si se bazeaza ca oamenii nu merg la vot sau merg aia care sunt unsi.

Si daca am avea o justitie, am fi vazut la puscarie - cu AN, tot parlamentul care a votat vanzarea Petromului si a resurselor de multe miliarde de euro parerea mea fiindca peste orice alta afacere care va mai fi in Romania vreodata. Sa luam exemplu Norvegiei care cu un politic corect nu si-a vandut resursele petroliere dar le exploateaza si are de castigat. Asa ceva nu se va putea in Romania din cauza mentalitatiilor si a luptei pentru castigul osului.

@anonim
compara cat a avut usl-ul la locale vreo ~49% cu acel 61% de care zic ei acum. De ce nu ne place sa gandim singuri?
Antenele ne spuneau de Oprescu ca are 65-70% parca si mai bine de 10% a fost diferenta in minus; vezi ce pervesitatea si minciuna este in tara asta chiar la oameni care nu se numesc Basescu!

Anonim spunea...

@carmen 19:22

Cu acest al doilea comentariu, ma convingi ca esti un comentator-propagandist (stangel) din acela care isi afirma "neutralitatea",evident "foarte onesta" si "bine informata", in fapt, o falsa neutralitate; un comentator-propagandist care da replica, dar ignora ("onest" si "echidistant") intrebarile; un comentator-propagandist care mistifica vorbele altuia pt ca asa ii vine la indemana sa faca false demonstratii...
Eu am invatat sa nu intru in dialog, in dispute sterile, cu asemenea "comentatori neutri": argumentele, oricat de corecte si solide se lovesc de "misiunea" comentatorului-propagandist" ca de un zid...El nu vrea sa discute, nu vrea confruntare de opinii si argumentari, ci sa isi impuna mesajul manipulator.
Asa ca, s-auzim de bine!
Mih

carmen spunea...

Eu una ii vreau la puscarie pe toti cei care au furat sau au primit foloase doar pentru a critica sau a lauda pe unii si pe altii. Chiar ma rog pentru asta.
Nu ma intereseaza de ce parte a baricadei sunt.
Nu-mi amintesc sa-l fi laudat pe Nastase sau pe alti de teapa lui.
Dar asa intelegeti voi din cuvintele celor care nu il plac pe Basescu.