Te înfiori. Te cutremuri. Te înspăimânți. Te gândești în ce țară, condusă de o clasă politică penală și absolut iresponsabilă, trăiești. Este pur și simplu revoltător!
Parlamentul viitor nu este îngrozitor, este chiar noaptea minții. Un coșmar suveran produs de un scuipat național.
Peste 20 de penali, arestabili, foști colaboratori ai Securității, interlopi, amante, soții, copii, neamuri, sute de traseiști, mafioți prin excelență. Ce caută ei acolo? Protecție în fața Justiției, afaceri...Ce dracului caută cofetarul lui DD? Asta cred că nimeni nu poate explica.
Ca cetățean al acestei țări, în care mi-e o enormă rușine cu acest Parlament înfiorător, le mulțumesc lui Viorel Hrebenciuc și lui Călin Popescu Tăriceanu. Ei au generat această catastrofă pentru ca, mai apoi, într-un fel sau altul, toată clasa politică să tacă brusc.
Ce transmit acești indivizi societății? Ce exemple dau ei? Ce legi corecte să facă unii ca Relu Fenechiu, Gigi Nețoiu, SRS, Antonie Solomon, Gigi Becali sau penalul Gireadă? Cam ce poate să învețe un tânăr de la Cici de la Sistem, de la Alin Petrache, Oana Niculescu Mizil, avocatul scrântit al lui DD sau liberalul papagal care a rămas dator la prostituatele din gașca Monaco?!
Să fii cinstit? Nu. Să furi pe rupte. Dacă te arestează, oricum fac scut ai tăi în Parlament.
Să fii corect? Nu. Să învârți tot ce se poate. Legile se fac pentru tine, pentru neamurile și interesele tale și alor tăi- tot în Parlament.
Să înveți, să ai o diplomă, o facultate, un master? Nu. Nici vorbă. Stai pe canapeaua lui Dragnea sau a lui Crin și ajungi sigur, sigur, în Parlament. Sau dacă dorește don'șoara, de ce nu în Guvern?
"Așa suntem noi, plagiatorii, mai votați", a grăit azi Victor Ponta. După ce auzi asta, cam ce poți să mai zici?
Furtul e-o virtute. Dosarul penal e o calitate. Cătușele-s efemere. Banul greu și amantlâcul sunt valorile de preț ale politicii. Ce s-a întâmplat e-o batjocură la adresa oamenilor drepți și cinstiți. Și în țara asta, sunt, Slavă Domnului, destui!
Prin numărul absolut halucinant de 588 de parlamentari- România a reușit să depășească Congresul Statelor Unite. Iar raportat la populație, am depășit și Franța, Olanda, Polonia sau Italia. O rușine internațională imposibil de explicat.
Da, poporul a votat. Însă poporul a votat ce i-a dat clasa politică. Și Voicu dacă ar fi fost în vreun colegiu în mod clar ar fi ieșit parlamentar.
Pe 22 noiembrie 2009, 7.765.573 de oameni au votat "DA" pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. Iar 6.740.213 au votat "DA" pentru Parlament unicameral.
Eu pot să înțeleg motivele penale pentru care domnul Relu Fenechiu a spus, acum câteva săptămâni, că peste 7,7 milioane de oameni greșesc și nu-i prea duce capul. Dar, totuși, cu milioanele astea de voturi ce trebuiau să fie executorii pentru clasa politică ce s-a întâmplat?
Nimic. Vă spun eu. O știe toată lumea. Pentru simplul și cinicul motiv că 7,7 milioane de voturi nu sunt suficient de suverane când vine vorba de EI.
13 comentarii:
Sorina, incepi bine si termini cu un argument pe care l-au folosit EI din august incoace: 7.4milioane de voturi nu conteaza la demiterea lui Basescu.
Imi pare rau, dar le validezi scuza.
@ particularul.
In cazul in care n-ai priceput, mai citeste odata. Tu compari ciorba cu felul doi.
Referendumul de demitere a avut un cvorum care n-a fost indeplinit. Case closed, cum ar spune Soric!
Referendumul pentru unicameral si 300 de parlamentari - A FOST VALID- nu a avut niciun cvorum. Ceea ce sustii tu..e cu atat mai grav!
Ceea ce ma inspaimanta este ca sustinatorii USL considera corecta votarea acestei gasti criminale doar in ideea indepartarii lui Basescu!! Ok, Basescu este un mafiot!! Dar cum sa justifici propulsarea in parlament a sute de mafiotzi prin acest deziderat (al indepartarii lui Basescu)!! Chiar oamenii nu inteleg ca monstruoasa lege a fost fabricata de Tariceanu iar daca vroia, Ponta o putea modifica usor in aceste luni in care USL a avut majoritate in parlament!!?? Chiar niciun ziarist nu are curajul de a spune lucrurilor pe nume???
Ai avea dreptate daca in legislativul anterior (ca si in precedentele) nu ar fi existat astfel de specimene. Deci, exista continuitate...
Pacat ca postul la care lucrati s-a implicat ACTIV in campania pro-USL. Nu oficial, ca la noi toata lumea mimeaza deontologia, dar ACTIV. pacat, mare pacat
"Da, poporul a votat. Însă poporul a votat ce i-a dat clasa politică. Și Voicu dacă ar fi fost în vreun colegiu în mod clar ar fi ieșit parlamentar." Ai perfecta dreptate, poporul a votat ce i-a dat clasa politica. De ce nu ar fi valabil si pentru referendumul la care te referi ? La momentul ala , orice ai fi intrebat relativ la parlament, poporul ar fi fost de acord. Fara prea multe comentarii. Nu te face ca nu intelegi. In alta ordine de idei, iar ai dreptate. Legea electorala e abjecta, indiferent cine a facut-o. Dar , adu-ti aminte... Acum 4 ani, doar daca pomeneai de liste de partid, erai catalogat de toata lumea... retrograd, criptocomunist.... Presa nu a suflat o vorba impotriva legii asteia....
PS
Gandeste-te daca la referendumul din 2009, intrebarea ar fi fost " Sunteti de acord sa desfiintam Parlamentul si cu banii ramasi sa construim spitale ??? " care ar fi fost raspunsul si procentul ????
@ george. da, sunt de acord, e si o forma de continuitate.
@bob. tu esti din categoria celor obsedati de presedintele Basescu. De aceea, nici nu stau sa-ti explic prea multe. Poporul e suveran de fiecare data cand voteaza. Si in 2004, si in 2007, si in 2009, si in 2012. La referendumul de demitere a existat un cvorum. Care n-a fost atins. Eu zic sa repeti asta in fiecare zi. :))
UN FOARTE BUN ARTICOL SI LA OBIECT!
In cazul de fata nu sunt decat doua cai,ori aceptarea lui Ponta in continuare dar nu se va rezolva nimic si va fi saracie mai mare,ori numirea altui premier ,un tehnocrat...si daca parlamentul nu va accepta un tehnocrat se va ajunge la ANTICIPATE si daca vor dori parlamentarii o alta suspendare abia atunci se poate vorbi de LEGEA MARTIALA ,cu schimbarea constitutiei ,cu ridicarea imunitatii parlamentare ,cu alte alegeri parlamentare in care cei cu dosare penale nu mai au voie sa candideze in nici un colegiu si instituirea unui parlament unicameral....sa nu uitam ca si cei din PDL au votat contra lui MRU si pentru suspendarea presedintelui.
FOARTE BUN ARTICOLUL.
nu inteleg insa, de ce daca critici acest guvern esti 'basist' ce legatura are asta cu a critica un guvern care, hai sa fim seriosi, E PENAL!
daca presa internationala vede guvernu asta ca unul mafiot, asta inseamna ca si aia sunt 'basisti'?
Cred ca a venit vremea in care suntem vinovati pentru ceea ce ni se intampla!
Acest guvern striga 'jos Basescu, a distrus tara, dictatorul, etc.' dar ce o sa se intample cand or sa-l dea jos si pe Basescu?
si ca incheiere vreau ca toti romanii sa-si cumpere multe floricele, cico, seminte; nu de alta dar or sa fie televizoarele pline de talkshowuri, se vor scuipa intre ei si isi vor da mana in fiecare seara.
Romania nu este o tara guvernata ci o tara manevrata.
Asta primavara se vorbea despre lipsa de reprezentativitate a lui Basescu deoarece fusese ales de 5 milioane de alegatori. Ma intreb acum ce reprezentativitate au partidele USL care cu chiu cu vai si cu furt au fost votate de cca 5 milioane de votanti.
nice article,,,thanks for share!
keep posting and happy blogging!!
Trimiteți un comentariu