vineri, septembrie 21, 2007

Mirciulica - "catalizatorul" monedei nationaleTrece, nu trece...Motiunea PSD a obosit pe toata lumea. Paradoxal, a doua mare initiativa PSD (dupa suspendare) il face pe Mircea Geoana tot mai mic si pe Tariceanu aproape invizibil. In talkshow-uri se numara voturile, se fac permutari, se discuta despre negocierile de dimineata, la pranz, seara si in miez de noapte, marii analisti atotstiutori prorocesc premieri si, in tot acest timp, leul pica. Politichie romaneasca de bodega si televizor...Dar, totusi...Atunci cand afli de la un sef de banca ca un procent ametitor din populatia activa este indatorat la banci, ca foarte multe credite sunt in euro si o amarata de motiune de cenzura, extrem de prost scrisa, probabil de un pesedist sau un colectiv de pesedisti obositi la minte, da dureri de cap multor romani , atunci totul devine o mare problema.


Initial, n-am dat crezare. Dar un lucru este cert: Leul a slabit. Brusc si neasteptat. Si nu intelegeam de ce un coleg, extrem de bine pus la punct cu toata aceasta lume economico- financiar- bancara..ma intreaba de cateva ori pe zi: trece sau nu trece? Pica sau nu pica Guvernul? Colegul respectiv mi-a dat de inteles ca incertitudinea politica are legatura cu deprecierea leului..dar am zis ca nu se poateeee....


Eeee, uite ca se poate! In seara asta deschid Gandul. Ziar serios. Aceeasi stire:Moţiunea PSD slăbeşte leul

22 SEPTEMBRIE 2007


Cursul oficial anunţat ieri de Banca Naţională a României a depăşit pragul de 3,4 lei/euro, situându-se la cel mai înalt nivel din ultimele şapte luni şi jumătate.
Referinţa anunţată de BNR vineri a fost de 3,4026 lei/euro, moneda naţională înregistrând o depreciere de 2,93 bani faţă de nivelul din ziua anterioară.
Dealerii explică deprecierea monedei naţionale prin sentimentul negativ pe care investitorii îl au faţă de indicatorii fundamentali ai economiei româneşti, catalizatorul care a determinat scăderea de joi fiind temerile legate de posibilele alegeri anticipate, care ar putea fi generate în urma depunerii moţiunii de cenzură de către PSD, eveniment anunţat pentru săptămâna viitoare.
O cotaţie mai ridicată decât cea de vineri a fost anunţată de BNR pe 31 ianuarie, rata fiind de 3,4086 lei/euro. (E.C.)
Si, tot acelasi ziar, mai da o informatie. Interesanta. Dupa Vasile Blaga, Theodor Stolojan, in carti pentru Palatul Victoria intra Mugur Isarescu. Longevivul guvernator BNR cu un CV extrem de interesaaaant, fost premier al Romaniei, fost candidat la Presedintie...Un personaj care, in 2000, mai intai, si-a intrebat tatal daca-l lasa sa candideze la Presedintie. L-a lasat, si a candidat. Si Constantin Mugurel Isarescu n-a intrat in turul 2. A obtinut in primul tur doar 9,54% din voturile romanilor.


Oricum, nu Mugurel e aici problema. Ci Mirciulica...Mirciulica- "catalizatorul"...Mirciulica, cel care a reusit sa deprecieze si moneda nationala. Ce ziceti, sa-i multumim?

4 comentarii:

mitica spunea...

Ii multumesc daca aduce anticipatele. Ca atunci putem vorbi si noi. Despre ceea ce vrem noi. Votand. In rest, nu-i auzim decat pe ei. Vorbind de ei. Pentru ei. De noi niciodata.

ziarist spunea...

@mitica..si nu te-ai saturat?

Anonim spunea...

Esti martor la asasinarea limbii romane!

http://www.youtube.com/watch?v=4Agv6OxyxFE

Anonim spunea...

Eu aş vrea să mulţumesc celor care i-au permis lui Mirciulică să existe, adică parte din poporul român în înţelepciunea sa. Se ştiu eu care.