luni, februarie 03, 2014

EXCLUSIV. Serviciile secrete, în mesajele PSD. Partidul nu găsește "greșeala" STS.

SERVICIILE SECRETE
1. Poziționarea în mesajele propagandistice ale unui partid politic aflat la guvernare, PSD, a unor aprecieri referitoare la activitatea structurilor de informații, piloni ai sistemului de siguranță și apărare națională a României, arată, fără echivoc, preocuparea intensă și ofensiva puternică pe care partidul condus de premierul României, Victor Ponta, a declanșat-o la adresa serviciilor speciale ale României.
Niciodată până acum asemenea mesaje distribuite comunicatorilor partidelor, indiferent cum s-ar numi ele, nu au făcut astfel de referiri. Ele pur și simplu nu au ce căuta în discuțiile unui partid politic. Faptul că există reprezintă un semnal extrem de periculos

Activitatea structurilor de informații, structura organizatorică, efectivele și regulamentele de funcționare se evaluează, potrivit legii, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în comisiile parlamentare speciale de control, și nicidecum în ședințele unui partid politic, fie el și PSD. Și asta pentru că serviciile de informații sunt structuri militare de siguranța națională a statului român și nu organizații de partid, cum greșit înțelege și acționează PSD.

SERVICIUL DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE
2. Nici PSD nu reușește să identifice "greșeala STS". După raportul ministrului Oprea, asumat de Guvernul României, raport care n-a identificat greșeli ale STS în gestionarea cazului Apuseni, după evaluarea CSAT, PSD, tot ca partid politic aflat la guvernare, face aprecieri legate de activitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale, începând cu anul 2005.
"STS nu a fost activă nici înainte de accident ( pentru a lărgi aria de acoperire, prin investiții după 2005), nici în timpul accidentului (când n-a făcut nimic proactiv pentru a sări în sprijinul cetățenilor)", susține PSD.

Niciun partid politic nu poate să facă asemenea evaluări la adresa unui serviciu special, nici nu are datele necesare, având în vedere, așa cum am explicat mai sus, activitatea STS se gestionează de CSAT și în comisia parlamentară de apărare. STS este o structură militară, parte a sistemului național de apărare, nu este organizație județeană a PSD ce trebuie evaluată politic.
În plus, în mod paradoxal, chiar firmele apropiate amicului premierului, Sebastian Ghiță, au câștigat de-a lungul timpului licitații importante cu STS, în cadrul programului investițional iar, în cazul Apuseni, softurile plătite din bani publici n-au prea funcționat.
Pe de altă parte, trebuie menționat că Executivul și comandamentele care ar fi trebuit să existe erau cele îndreptățile prin lege "să sară în sprijinul cetățenilor". Dar, așa cum s-a văzut, premierul României s-a dus la TV și la restaurant, un ministru care trebuia să se ocupe de situația din Apuseni scria pe facebook impresii, altul spunea că nu există nicio celulă de criză, când toți ar fi trebuit pur și simplu să gestioneze situația. 

STS, prin legea de funcționare, regulament și protocoalele în vigoare se ocupă cu rețelele de telecomunicații speciale, cu spectrul de frecvențe radio cu utilizare guvernamentală, cu confidențialitatea telecomunicațiilor speciale, cu măsuri privind siguranța națională a României. Toate atribuțiile STS pot fi consultate aici (dublu click).

PSD, prin mesaj, nu reușește să identifice o greșeală clară, specifică, exactă a STS în cazul Apuseni dar spune că trebuie să-și asume "responsabilități" care, prin consultarea tuturor legilor, nu le avea. Așadar, PSD doar din considerente politice a luat ca țintă un serviciu special al României, STS.

JUSTIȚIA
3. PSD susține că odată cu intrarea în vigoare a noilor Coduri totul arată că sistemul judiciar este pregătit. Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în domeniul judiciar, de la lipsa sălilor de judecată, la confuzia extrem de periculoasă de interpretare a legii, la marea problemă a interceptărilor și până la prescripția unor dosare, arată nu numai că sistemul judiciar nu este pregătit și se confruntă cu mari probleme ce riscă să-l subrezească, dar intrarea în vigoare a Codurilor arată ca o dură lovitură pentru sistem.





2 comentarii:

tibor varga spunea...

Pana in 1989 am avut o dictatura agresiva, "violenta". Acum avem o dictatura parsiva, perversa. Am ajuns sa nu avem incredere decat in presa cinstita, cea care nu s-a vandut pentru o cina romantica, afrodisiaca, cu fructe de mare, acestor USL-isti fara coloana vertebrala. Cetateanul nu are nici un fel de valoare in opinia celor care promiteau orice doar sa fie votati. Nu conteaza ca mor oameni din cauza incompetentei, ca sunt eliberati criminali din cauza ambitiei ticaloase a clasei politice aflate la putere. Chiar nu au niciun sentiment atunci cand seara pun capul pe perna?!

Anonim spunea...

Nu exista presa "libera" in afara provinciei si acolo chiar nu ai de unde sa iti dai seama cat de imbarligate sunt itele. Prea complicat.

Mai avem o alternativa: emigrare. Mizez pe un nou val de emigrare de materie cenusie in vest. 10-20.000, nu par multi, dar nici nu mai ramasesera multi in tara.

Cine este cinstit si vrea un dram de civilizatie, nu poate sa ramana prea mult in romanica... asta este. Si ar fi o lectie buna sa-i lasam sa conduca o tara de bugetari, mosi si straini. Poate ar intelege mesajul, poate nu.