miercuri, decembrie 03, 2014

Domnule Vîntu, un glonț ar fi fost mai bun?Ca toți pușcăriașii celebri, ți-ai făcut blog. Ca să bați câmpii. Ca să intri în trend, ți-ai făcut și cont pe Facebook și-ai început să postezi filmulețe de tot râsul. Te filmezi anunțând că schimbi tu clasa politică și valorile. Tu, proaspăt frezat și ieșit din temniță. Tu, un odios infractor. Vrei să socializezi, să pari cumva back in business pentru că, în general, recunoaște...Fără bani, putere, corupție și infracțiuni, te cam plictisești. Ofilești. Îmbătrânești singur, urât, părăsit și de Rahova buhăit.

Acum te-ai apucat și de dat interviuri. Spui României, cu tupeul inconfundabil și grosolan de golan bătrân, că trebuia să zaci în pușcărie pe viață, că ai furat de-ai rupt, cu camioanele, cu chintalele, cu tot ce ai putut, cu tot ce ți-a tranzitat un sfert de veac sinapsele. Asta știm. Crede-mă că niciodată nu te-aș fi putut bănui de ceva mai bun.

Ai lăsat peste 300 de mii de români pe drumuri, ai devalizat bănci, fonduri de investiții, ai frânt vieți, au rupt destine. S-au sinucis oameni. Asta văd că pe lumea asta nu-ți amintești. Pe cealaltă, crezi că-ți va fi ușor? Am o curiozitate: cumva la asta vreodată te gândești?!

Ai corupt și pervertit iremediabil tot ce-ai întâlnit. Absolut tot pe ce ai pus mâna în mizerie s-a transformat. Presă, afaceri, politică, cultură. Ai mituit pe bani mulți furați, ai cumpărat carne și minte de om la kilogram, ai speculat ca un traficant vulnerabilități tot ce-ai prins în capcană, ai fost de-o lăcomie infernală. Cele mai sinistre figuri publice pentru tine au lucrat. Tu le-ai stricat. De la tine au învățat ce e mai rău.

Ai vrut să pui și totodată să dârâmi Președinți ai României, ai cumpărat șefi de servicii de informații, ți-ai făcut rețele de securiști, de infractori, de politicieni, ai amenințat continuu cu moartea, ai vrut să împingi tot statul în altă direcție. Nimic nu ți-a mai ajuns. Bineînțeles, ai avut și maxima nesimțire să ceri respect. Și onoare.
Ți s-a oferit ce-ai meritat. Ai pierdut. Ai fost arestat. Condamnat succesiv. Ai ajuns acolo de unde ai început totul. În temniță. La bulău. În pârnaie. Țara asta a dovedit că e cu mult mai puternică decât un pușcăriaș sâsâit. Repetă asta: Statul s-a-ntărit!

Acum, ca un multiplu pungaș notoriu cu valențe internaționale, vii și dai lecții despre ce știi tu în esență să faci. Spui României că e prost cel care nu fură, că milioane de români sunt tâmpiți doar pentru că nu-s ca tine. Adică pușcăriași infractori veștejiți care se gândesc cum în tinerețea infracțională se giugiuleau pe sute de mii de euro și-și cumpărau până și femeile la pachet cu afaceri cu tot.

Ai fost, ești și rămâi un veritabil răufăcător cu ADN de făptuitor, cu minte de borfaș și suflet bolnav, găunos de infractor. Incorigibil, iremediabil, amoral. Când te uiți în fiecare zi în oglindă, din arest sau libertate, să știi că așa arăți. Asta ești. În mod profund, fundamental și organic.

Știi cumva de ce ești liber și nu arunci și acum cu zaruri prin ocnă? Te-ai gândit vreodată că în democrație peste toate domnește legea? În alte state, într-adevăr, există pedeapsa cu moartea. În dictatură, când te-ai format și când ai turnat tu, era puțin mai simplu: exista glonțul.  Acum, în democrație, să știi că poți să-l cumperi singur de la magazin. Costă puțin peste 1 leu.

Mai știi cum suna? Uită-te mai sus. Și mai jos. Dă play, ascultă și recită.
În 2014, dormi liniștit, România NU mai lucrează pentru tine.
În democrație, temnița face parte în continuare din viața ta. Share this!P.S. Data viitoare, poți să-l iei și pe golanul tânăr cu tine. În țara asta, nu plânge nimeni după voi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Creaturile ăstea nu merită să moară de un glonț. Adi Năstase a dovedit-o cu prisosință.
Deși ieșiți din pușcărie, își continuă detenția în propriile minți. Orice vizită pe blogul sau pagina lor de facebook e o vizită la închisoare. Sunt condamnați pe viață și, din păcate, nu au o viață suficient de lungă ca să poată plăti pe lumea asta tot răul pe care l-au făcut.

minodora spunea...

Excelent articol. Adevarat pana in maduva oaselor. Te cutremuri.Suna a ...necrolog. Vantu dormi linistit ?

Anonim spunea...

PLOIESTEANCA DESTEAPTA,BRAVO