miercuri, octombrie 01, 2008

Geoana. Pur si simplu...

Da, aceasta este poza mea preferata cu Mircea Geoana. Am pastrat-o din campania digitala precedenta, pentru ca ilustreaza perfect presonajul. Si nu, nu cred ca am gresit.
Chiar asa arata Mircea Geoana, intitulat presedinte de partid, candidat de Dabuleni, autoproclamat premier intr-un posibil, viitor Guvern si candidat la Presedintie resemnat.
Am inteles ca a facut un Congres ca asa a vrut el sa fie...congresul...extraordinar. Am inteles ca a fost unaniminate. Cam asa e la PSD, in ultimul timp....
Dar ca vrea el, viitorul premier, un nou reactor nuclear , fix in Transilvania, n-am sa inteleg.
De fapt, cred ca se intampla ceva cu Mircea Geoana in ultimul timp. Ce se intampla cu adevarat, numai el stie. Oricum, de bine nu cred ca e.
Ultimele declaratii au fost halucinante. Le-am pastrat. Si nu sunt deloc ok.
Deci, sa-l auzim pe... Mircea Geoana:

1. "Romania are nevoie de un nou reactor nuclear, care trebuie amplasat in Transilvania. Am ceva experienta in domeniul constructiei de centrale. Iar inainte de Revolutie, am lucrat, pentru o perioada de doua luni, la Cernavoda. Am discutat cu specialistii aceste aspecte si am constatat ca exista mai multe zone in Transilvania unde poate fi amplasata viitoarea centrala nucleara, dar locatia depinde de caracteristicile seismice si de sursele de apa disponibile".


2. A. "Presa a comentat ca vreau, am vorbit ca vreau, sa aiba Romania un nou cosmonaut sa mearga in spatiu cu americanii. Da, am vorbit cu NASA, am vorbit cu americanii si cred intr-un parteneriat prin care sa trimitem ca mandrie nationala un om sa mai zboare. (...) Am zburat cu rusii acum 30 de ani, tot candideaza Prunariu la noi la Brasov la Senat. Vreau sa facem lucruri ambitioase impreuna".

2. B. "Cand il vad pe dl. Prunariu, vreau sa va spun ... de ce, cand am putut sa trimitem un cosmonaut in spatiu acum trei decenii, de ce nu putem sa trimitem unul cu americanii in urmatorul deceniu? De ce sa nu fim ambitiosi?"

3. "Întrebarea adevărată este în 2012 sau 2013, când se termină ciclul politic, cum se vor uita românii la noi. Acesta este adevăratul pariu. Vreau să fiu în 2012 nu numai primul-ministru al României, ci cu întreaga noastră echipă să ne uităm în ochii oamenilor, ai tinerilor şi să spunem: am zis că facem 200.000 de locuinţe pentru tineri, am făcut, că facem 1.000 de km de autostradă, ştim şi putem să facem sau că nu mai avem centrul de greutate al tinerimii române în Italia sau Spania, ci înapoi aici acasă. Acesta este pariul adevărat, asta este provocarea şi pentru asta suntem în politică (...). Daca vom castiga alegerile si daca va veti intoarce in tara, veti primi din partea Guvernului 20.000 de euro şi va vor fi subvenţionate creditele bancare cu 60% din valoare".

4. "Ne vom bate nu doar pentru devansarea etapei a doua de majorare, dar vom veni şi cu a 13-a pensie pentru că sunt bani, iar oamenii aceştia trebuie respectaţi".

5. "Cred cu tărie că trebuie să diferenţiem impozitul pe venit. Trebuie să-l reducem la 10% pentru cei cu venituri modeste, să-l păstrăm la 16% pentru cei cu venituri medii, iar cei cu venituri mari vor fi supraimpozitaţi. Cei hiperbogaţi trebuie să plătească pentru bogăţia pe care au acumulat-o".

6."Va propun sa lansam o initiativa de voluntariat a social-democratilor. Sa avem in partid un corp de voluntari si, atunci cand apare un necaz intr-un colt al tarii, sa nu mai stam, ci sa ne adunam"

7. PSD a mai promis asa, prin vocea lui Mircea Geoana: creşterea salariului minim până la 1.000 RON, dublarea pensiilor pentru agricultori, tarif social la consumul de energie electrică, TVA redus la alimente, 1.000 de noi creşe şi 1.000 de grădiniţe, pact naţional pentru sănătate, medicamente compensate şi gratuite pentru toate persoanele cu venituri reduse, construirea a 1000 de km de autostrăzi, modernizarea a 1000 de km de căi ferate, apă şi canalizare în toate localităţile.

Cred ca e too much. Imi pare rau, dar nu mai suport. Initiativa cu voluntariatul PSD-istilor mi s-a parut insa perfecta. L-as vedea, de exemplu, pe Catalin Voicu ridicand diguri prin Moldova, cu apa pana-n nas. Dar asa e...Da, nu mai e la Bacau. Hrebenciuc nu mai avea loc in colegii. I l-a dat lui Vanghelie, la Bucuresti. Ca doar pe el l-a servit, nu? Reformulez. L-as vedea pe "Nasul" desfundand canalizarile din Bucuresti. Din tot Bucurestiul. Sau macar, asa...putin...cu matura...Pe ici, pe colo....din Baneasa pana la IMGB. Ca doar e primul pe "lista", la Senat. Parca asa l-a anuntat Vanghelie. Dar nu poate domn' general...nu?
Cine e domnul Voicu? Cine nu stie, aici. Cine mai vrea, sa-l urmareasca atent. In viitoarea legislatura va fi la Senat. In actuala, a fost la Camera. Nu, nu l-ati vazut niciodata la televizor si nici nu cred ca-l veti vedea. Nici sa graiasca in Parlament, n-a grait. In 4 ani, a deschis gura fix 4 minute si 28 de secunde. Nu credeti, cercetati aici. Si urmariti-l, pe viitor, in Senat, daca puteti. O sa fie la fel de invizibil. Ca deh, omul are alte preocupari.
Dar poate-l trimite Geoana fix in spatiu. Pe Marte, cred ca lui Voicu i-ar sta perfect. Cine nu stie,
sonda spaţială Phoenix, trimisă de NASA pe Marte, a surprins fulgi de zăpadă căzând din norii Planetei Roşii. Iar experimente efectuate asupra solului marţian au furnizat, de asemenea, dovada unor interacţiuni din trecut, între minerale şi apă. Deci s-ar putea sa supravietuiasca si acolo, domn' general.
Ca oricum, asa cum vedem, in anul de gratie 2008, in Parlamentul Romaniei mai supravietuiesc gangsterii. Si mai trist...Se mostenesc...

9 comentarii:

Ariciul Indignat spunea...

Imbecilitate, numele tău este Geoană! :)) Când i-a zis prietenul Nea Nelu că e prostănac, nu a greşit cu nimic. Cosmonauţi şi reactoare????? Ăsta e fugit pe arătură mai rău decât credeam!

Anonim spunea...

Sorina,

ai răbdare. Doar atât, răbdare. Pentru 2 ani, dacă vei întreba pe cineva unde e Geoană, nu va şti să-ţi răspundă. Conjuncturile artificiale sfârşesc prin a-şi înghiţi creaţiile...
Cred că Mircea delirează. Dacă nu cumva a învăţat discursul pe de rost şi, uitând pasaje din el, a improvizat. A fost de un ridicol sublim.

Anonim spunea...

Felicitari pentru zugravirea perfecta a personajului Geoana .Cum drac de l-or gasit p`asta sa-l trimita ambasador ??? Omul are nevoie de un ajutor psihiatric substantzial. Ce lider ! :)))

Anonim spunea...

Ai uitat tractoarele cu GPS!!???

Anonim spunea...

@toti comentatorii: Vi se pare de ras? Poti sa faci "haz de necaz" pana la o limita!
Ilie de la Scularie imi spunea zilele trecute: "Exista, totusi, o solutie: ADEVARATA REVOLUTIE!" (:

Ariciul Indignat spunea...

@roman, nu ştii că poporul nostru e celebru pentru faptul că face haz de necaz? păi dacă i-am lua în serios pe toţi defecţii, unde am ajunge?

Anonim spunea...

Sorina, ce ti-a zis Iliescu in China? Prostanacu' chiar crede ca o sa fie prim-ministru? Iliescu chiar il sustine?

Bibliotecaru spunea...

Am comentat şi eu multe din afirmaţiile domnului Mircea Geoană... poza bate însă realitatea. :) E super.

tineri pentru o politica decenta spunea...

http://vremopoliticadecenta.blogspot.com/