joi, decembrie 18, 2008

Lumea interlopă a picat la vot. "Detaliat si detailat"...REALITATEA.NET - Cătălin Voicu: Tot trecutul meu se pliază pe activitatea din MIRA

Cătălin Voicu a pierdut. La trei voturi. "Detaliat si detailat", cum zice el, in dulcele, halucinantul si ametitorul grai vanghelian... Puţin, foarte putin, aş spune eu. După toată imaginea, atent machiată şi retuşată, de mafiot curat, cu diplome şi şapte facultăţi pe care şi-a făcut-o în ultimele zile...Îmi era pur şi simplu silă, dar şi scârbă. Parcă nimeni nu mai gândea normal în ţara asta....

L-am auzit în această dimineaţă pe Voicu spunând că, pentru MIRA, îl recomandă trecutul. Uau! Cât tupeu poţi să ai ca să spui asta? Tocmai trecutul şi toată viaţa de până acum a "tânărului" Voicu îl recomandau poate să poarte o altă uniformă, puţin mai în dungi, dar nicidecum să fie ditamai şef MIRA.

Odată cu Voicu au pierdut infractorii, relaţiile lui tenebroase din sistemul judiciar, oamenii dubioşi din Servicii, şantajul -singura metodă a lui de supravieţuire. Şi a mai pierdut interfaţa cu lumea interlopă şi cu generalii apusului sistem.
De mână cu Voicu a pierdut şi bunul lui prieten Vanghelie. Dar şi Hrebenciuc, cel care i-a facut atât lobby prin partid. Acestea sunt, poate, lucrurile cele mai importante.

Pe de altă parte, Gabi Oprea este demult , aşa cum bine ştim, duşmanul lui Vanghelie. Şi el e departe de a fi ministrul perfect. Dar stau şi mă gândesc. Dacă am ajuns să mă bucur că a ieşit Gabi Oprea la MIRA, înseamnă că este nasol. Oricum, ORICE ALTĂ VARIANTĂ era mai bună decât Voicu.

Tot ce sper este ca băiatul să se retragă undeva. Undeva, în munţi, unde să nu-l mai vedem niciodată. Dar, tot graţie lui Vanghelie, va fi în Senat. În umătorii patru ani. Şi, aşa cum îl ştiu pe Voicu, va face mari, mari presiuni. Să fie în cărţi. Va cere, cu sigurnaţă, ceva. Sper totuşi să n-o ia de la capăt şi să ceară şefia unor Servicii. Iar dacă o va cere, sper ca nimeni, dar nimeni să nu i-o dea.

O altă veste bună este Cristi Diaconescu la Externe. Mă bucur pentru el. Sincer.

P.S. Îmi pare tare rău pentru colegii din presă care i-au ţinut spatele lui Voicu şi au pierdut şi ei odată cu el. Poate data viitoare, cine ştie.... Dar poate data viitoare spuneţi adevărul şi nu faceţi imagine infractorilor. Pentru că, dacă n-aţi invăţat până acum, vă amintesc eu. Adevărul şi corectitudinea sunt cele care fac diferenţa, în meseria asta! Şi nicidecum vorbele dulci şi călduţe aruncate cu kilogramul pentru "operaţiile estetice" ale unui şmenar.

10 comentarii:

Anonim spunea...

scuze ca ma bag in seama aiurea, dar ca umil telespectator al antenei 3 intreb si eu: ce e intre tine si ciutacu de va intzepatzi ?

ziarist spunea...

@ anonim. el tine partea interlopilor. eu nu. tocmai d'aia am scris despre ei. cam asta e...

Anonim spunea...

mi se pare de-a dreptul gretos cum individul asta murea de indignare cand cu base si biroul iar acum, cand e direct interesat, isi da arama pe fata in stilul pe care oricine a avut nesansa de a imparti acelasi spatiu cu el l-ar numi consacrat.

Anonim spunea...

in fine, nush, mi se pare aiurea chestia asta cu "coruptii nostri sunt mai putin corupti decar coruptii lor". De cand au ajuns jurnalistii de la antena 3 sa aiba interese la formarea guvernului :(

Anonim spunea...

Buna Sorina,
Poate ai in vedere intr-unul din post-urile tale si informatiile de aici:
http://trenduri.blogspot.com/2008/12/pentru-cine-bat-clopotele.html

Anonim spunea...

Bravo Sorina , bravo , genial nu stiu ce sa iti mai zic .Nu te sufar... dar ai o mare calitate scrii superb de bine sa zic asa, inca odata BRAVO

Anonim spunea...

NU vreau sa comentez "relatia" ta cu ciutacu (cu litera mica), dar nu ma pot abtine . Anonimule ,nu stii ce e mai important . Sorina , ca multi altii din trustul cu pricina , il stiu pe ciutac si cu bune si cu rele . Noi , telespectatorii , il stim doar ca deontolog de serviciu. Personajul e mic.... Fura subiecte de la colegii lui , minte cu nerusinare , se lauda cu prietenii care nu exista ...intr-un cuvant e un mare fariseu , ca sa nu folosesc un cuvant mai greu . Asta il face sa turbeze cand este contrat de adevaratii profesionisti din trust .

Anonim spunea...

Tot ce se poate ca Ciutacu sa fie un frustrat. Eu doar spun ca sunt foarte dezamagit sa vad ca au ajuns sa se contreze jurnalisti din acelasi trust (chiar aceeasi televiziune), avand preferinte pentru un minister. Din punctul meu de vedere, amandoi (Voicu si Oprea) sunt la fel de dubiosi, si nu vad ce am eu de castigat sau de pierdut daca iese unul sau celalalt.
Trist mi se pare faptul ca spre deosebire de mine, unii ziaristi chiar au de castigat sau de pierdut in functie de cine iese.

P.S. Eu sunt "anonim" care a scris prima intrebare, Sorina poate vedea dupa ip.

P.S.2 Imi place la nebunie poza de pe prima pagina a blogului.

Anonim spunea...

VA ASTEPTAM LA NEW YORK.

COLINDATORI JEGOSI SI CRACIUN NEFERICIT LA ICR NEW YORK.
CENTRUL DIPLOMATIC AMENDAT CU 1000$ PE ZI. 
La prima vedere o asemenea afirmatie pare hazardata sau cel mult o licienta jurnalistica.  Dar spre surprinderea mea si dupa cum veti vedea si a dumneavostra titlul acestui articol are acoperire factuala.  Documentul prezentat cititorilor este unic si nu cred are precedent in istoria diplomatiei politice sau culturale. Iata despre ce este vorba . In centrul cartierului diplomatic al metropolei americane in perimetrul careia se gasete  ONU se ridica  cladirea oficiala a statului roman. Exact sub steagul tricolor si al stemei nationale, adica la intrarea de pe 3 Avenue, diplomatii sau turiistii din inteaga lume se trezesc in fata unei spectacol  absolut inedit.  Sobolani se misca printre gramezi de gunoaie neridicate cu anii in plinul zilei, reprezentand un pericol major de infectie. In timpul noptii pentru cei care nu acorda atentie mirosului patrunzator, pericolul, de a  fi muscati si sansa de ajunge la spital este evident. Aceste fapte nu sunt produsul
imaginatiei mele de cineast .Ele sunt descrise de inspectorii unui departament specializat.care sa prezentat pe data de 4 Decembrie (adica in scurt timp dupa ziua nationala si alegeri) la cladirea”infectiei nationale” .Raportul de trei pagini care mi-a fost faxat sta la dispozitia mediei si a oricatei persoane interesate. Folosind o terminologie specifica raportul constata : “o activa activitate a sobolanilor” “semnale si miros specific” ,”gauri i jurul unui copac asezat in fata  sediului” “sase sobolani vizualizati” “sobolani pe 3 Avenue”.
ACEST DOCUMENT SE POATE VIZUALIZA PE OANA MUJEA BLOG SAU IN REVISTA “CLIPA”December 20, 2008 No. 873
Inainte de a da explica cum murdaria ,jegosenia si lipsa de civilizatie elementara ne fac de rasul lumii, trebue sa fac o observatie preliminara. In New York proprietarii ciadirilor au obligatia de a asigura curatenia in fata cladirii lor, in timp ce “sanitation” sau gunoierii ridica pungile de gunoi ,de obicei in timpul noptii. Trebue remarcat de la inceput ca in persoanele responsabile cu curatenia si ordinea  diplomatilor nostrii , nu cunosc aceste lege elementara. Chiar in cursul zilei de astazi am fost pus la punct , de un aparator al liberei circulatii a sobolanilor, care mi-a explicat ca curatenia este obligatia primariei. Aceaste confuzii tipice ale unor indivizi care nu au nici o ideie pe ce lume traiesc si care vin aici numai la furat si cumparaturi, va avea dupa veti vedea in continuarea,  consecinte fatale.
Pagina doua  a documentului, descrie consecintele refuzului de integrare in lumea civilizata . ( CONSULATE GENERAL of ROMANIA
DOHMH inspectors note signs of rat activity and conditions that encourage rats
to seek shelter on the property. Owners have five to fifteen days to correct conditions, after which the Health
Department will conduct a second follow-up inspection to check for compliance.
If the conditions have not been corrected, the owner will receive a compliance
inspection report and a Notice of Violation. The Notice of Violation will
include a hearing date at the Health Department’s Administrative Tribunal.
If the violations are not dismissed at the Tribunal, the owner will be fined.
Fines can be as high as $2,000. Additionally, the Health
Department may apply bait to the property and perform any clean up that is
necessary and then bill the owner. Property owners will be billed up to $1,000 a day for this work.  Property owners that fail to pay fees or fines will
eventually have a lien placed against their property.)
Pe scurt incep sa curga amenzi in ritm amenitator incepand cu 2000$. Daca crescatorii nostrii de sobolani nu reusesc sau nu vreau sa scape de ei, Health Deparment se ocupa de ei si face curatenie .Pentru fiecare zi de curatenie plata este de 1000$ pe zi.
Este greu sa aproximez cat va costa operatia de curatire de sobolani care au infectat o cladire de 16 etaje, de sus pana jos.Ii las pe altii sa o faca. Faza ultima reprezinta  preluarea de catre stat, a proprietatii.
  Voi demonstra cu argumente greu de combatut ca reprezentantii dezmatului si a mizeriei vor avea sfarsitul meritat  Vina pentru pierderea proprietatii de catre statul roman nu este a mea. De vina sunt doar sobolanii. Asigur pe toti ca inchidera acestui simbol al securitatii causiste nu va fi considerata ca o pierdere si va fi primita cu mare bucurie de toti romanii de pe aceste meleaguri.
Daca mizeria din jurul cladirii ar putea fi rezolvata, situatia  cea din interor este fara iesire. Scursura mahalalelor care reprezinta astazi Romania si-a imaginat ca un bloc de 16 etaje poate fi administrat si curatat fara oameni de seviciu.Trocul manelist vajaind in capul unor indivizi de la marginea societatii, cere ca nevestele celor din administratie sa faca  ceva curatenie in birouri,iar garzile speciale care sunt inarmate ca sa apere cladirea, sa faca curatenie in afara cladirii.Deci garzile trebue sa tina pe langa pistol  si un faras si o matura.Cu alte cuvinte nu este de mirare, ca de ani de zile nimeni si niciodata, nu a dat cu matura pe 3 Avenue.( O circumstanta atenuanta a fost dificultatea de a angaja femei de serviciu intr-o cladire controlata de securitate. O persoana din exterior paote fi spion iar o persoana timisa de acasa are de obicei un grad prea mare, ca sa se ocupe de curatenie.)
Infectia majora incepe in uriasul hotel ilegal unde locuiesc diplomatii acoperiti , sau mai putin acoperiti, activist culturali in civili,oomenii serviciilor si familile  respective. Toti acesti indivizi suspecti gatesc si tin alimente in camera.Acest fapt a dus la un atac masiv de sobolani si de alti purtatori de boli infectioase. Faptul ca acest loc devine un pericol public este cunoscut de intregul Heaith Deparment. Tinand seama de gravitatea situatiei ma atept la actiuni rapide si decisive.
Trebue sa mentionez ca camerele zecilor de familisti nu au bucatarii sau facilitati elementare de higiena.Tinand seama ca toate instalatile de gaze ,electice ,etc sunt improvizatii pericolul de incendiu este major. Din aceasta cauza Fire Department pregateste o descindere majora la sediul de mult intrat in atentia autoritatilor americane. Dupa cum vedeti nu este scapare sau loc de intors.Manelismul romanesc sa prabusit.
Plangerea mea initiala care a daslantuit acest dans al sobolanilor a fost adresat ICR-ului si al galeriei condusa de directoarea Corina Suteu.Am vrut si cred ca am reusit sa arat tuturoror cat valoreaza si cine sunt reprezentantii puterii .Niste lumpeni, niste scursuri.care reprezinta tot ce a putut sa creieze mai abject societatea romaneasca. Curatenia incepe aici in centrul lumii la New York.O parte din sobolani vor fi exterminati,ceilalti vor fi trimesi acasa.
Robert Horvath  DEVA cineast New  York contact direct DEVAGALLERY.COM a nu se confunda cuadresa E-mail.
P.S Atentie la viitorea conferinta de presa Patapievici.El va dovedi ca atacul  asupra ICR are un caracter politic indreptat impotriva presedintelui Basescu .Sobolanii fiind adusi de mine intr-un sac si imprastiati sub frumosul pom de craciun ridicat la galerie.

.

cgc spunea...

da-le in dinti sorina....bine-asa !

http://cgc--cgc.blogspot.com