miercuri, decembrie 17, 2008

Cătălin Voicu - feţele unui mafiot

Se intampla in mai, 2006. Pe atunci, Vanghelie nu mai era in gratiile PSD pentru candidatura la Primaria Generala a Capitalei. Din cauza problemelor foarte multe cu Justitia. A candidat independent, asa cum bine stim. Dar la cine a apelat Vanghelie, ca sa-i rezolve toate problemele? Cititi in materialul urmator, scris de Ondine Ghergut.

"Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 Bucuresti, a fost surprins de paparazzii de la AVEREA la cafeneaua „Lavazza“, in compania unor deputati PSD, cu relatii la Parchet. Salvarea lui este deputatul PSD Catalin Voicu, fost general SPP.
Edilul ne-a declarat ca intamplator s-a intalnit cu doi deputati PSD. Vanghelie are din nou probleme cu dosarele de la DNA, redeschise din cauza ca „probatoriul este incomplet si nu s-au facut cercetari“. Vanghelie a fost acuzat, intre altele, ca a cumparat prin interpus magazinul „Bucuresti“ din centrul Capitalei. Banii nu figurau in declaratia sa de avere. Surse judiciare sustin ca pentru inchiderea dosarului ar fi intervenit si generalul SPP Catalin Voicu, pe atunci consilier CSAT al presedintelui Ion Iliescu. Acum, primarul Sectorului 5 spera ca prietenia lui Voicu cu Ilie Botos, procurorul general al Romaniei, sa il salveze de trimitere in judecata.
Ioan Talpes: „Nu eu...“
Dupa cum AVEREA a prezentat deja ieri, deputatul Voicu este foarte tacut in Parlament. Am incercat sa-i aflam calitatile de strateg de la generalul Ioan Talpes, fostul sau sef la Palatul Cotroceni. „Nu l-am recomandat eu pentru postul de consilier CSAT, nu pot sa va spun ce calitati are. Intrebati-l pe domnul Ion Iliescu, dansul l-a vrut. Nu l-am angajat eu“, ne-a declarat Ioan Talpes. Dupa 1989, fostul ofiter SPP a fost avansat in grad doar de catre Ion Iliescu, de care a fost si decorat de doua ori.
Generalul-deputat Catalin Voicu nu poate fi abordat, dupa cum ne-a anuntat, in repetate randuri, Iulian Ene, „persoana de contact“ de pe pagina de internet a Camerei Deputatilor ."


Poate deloc intamplator, Marian Vanghelie a primit apoi foarte multe NUP-uri...Mi se pare ca traiesc intr-un film prost.
Mi se pare incredibil ca un asemenea om a zacut 4 ani in Parlamnentul Romaniei, doar pentru că şantajează oameni importanti.
Mi se pare incredibil ca un asemenea om a ajuns senator, doar pentru ca de el depind oameni importanti din PSD.
Si mi se pare la fel de incredibil ca oameni la fel de importanti au marele tupeu sa il impinga pentru sefia Ministerului de Interne.
Cine e Cătălin Voicu? Pe scurt, un mafiot extrem de periculos. Omul de casă al lui Mitică Iliescu. Se ocupa cu afacerile lui murdare. Si asta a facut toata viata. A jonglat cu dosarele şi a devenit un as al şantajului, prevalându-se siguranţa naţională şi de antetul Departamentului Securităţii Naţionale. Pentru că da, Cătălin Voicu a lucrat şi pe la Palatul Cotroceni. În ultimul mandat al lui Ion Iliescu.
"Naşul", aşa cum îi place să i se spună, a facut Şcoala militarã de ofiţeri activi de transmisiuni de la Sibiu, a absolvit Dreptul la Academia de Politie, intre 1986 - 1997 - a fost ofiţer activ si a fost decorat si cu Virtutea Militarã în grad de Cavaler. Acum este general SPP, în rezervă.
Ce spun oamenii normali la cap despre Voicu? Că are toate firmele trecute pe numele mamei iar afacerile şi le mutase într-o vreme prin Bacău. Că nu stă cu mama lui, aşa cum scrie în declaraţia de avere, în care zice că n-are casă. Stă fix lângă Palatul Cotroceni, langă intrarea Marinescu, într-un viloi de neam prost.
Dar ce contează un viloi şi o mică minciună, într-o mare de şantaj şi legături dubioase?
Omul are relaţii privilegiate cu Serviciile, cu procurorii, cu Ilie Botoş, cu infractorii, cu oameni din Ministerul Apararii Nationale, cu lumea interlopă, cu Cămătarii, cu ţiganii din sectorul 5, cu Marian Vanghelie, cu Viorel Hrebenciuc....şi cu mulţi, ,mulţi alţii.
A vrut să fie şef la SIPA, director la SPP şi, în general, omul care decide peste Serviciile importante.
Cineva, din Palatul Cotroceni, l-a invitat chiar şi la recepţia de 1 Decembrie, dată de preşedintele Traian Băsescu. Când Voicu a apărut prin Cotroceni, câţiva au amuţit. Pentru că ştiau cine e...
Ei bine, filmul prost continuă. Toţi cei pe care-i are la mână acest Cătălin Voicu, oameni cu toţii importanţi şi din multe partide, toţi îl imping în faţă. De ce? E simplu. Pentru că pe toţi îi are la mână şi toţi îi sunt datori.

P. S. Să vorbim despre ameninţările utilizate de Voicu? Sau să aprofundăm legăturile periculoase? Sau de UM 0215? Mai bine, aşteptăm...Poate, totuşi, are cineva puţină jenă să-şi dea seama că un personaj ca acest Cătălin Voicu nu poate ocupa o demnitate în statul român. Suntem în Europa anului 2008....

UPDATE. Da, Cătălin Voicu a fost printre puţinii generali SPP( dacă nu, singurul) detaşat la CSAT. Da, a luat şi el ca toţi băieţii deştepţi de pe vremea aia, credit de la Bancorex. 64 de mii de dolari. Da, şi-a făcut cu şeful său, Mitică Iliescu, o firmă. SC Agenţia Natională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL. Da, în ţinereţea sa, şi graţie tot lui Mitică Iliescu, a fost aghiotant al primului procuror general al României- Gheorghe Robu. Da, pentru "serviciile" aduse a ajuns şi şef al biroului Aghiotanţi de la Parlament. O funcţie ce nu exista la vremea aceea. A fost creată special pentru el...Frumos, nu?
Dar, cu siguranta, cine vrea sa stie mult mai multe despre gruparea Catalin Voicu- Marian Vanghelie- Viorel Hrebenciuc trebuie sa o ia pe urmele unui singur om: Dumitru Venicius Iliescu.
Dumitru Iliescu ( Mitica Iliescu ) a fost ofiţer în Ministerul Apărării Naţionale, îndeplinind pentru o perioadă funcţia de secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei.
În perioada Revoluţiei din decembrie 1989, Dumitru Iliescu avea gradul de maior de TAB-uri (transportoare blindate). Presa l-a acuzat că în noaptea de 21 decembrie 1989 el a executat ordinul de reprimare sângeroasă a revoluţionarilor, trecând efectiv cu blindatele peste revoluţoionarii prezenţi la baricada din faţa Hotelului Intercontinental.
Dumitru Iliescu a negat că ar fi spart baricada. "Am văzut evenimentele până a fost spartă baricada demonstranţilor, dar acest lucru s-a făcut de către alte TAB-uri, venite de la altă unitate, nu de către TAB-ul cu care am venit eu acolo, a declarat el la audierea în Dosarul revoluţiei în anul 2005. "
După constituirea la 22 decembrie 1989 a Frontului Salvării Naţionale, Dumitru Iliescu a organizat la 26 decembrie 1989 o grupare militară de patru ofiţeri M.Ap.N., care a fost însărcinată cu protecţia fizică a membrilor marcanţi ai conducerii FSN, în care i-a cooptat pe diverşi ofiţeri, printre care şi locotenentul major Gabriel Naghi, viitor director al SPP (2000-2005).
Prin Decretul nr. 204 din 7 mai 1990, Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) a înfiinţat Unitatea Specială de Pază şi Protocol (USPP), în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (în componenţa Brigăzii de Gardă), cu misiunea de a asigura protecţia şi paza demnitarilor români, precum şi a celor străini care vizitau România. Ca director al acestei unităţi a fost numit colonelul Dumitru Venicius Iliescu.
Prin Legea nr. 51 / 26 iulie 1991 privind siguranţa naţională a României, U.S.P.P. a căpătat denumirea de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), devenind un organ de stat „cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale”. În perioada cât a condus SPP-ul, colonelul Dumitru Iliescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea) începând cu 1 decembrie 1994 .
La data de 21 noiembrie 1996, generalul de brigadă Dumitru Iliescu a fost înaintat la gradul de general de divizie (cu 2 stele), eliberat la cerere din funcţia de director al SPP şi trecut la dispoziţia Ministerului de Interne. După venirea la putere a preşedintelui Emil Constantinescu, generalul Iliescu a fost numit la comanda Brigăzii 16 Jandarmi din Bacău( ce coincidenta!!!). El a fost trecut apoi în rezervă cu gradul de general de divizie la 5 februarie 1997 .
În perioada guvernării CDR, generalul Iliescu s-a asociat cu fostul director adjunct al SPP, generalul Gheorghe Arădăvoaice, înfiinţând o firmă privată, "Grupul Internaţional de Pază şi Protecţie", care a ajuns ulterior în atenţia comisiei rogatorii care a investigat afacerea Adrian Costea. De asemenea, Parchetul Militar Bucureşti i-a deschis un dosar penal pentru achiziţionarea de către SPP, sub conducerea lui, a unei tipografii în valoare de două milioane de dolari şi a patru limuzine Mercedes, dintre care două blindate.
După revenirea la conducerea României a lui Ion Iliescu, Dumitru Iliescu a fost numit în aprilie 2001 în funcţia de consilier de stat la Guvernul României, fiind rechemat în activitate pe 12 martie 2002 . Preşedintele Iliescu l-a înaintat apoi la gradele de general de corp de armată (cu 3 stele) la 15 aprilie 2003 şi general (cu 4 stele) la 21 octombrie 2004 .
Înainte de plecarea de la Cotroceni a preşedintelui Ion Iliescu, el l-a trecut în rezervă la data de 21 decembrie 2004 pe generalul cu patru stele Dumitru Iliescu, cu pensie de serviciu anticipată.
UPDATE 2. Intrebat despre Catalin Voicu, Valeriu Zgonea(PSD) a spus...Citat aproximativ: "Vai, ce ofiter de cariera, ce avocat desavarsit, 2 facultati, doctorat....Ce, tinerii n-au voie sa-si ia credite?" Am si eu o intrebare, pentru acelasi domn care se recomanda mandru secretar general adjunct PSD. Cine ar fi fost el, daca n-ar fi existat Viorel Hrebenciuc?

13 comentarii:

Anonim spunea...

Abia cand vad care ar fi alternativele imi vine sa fac o petitie pro Blaga sau Rus... Pnm... intr-o tara normala societatea civila si plesa nu lasa un unsuros ca asta sa ajunga ministru. Acum ia-le pe astea de unde nu-s...

Anonim spunea...

Chiar asa...

Brokeritza spunea...

Sorina, sunt de acord cu tine in tot ce ai scris, insa am o intrebare: de ce acum se ridica problema "moralitatii"? No offence, insa daca luam la puricat politicienii care au in maini marea masa a parlamentarilor actuali ajungem la aceeasi concluzie: ca ei se aleg intre ei si noi suntem spectatori. Si ce e mai trist este ca aflam asta de pe blogurile ziaristilor, nu din presa. Nu e oare o alta problema libertatea asta garantata la fel ca un credit ipotecar? Pacat de cei ce stiu meserie, caci nu au unde sa se desfasoare asa cum ar merita.

Anonim spunea...

Cititi si aici:


http://sorinamatei.blogspot.com/2007/06/nasul-lor.html

Anonim spunea...

Foarte buna documentare. Multumim. Totusi, trebuie sa ai mult curaj sa publici asa ceva, chiar si pe blog. Oamenii astia sunt periculosi

Anonim spunea...

Mi s-a intors stomacul pe dos.

Sunt tare curios cand acesti suboameni vor fi pe patul de moarte si ii va apuca dintrodata o mare teama ca poate totusi exista un Dumnezeu si ca totusi lumea asta nu e o conjunctura in timp si spatiu sau o basina a universului, oare isi vor da seama ca au trait degeaba?

Anonim spunea...

Felicitari pentru acest post si pentru CURAJ!! Bravo!! O adevarata jurnalista!

Anonim spunea...

Ma trec fiori reci pe sira spinarii cand aflu ce oameni ne conduc!

Anonim spunea...

Felicitari pentru curajul pe care l-ai avut sa scrii acest articol1

Anonim spunea...

Sorina, se vede ca tu scrii numai pe banii lui Oprea, dar de ce nu spui ca sponsorul tau Oprea eu un infractor de drept comun, ultimul tepar ( vezi articolul din Catavencu data 07.01.2009 ), batut de interlopi precum Nicu Ghiara, Fane Spoitoru.

Anonim spunea...

S-ar putea ca banii pe care ii iei de la Oprea sa-ti faci operatii estetice.

Enigma "Spionajului" Romanesc ! spunea...

http://ordinulnegru.blogspot.com/2009_02_01_archive.html

sandman spunea...

Povesteste-ne si despre Basescu, Videanu si Blaga. Would you?