joi, decembrie 13, 2007

Umbrele


I-ati vazut si i-ati auzit de multe ori …. I-ati admirat sau i-ati urat ….I-ati ascultat sau i-ati ignorat. De multe ori i-ati simtit pe pielea voastra. Cu unii dintre ei ati lucrat direct , cu altii ati colaborat , pe multi ii stiti de la televizor ….Pe unii nu-i stiti deloc si nu-i veti sti niciodata . Cei mai multi dintre voi lucrati pe politic ….Ii stiti pe demnitari mai bine decat ii stiu colaboratorii lor cei mai apropiati . Cu cei mai multi chiar aveti o relatie de amicitie . E-adevarat ca cei mai multi cu care beti o cafea pe la bufetele din Palatul Parlamentului , cei mai “vorbareti” sunt cei care aspira la vreo demnitate publica … Dar , de departe cei mai interesanti sunt cei in “fonctie”sau cei care au avut una…. Ce ziarist roman nu a visat macar o data sa stea la o cafea cu Iliescu , Constantinescu, Nastase, Vacaroiu, Radu Vasile sau multi altii …. De cele mai multe ori v-ati lovit insa de spranceana coborata a bodyguard-ului (pardon , ofiterului de protectie – am auzit ca sunt foarte sensibili). Unii au asa un talent sa te refuze incat ajungi sa-ti ceri scuze ca-i rogi ceva …Altii ti-o reteaza scurt “ Sefu nu e disponibil , incercati mai tarziu !” dupa care nu-ti mai raspund la telefon …. Pe altii ii suni ca disperata cand ai nevoie de omul lui … Sunt convinsa ca ati patit-o de multe ori …. Va dau o leapsa de nu va vedeti …. Vreau intamplari , impresii , prejudecati cu si despre SPP si spp-isti ….

PS : comentariile spp-istilor interzise .

16 comentarii:

maria spunea...

la guvern am avut in mare noroc de oameni ok. in mare, bineinteles, ca au fost si exceptii. cei mai tari sunt aia care atunci cind iei sincron iti tin mina cu microfonul la distanta de omul care vorbeste...daca cumva iti vine ideea sa ii dai una in cap? adica eu sunt muuuult mai periculoasa decit unul de pe strada.

soferul spunea...

pentru cne isi aminteste de Vasile Lupu, fost deputat PNTCD. Un om care sarise suta de kile de mult. Avea o garda de la SPP care intr-o zi apare cu un zambet ciudat in coltul buzei. "Ce este?", il intreb. "Am facut ieri exercitii de protectie a demnitarului in caz ca ia foc cladirea in care se afla". "Si ce e asa amuzant?". "Pai am exersat cum sa scot demnitarul pe geam, in spate, pe coarda". Cand mi-am dat seama cum ar arata cu Vasile Lupu in carca, m-a busit si pe mine rasul... Ofiterul SPP, desi numai muschi, avea probabil jumtate din greutatea lui Vasile Lupu.
p.s. probabil ca nu la acest gen de intamplari te asteptai, nu? :)

claudiu spunea...

Mie imi place dispretul lor fata de cel caruia ii asigura protectia. De cealalta parte "Pachetul", "Fazanul" cum il numesc pe culoare e intotdeauna convins ca SPP-istul lui si-ar baga si mana in foc pentru propasirea fizica a importantei persoane.

maria spunea...

off-topic o leapsa de craciun

Anonim spunea...

Frinturi de dialoguri:

"Am tras cu Uzi, frate. Nu e ca in filme. E o arma grea". "Cum ai tras?" "De la sold, frate" (la usa lui Diaconescu, sedinta COCOPO)

"L-am scos pe Roman la mineriada, intr-o Dacie. I-am tras un sut tare in aripa de am indoit-o. Asta, asa, ca sa nu bata la ochi"
(la o bere, cu un "fost")

"De regula, cind are un politician pe post de tinta, tragatorul trage la piept si nu la cap" "De ce?" "Pentu ca politicienii misca foarte des din cap, mai ales in timpul bailor de multime".

(dupa asasinarea premierului sirb Djindjici, undeva pe Dunare)

"Cind americanii pornesc coloana, faceti cum va spun ei! Ei sint sefii! Va rugam sa nu ne creati probleme, nu putem sa facem mare lucru noi!" (instructaj in avion)

"Futu-va-n gura sa va fut de desculti..." (SPP-ist roman lasat la poarta unui palat, dupa ce fuseseram anuntati ca presedintele Romaniei are voie sa ia cu el o singura garda de corp in interiorul cladirii)

"Go! Go! Go! Move move move" (comenzi date SPP-istilor la o aplicatie, undeva in toamna lui '06)

roxana toma spunea...

dar despre spp-istii care au depasit limita si s-au cuplat cu ziariste...vrei? Ori asemanare cu realitatea este pur intamplatoare(...)

Bibliotecaru spunea...

De câte ori văd astfel de bodyguard-zi de protecţie monofazică, care au şi puţină burtă şi păr pe casca care ţipă isteric "Vulturul a aterizat!"... îmi aduc aminte de chievin cosnăr şi uitnei hiuston...AICI

ziarist spunea...

vreau orice..povesti sa fie...sunt interesante...

OANA DESPA spunea...

Promit sa scriu detaliat. :D Zilele urmatoare. :D Cred ca, desi ei isi fac meseria si noi pe a noastra, din interactiunea fizica si verbala, iese ceva. :)

Anonim spunea...

scrisei.

Anonim spunea...

Draga S.,
Daca ai ocazia sa mai treci pe la blog sa mai postezi ceva?...:)
R.

ziarist spunea...

Draga anonim

Imi simti lipsa?

Anonim spunea...

:)Draga S.,

Indubitabil!

R.

ziarist spunea...

Draga anonim R

Daca indubitabil imi simti lipsa...te intreb ceva: despre ce ai vrea sa scriu? despre ce ai vrea sa citesti?

Anonim spunea...

Draga S.,
Despre diversionistul Ucu, despre Q, Base, educatie & Crin, despre Oltean care fugareste pldisti prin bn si sm, despre bradul de craciun, despre zapada, mos craciun & cadouri, despre ce le-a promis geoana baietilor pentru cateva luni de mandat, despre intamplari cu AN, despre transcendenta, despre jurnalisti din Romania, despre vacanta. Si mai sunt.
R.

ziarist spunea...

Draga anonim R.

Dar multe mai vrei...Uite cum facem: scrii tu si eu public. Ok? astept postul pe matei.sorina@gmail.com...:-)