luni, iunie 29, 2015

EXCLUSIV. Adrian Năstase este NAȘUL DE CUNUNIE al fiicei mari a lui Recep Tayyip Erdogan!

O posibilă explicație a relației strânse Victor Ponta- Recep Tayyip ErdoganFostul premier Adrian Năstase este, potrivit chiar propriei mărturisiri postate pe blogul său, pe 13 Septembrie 2014, nașul de cununie al fiicei mari a președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, Esra, participând, alături de soția sa, Dana Năstase, acum 11 ani, pe 13 Iulie 2004, când era prim ministru al României și președinte al PSD, la casătoria fiicei lui Erdogan, pe atunci premier al Turciei, cu Berat Albayrak.

În postare, Adrian Năstase menționează că în această calitate de nași (religia creștină) / martori
(religia musulmană) la casătoria fiicei lui Erdogan au mai participat și premierul Greciei de atunci, Costas Karamanlis, alături de soția sa, Natasa, regele Iordaniei, Abdullah al II-lea și președintele Pakistanului de la acea vreme, Pervez Musharraf și subliniază relațiile personale strânse pe care le avea cu Recep Tayyip Erdogan,

Redau fragmentul din postarea lui Adrian Năstase, scrisă pe 13 Septembrie 2014 ( dublu click pentru postarea integrală) :

„ Era intr-o seara frumosa de iulie, pe malul Bosforului.  Erdogan ma invitase, impreuna cu sotia mea, sa fim martori (noi am spune nasi) la casatoria fiicei sale, Esra, cu Berat Albayrak, fiul unui renumit ziarist turc.  Ceremonia a avut loc la Centrul de conferinte Lufti Kirdar din Istanbul, sala unde avusese loc cu putin timp in urma reuniunea NATO, in prezenta a 7000 de invitati, asezati la sute de mese. Am stat pe podiumul inalt, impreuna cu mirii, cu parintii lor si cu ceilalti martori ai casatoriei, am urmarit ceremonia si, la final, am semnat ca lucrurile chiar s-au intamplat.
Era si un exercitiu de ceea ce s-a numit “diplomatia mariajului”. Nu prin miri, ca in Europa medievala, ci prin martori. Alaturi de noi, au mai fost invitati, in aceasta calitate, Costas Karamanlis – premierul Greciei, regele Iordaniei, Abdullah al II-lea si presedintele Pakistanului. Erdogan incerca, in acest fel, sa creeze un pod intre civilizatia musulmana si cea crestina. (...)
Era prin 2003. Sefa mea de cabinet de la guvern, Mihaela Nistorescu, ma anunta ca ma suna premierul Turciei. El imi spune direct ca un vas de pescuit turcesc se “ratacise” in apele teritoriale romanesti si ma ruga sa vad despre ce este vorba. In ziua urmatoare, l-am sunat si i-am spus ca nu este nimic grav. De-a lungul anilor, am dezvoltat o relatie personala bazata pe sinceritate si afectiune. Ne-am intalnit si la diverse reuniuni internationale, unde ne-am sustinut reciproc. Im aduc aminte de o reuniune organizata de Forumul international Bertelsmann, avand ca tema “Europa in miscare spre o era noua”. Intr-un panel referitor la “Europa largita, strategii diferentiate de integrare”, am participat impreuna cu premierul turc, prezentand opinii complementare la raportul lui Joschka Fischer, vicecancelarul german.
Duminica de care vorbesc era  acum zece ani. O zi calduroasa de vara. Amintirile sunt inca puternice. De pe podiumul pe care stateam alaturi de miri, i-am salutat pe cei 7000 de   nuntasi, vorbindu-le despre Romania si mai ales despre viitor.
Destăinuirile lui Adrian Năstase sunt confirmate și de presa turcă, cea care la acea vreme a prezentat detalii și fotografii de la ceremonia de căsătorie a fiicei mari a lui Erdogan cu Berat Albayrak. În imaginile difuzate de presa turcă apar într-adevăr, ca participanți la ceremonie, atât cuplul Adrian și Dana Năstase, cât și premierul grec cu soția, regele Iordaniei și președintele de atunci al Pakistanului, Musharraf. 
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan are patru copii, doi băieți - Ahmet Burak și Necmetin Bilal - și două fiice, Esra și Sumeyye.La acea vreme, Iulie 2004, Victor Ponta era secretar de stat în Guvernul Adrian Năstase, șef al Corpului de Control al Guvernului, apropiat de primul ministru.

În timpul mandatului său în fruntea Executivului, premierul României, Victor Ponta, cunoscut prin sprijinul pe care i l-a acordat în carieră Adrian Năstase, a dezvoltat și el o relație strânsă de prietenie cu Recep Tayyip Erdogan, devenit în 2014 președintele Turciei, concretizată și remarcată prin numeroase vizite făcute de Victor Ponta în Republica Turcia și nu numai.


Mai mult, premierul Victor Ponta, după ce acum mai bine de două săptămâni a participat la Baku/ Azerbaidjan, la deschiderea Jocurilor Olimpice Europene, boicotată de toți liderii UE, ceremonie la care a fost însă prezent și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ajuns direct în Istanbul- Turcia, unde a făcut intervenția chirurgicală la genunchi. Intervenția a fost făcută chiar în Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde în Noiembrie 2011 și Februarie 2012, în perioada când era premier, Recep Tayyip Erdogan a făcut și el intervenții chirugicale la colon.

Și mama actualului președinte turc, Tenzile Erdogan a fost internată tot în Spitalul Universitar Medipol în 2011, fiind diagnosticată cu colecistită acută și unde a murit după câteva zile.

Presa turcă a relatat de-a lungul timpului despre strânsele legături dintre clinica Medipol și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan iar, potrivit acelorași jurnaliști, soția șefului de stat este acționar majoritar și coordonează activitatea spitalului.

Jurnaliștii România Liberă au scris că spitalul Medipol ar aparține unui fost coleg de bancă și susținător al președintelui Turciei, Fahretin Hogea, Erdogan și omul de afaceri având mai multe afaceri împreună.

Președintele Turciei este aspru criticat în ultimii ani pentru măsuri autoritariste impuse, pentru intervenții în forță împotriva oricăror forme de protest, acțiuni extrem de dure împotriva libertății de expresie și drepturilor omului, acte de cenzură iar familia sa a fost în epicentrul unor mari scandaluri de corupție. 

Niciun comentariu: