România Liberă de azi. Şi o depeşă Mediafax, tot de astăzi.
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Omul de afaceri Marius Locic, însoţit de avocat, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care este cercetat pentru înşelăciune, susţin surse judiciare.
Dosarul în care Marius Locic este cercetat pentru înşelăciune a fost preluat, în luna mai 2010, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie.
Compania Toyo Motor Leasing IFN SA a sesizat Parchetul în legătură cu o presupusă înşelăciune făcută de Marius Locic. În anii 2008 şi 2009, Marius Locic, prin firmele sale SC Locic Imobiliare şi Promo Atac, a cumparat aproximativ 60 de maşini.
În legătură cu acest caz, Locic a fost convocat la Poliţie, pentru detalii, iar omul de afaceri ar fi apelat la senatorul PSD Cătălin Voicu, care l-a rândul său l-a contactat pe adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorul Mihai Călinescu - care între timp s-a pensionat.
Potrivit procurorilor, senatorul PSD Cătălin Voicu i-ar fi cerut lui Mihai Călinescu, în calitate de inspector general adjunct al IGPR, să dea dispoziţie ca Marius Locic să nu fie pus sub învinuire, iar cercetările să se încheie cu propunere de netrimitere în judecată.
În 8 septembrie 2009, Cătălin Voicu şi Mihai Călinescu au două convorbiri telefonice în care senatorul vroia să se asigure că Marius Locic va putea intra la Poliţie Capitalei.
Potrivit anchetatorilor, "dialogurile purtate de inculpatul Voicu Cătălin cu numitul Călinescu
Mihai pun în evidenţă faptul că ofiţerul, din postura de şef al Poliţiei Române, îndeplinea întocmai şi fără nicio opoziţie solicitările inculpatului Cătălin Voicu, chiar dacă acestea se situau în afara cadrului legal şi reprezentau o imixtiune gravă în activitatea de cercetare penală".
În 21 mai 2010, senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă şi, respectiv, cumpărare de influenţă.
Departamentul Eveniment, eveniment@mediafax.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu