vineri, martie 25, 2011

Adevărul. Episodul 2.

Ca să nu mai aflu de pe diverse siteuri ce face eu, ce gândesc, ce nu fac sau cu cine vorbesc la telefon, cred că cel mai bine ar fi să aflaţi direct de la sursă:

Ca atare, în această seară, după ce am urmărit cu interes neadevărurile spuse în emisiunea lui Mihai Gâdea şi, mai apoi, nelipsitele atacuri ale lui Mircea Badea, la 23.57 i-am dat următorul sms fostului meu director executiv, Mihai Gâdea: “Pentru tot respectul arătat zilele acestea şi, mai ales, în seara aceasta, după 14 ani de muncă în acest trust, îţi mulţumesc mult, Mihai!”

Şi am făcut asta pentru că, într-adevăr, îi mulţumesc. Pentru că mi-a arătat cât se poate de clar că ieri, când am demisionat, am luat decizia corectă.

Unii mă întrebau cum de-am rezistat atât. Altora le pare rău. Şi pe unii, şi pe ceilalţi îi respect. Iar pe mulţi îi preţuiesc. Şi mă refer aici la secţia Politic care funcţionează brici şi de care sunt extrem de mândră, la mulţi reporteri, editori, producători, packageri, prezentatori, operatori şi mulţi, mulţi oameni care sunt acolo. Şi care de ieri mi-au arătat, sub diverse forme, cât de mult mă respectă.

Îi preţuiesc la fel de mult şi pe cei trei şefi ai redacţiei. Adriana, Marius şi Alin. Ne cunoaştem toţi de mult prea mult timp ca să ne ascundem după vorbe. Am stat azi în discuţii ce-mi păreau la un moment dat nesfârşite dar, oricât aş fi vrut, orice aş fi simţit, îmi aduceam aminte. De momente care m-au marcat profesional, mi-au marcat până la urmă viaţa. N-o să le pot uita. Niciodată. Pentru că niciodată nu mai vreau să le trăiesc.

Aşadar, nu pot să rămân. Au fost prea multe. S-au adunat. A fost, cum se spune, picătura care a umplut paharul. Dacă aş face-o, ar însemna să mă mint pe mine însămi. Iar asta chiar n-am s-o fac niciodată. Oricare ar fi consecinţele.

Nu regret nimic. Sunt mândră că am lucrat în Antenă. O cunosc mai bine decât poate-mi cunosc propria casă. Sunt oameni foarte buni la Ştiri. Au fost multe momente frumoase. Am fost fantastici de multe ori. Am fost o echipă. Am transpirat, ne-am bucurat, ne-am enervat, am murit, am înviat, am stat nopţi, zile, ani…toţi împreună.

Se munceşte enorm de mult. Să livrezi conţinut pentru două posturi, unul de top iar altul de ştiri, înseamnă o permanentă luptă. Cu tine, cu viaţa ta, cu psihicul tău şi, uneori, chiar şi cu rezistenţa ta fizică. Fără să greşesc, cred că e cea mai grea redacţie din ţara asta. Dar, de cele mai multe ori, atunci când am pus toţi umărul, am reuşit. Şi numai concurenţa ştie de câte ori a invidiat Antena.

Pentru mine, toate acestea au contat. M-am gândit nopţi şi zile. Şi am amânat. Mereu. Poate am greşit, poate nu. M-am afundat în muncă. Acasă, pe stradă, în magazin, în taxi, autobuz, în weekend, la serviciu…oriunde. Am zis că trece, se schimbă, trece suspendarea, trec scuipaţii luaţi la propriu în faţă pe stadion în Castellon, trec crâncenele alegeri prezidenţiale, trece nebunia, trece Voicu, se potolesc şi colegii mei care mă înjură de doi ani, uneori, chiar în direct, la postul la care lucrez…trece.

Şi vin acasă, vineri, după 14 ore de stat la serviciu, sleită. Şi deschid televizorul. Şi aflu în direct, de la Antena 3, într-o întreagă oră de emisiune ce mi-a fost dedicată că am luat şpagă de la Palatul Cotroceni. Pentru că fusesem într-o emisiune cu câteva zile înainte, în ziua în care a murit mama preşedintelui, şi am spus acolo că şeful statului era la acea oră, la Bruxelles, într-o întâlnire cu Regele Belgiei. Ceea ce era perfect adevărat, existau imagini.
Dar pentru realizator, asta a însemnat o minciună. I-am făcut imagine, propagandă preşedintelui şi, ca atare, am luat şpagă.
Atunci, mi-a fost pentru prima oară o imensă ruşine. De tot. N-aş fi crezut că am să aud asta vreodată. Dar aşa a fost…Am auzit-o chiar de la postul la care lucrez…
Şi am trecut peste…Mereu, peste…

Nu-i doresc nimănui să lucreze în trustul Intact şi să gestioneze relaţia cu Palatul Cotroceni sub mandatele preşedintelui Băsescu.
Nu-i doresc nimănui să scrie, pe blogul propriu, despre cazul Voicu, să primească ameninţări, mesaje, să aibă filaj la poarta casei, să fie blocat în propriul trust, înjurat de colegi şi, culmea, să fie şi acuzat că strică imaginea postului.
Şi am continuat. Pentru că eu ştiam adevărul. Adevărul pe care l-am aflat eu timp de 10 ani în care m-am ocupat de PSD şi de Palatul Cotroceni, pe vremea lui Ion Iliescu. Şi am avut dreptate. Mafiotul stă de un an în arest.

Şi am trecut şi aici peste…

Ieri, după prânz, am ştiut că nu mai pot să trec peste absolut nimic.
Pentru că nimic nu se schimbă. Pentru că nimic nu contează. Pentru că la câte am ţinut în mine, aş putea scrie multe romane până la vârsta asta.
Sunt un om dintr-o bucată. Am onoare, am demnitate, am ruşine, am respect. Şi da, sunt un om corect. Lucrez cu numai informaţia brută, nu cu impresii şi păreri.
Şi, peste toate, îmi iubesc meseria.

Da, m-a sunat Dan Voiculescu astăzi. Am discutat, mi-a făcut o ofertă, i-am mulţumit dar i-am spus că eu sunt jurnalist. Da, mi-a spus că am uşa deschisă la dânsul pentru tot ceea ce am nevoie.

Sincer, am nevoie de putere acum. Puterea s-o iau de la capăt. După 14 ani trăiţi în acest trust. Ani în care adevărul, demnitatea, informaţia şi pixul au fost chiar totul pentru mine. Şi aşa mereu vor rămâne.


P.S. Mulţumesc tututor celor care mi-au scris, m-au sunat, unora n-am putut să le răspund din diverse motive. Important e că i-am simţit lângă mine.
Necunoscuţilor, la fel, le mulţumesc pentru vorbele frumoase. Şi mulţumesc mult şi ambasadei SUA pentru semnalul pe care mi l-a transmis.
Când voi decide încotro o voi lua, veţi afla chiar de la mine. Întotdeauna am dat ştirea prima. Ar fi culmea s-o ratez chiar p’asta despre mine.

53 de comentarii:

francisc vaida spunea...

citind rindurile tale ma gindeam k nu am sa ma mai uit la emisiunea in care Dl Gidea si Dl Badea si dl Ciutacu si dl POPOR ..spun vorbe grele ,rele si mai nou naucitoare ...! si stii de ce ..? nu mai sunt CREDIBILI ..!
iar gindirea asta cu ..a luat spaga de la cotroceni este de tot hazul vine din istoria recenta a Patriei ( as scrie un studiu despre spaga - specific national la romini )
...de ce nu le-ai raspuns ..?
- spaga mica nu iau si mare nu mi se da ....!

..Sorina ! ai predat o lectie foarte realista si frumoasa de etica si profesionalism in jurnalistica .!

yoana spunea...

orice ai decide iti doresc numai bine si la cat mai multe stiri de prime time..imi placea sa te urmaresc la stiri, esti profesionista in toate sensurile cuvantului, dar poate ca tocmai profesionalismul si verticalitatea ta au fost calitatile ce i-au deranjat pe sefi..mult noroc si putere iti doresc..:*

ghita1964 spunea...

Oriunde te vei duce o să faci treabă bună! Adevărul să te calăuzescă mereu în viaţă şi atunci vei fi cea ce nu pot ei: ZIARIST! Asta-i deosebirea dintre voi: tu eşti ziarist, ei sunt slugi! Succes, fată mândră!

Insan3r spunea...

Bv. Pentru atitudinea asta, pentru profesionalism si sinceritate suntem alaturi de tine. Capul sus si bafta in continuare

Unknown spunea...

Nu te merita tara. Pacat!

Anonim spunea...

La B1TV sau la 10TV cu siguranta ca va veti reface cariera!

alk spunea...

Ti-as da o parte din puterea mea de munca, daca as putea. Dar stiu ca, dupa o binemeritata pauza, o vei lua de la capat sau iti vei continua munca la fel de profesionista si de determinata.
Iti doresc sa gasesti o atmosfera de lucru viitoare in care, inconjurata cu dragoste de viitorii colegi, sa-ti aduci aminte de momentele grele ca de niste vise urite.

Bafta multa si te astept sa te citesc din nou.

Ionuț Pătrașcu spunea...

Îmi pare rău pentru cele petrecute și știu că nu-i ușor să părăsești o casă după atâția ani.
Treaba pe care ai făcut-o atâta timp s-a reflectat în calitatea produsului finit.
Cât despre partea cu interviul, după ce ați fost făcuți cu ou și cu oțet nu cred că ar fi fost o idee să mergeți la Cotroceni doar pentru că așa a vrut el. Merge la Etno, merge la TVR, la OTV, la B1... dar vă pune să mergeți voi la Cotroceni?
Traian Băsescu nu e președinte și nu știe să se comporte ca atare și nici nu merită să fie tratat ca un președinte. Ion Iliescu a fost și este președinte, și asta știți mai bine decât mine, oricât de anti-PSD-ist aș fi.
Succes în orice veți face în continuare și n-o luați personal.

romarhitex spunea...

ionut patrascu .
esti probabil prea tanar sa-ti intelegi chiar si gandurile in legatura cu Iliescu.
Sorina.
Gandeste ca un intreprinzator de-acum incolo si nu o sa-ti para rau. Bafta si bravo

Unknown spunea...

Fii tare Sorina
Cei puternici raman in picioare

Unknown spunea...

bravo....mai exista persoane cu demnitate si caracter in tara asta si mai ales printre jurnalisti...poate se vor trezi intr un tarziu din ''folosire si umilinta'' Badea si Gadea....i hope so...multa multa bafta

Unknown spunea...

bravo bravo bravo....deci mai exista jurnalisti cu demnitate si caracter....sper in trezirea la realitate din ''linguseala si umilinta'' Badea si Gadea....esti o persoana foarte puternica reusind sa rezisti atat de mult timp in acel ''anturaj''

Calin spunea...

draga sorina, eu sincer nu mai stiu ce sa cred.
te rog mult, ca sa am si eu o imagine mai clara despre cum merg lucrurile la televiziunea careia ii ofer 2 ore / zi si am deci tendinta de a fi de partea lui Gadea in aceasta situatie sa imi spui

daca l-ai informat si pe el inainte de a accepta interviul

si daca nu , de ce a trebuit sa raspunzi pana aflai si parerea lui.
fiind o chestiune f importanta.

multumesc si mult succes

maria spunea...

like like like
multumesc sorina

Rareș spunea...

Îți doresc putere. O să ai. Am trecut printr-un moment asemănător, dar cu mai puține accente publice și atât de dramatice. A fost greu, dar s-a dus. Îți țin pumnii.

Unknown spunea...

Sorina,succesuri! :) Ai acum timp de gandit, sa iei decizia cea mai buna. Din pacate, spatiul privat media este o infectie: sete bolnava de bani, de putere, de vulgar...e o golaneala! ma uit la baietii astia de la antene, cu grimasele lor neomenesti...Ciutacu, Badea, Grecu, Gadea, vor mai preda si la academie de media...cine sunt acesti indivizi? prin ce se evidentiaza ei, ce au facut ei pentru breasla asta? o rusine!...sunt plini de venin, ura si vulgar. Multumeste-i lui Dumnezeu ca ti-a aratat calea.Si nu mai fi mandra de ce ai realizat, fii "dacat" multumita!

S0B0 spunea...

respect !

Unknown spunea...

S-a vazut clar cat de penibil a fost omul RTV la interviul cu presedintele si nu e greu de presupus ca sorina matei ar fi fost in aceeasi situatie daca interviul ar fi avut loc, iar propagandistii basisti nu ar fi spus ca Sorina Matei a primit suturi de la presedinte, ci ar fi spus ca Antena 3 ar fi primit suturile basiste. Apropo, daca a fost negociat subiectul discutiei Libia si numai Libia, de ce presedintele a adaugat un nou subiect: suturi si urecheli pentru Realitatea TV? In concluzie, cred ca nerealizarea interviului in conditiile abuzive ale Cotroceniului a fost o decizie buna si Antena 3 a evitat o capcana cotrocenista.

Razvan Mihaiu spunea...

Eu nu stiu cum ai rezista in cloaca asta numita "Antena 3".

Acest post si cu Realitatea TV s-au luat la intrecere: care sa minta mai mult, care sa improaste cu noroi mai abitir, care sa manipuleze mai bine.

Unul din motivele pt care am renuntat la TV definitiv este modul in care s-a facut si se face politica in aceste trusturi.

Meritul A3 + Realitatea TV este ca m-au convins ca privind la TV am numai de pierdut la capitolul informare. Singura modalitate prin care informatia poate ajunge la public "neprelucrata" este prin Internet.

Unknown spunea...

Doamna Matei, multa putere! Oameni ca dumneavoastra - atatia cati mai sunt si cati vor mai ramane - mai tin in viata speranta unei prese de calitate care sa se ridice deasupra zoaielor ("caci va veni si vremea-aceea" - vorba lui Minulescu). Mult succes!

Cititor spunea...

Din pacate, pentru jurnalistii "simpli", normali, care vor sa-si faca doar treaba cum stiu ei mai bine devine din ce in ce mai greu sa lucreze in oricare dintre trusturi. Dar de puterea lor depinde in mare masura cum va arata societatea de maine. Multa bafta, Sorina! Sunt mult mai multi cei care te respecta decat cei care dau cu pietre, in lasitatea lor!

S. spunea...

Multa bafta Sorina in viitor, ti-am citit postul de doua ori si nu pot sa apreciez cat de loiala ai fost si in ce conditii.
Cum bine ai spus insa, pana la urma paharul se umple.
Sanatate multa iti dorim!

make spunea...

Ai tot respectul meu pentru decizia luata. Acesti pacalici, tonomate, devin pe zi ce trece tot mai caraghiosi in demersul lor. Ma uit cateodata la ei si ma gandesc ca sunt din alt film, dar din pacate ei nu-si dau seama sau sunt doar niste bieti mercenari care nu au nimic profesional in ei. Pacat, par totusi niste oameni inteligenti, cred ca n-ar strica sa se priveasca din cand in cand si in oglinda si sa incerce sa ia fiecare o decizie cinstita. Atunci vor avea si ei respectul meu si poate nu numai.

Caleb spunea...

Nu cunosc detalii. Nu-mi pot forma o părere. Dar ceea ce am putut vedea cu ochii mei în fiecare seară pe postul Antena 3, nu pot contesta.Postul Antena 3 este aservit politic Alianţei Socialiste USL, şi are ca porta voce, pe distinsul director şi realizator Mihai Gâdea, şi alţii,precum Badea şi Ciutacu,care au un vocabularul de mahala,şi sincer să fiu nu ştiu ce caută în jurnalism. Din câte ştiu eu, degeaba tot critică/ironizează ei faptul ca cei de la TVR sunt aserviţi PDL-ului, că nici Antena 3 nu stă mai bine.Ea este dominată de interesele lui Dan Voiculescu si ale USL-ului.De ce ca jurnalişti sunteţi părtinitori? Din păcate presa din România nu mai are parte de credibilitate.
Treziti-va oameni buni!

Unknown spunea...

Eu unul nu am inteles nimic...sa incerc putin sa-mi dau seama...imi pare rau pentru Badea, il credeam cu ca.pul. pe umeri...eu nu inteleg!!! ei insinueaza ca tu ai luat spaga de la Cotroceni? colegii tai?...mai...astia au probleme rau de tot cu ca.pul. Petre Tutea a spus niste vorbe foarte tari dupa lovitura de stat...a fost intrebat pe cine agreaza cel mai mult pe Ceausescu sau pe Iliescu si a dat un raspuns remarcabil...pe Ceausescu ca a fost un patriot...am facut (n. Petre Tutea) 15 ani de temnita pentru o tara de idioti.

Nucu spunea...

Sorina, te iubesc! Si nu sunt singurul...

Unknown spunea...

Eu unul nu am inteles nimic...sa incerc putin sa-mi dau seama...imi pare rau pentru Badea, il credeam cu ca.pul. pe umeri...eu nu inteleg!!! ei insinueaza ca tu ai luat spaga de la Cotroceni? colegii tai?...mai...astia au probleme rau de tot cu ca.pul. Petre Tutea a spus niste vorbe foarte tari dupa lovitura de stat din 89...a fost intrebat pe cine agreaza cel mai mult pe Ceausescu sau pe Iliescu si a dat un raspuns remarcabil...pe Ceausescu ca a fost un patriot...am facut (n. Petre Tutea) 15 ani de temnita pentru o tara de idioti. www.npcr.ro

Firicel cu Har spunea...

succes in cariera de ZIARIST :)!!! antenele si alte posturi sau decribidilizat ,numa scandal si mai putin viatza reala
am sa iti promovez blogul pe pagina mea de fb :)

INTRUDER_117 spunea...

FELICITARI, ai facut ceea ce trebuia,chiar daca cu ceva intarziere.Daca mai lucrai pentru Voiculescu, inevitabil nu faceai altceva decat sa te automutilezi atat sufleteste cat si moral.

Simona spunea...

Mult succes!

Unknown spunea...

Stii ce nu înţeleg eu?De ce a trebuit sa astepţi atât de mult să îţi dai demisia?În calitate de şefă la Politic tu ai fost responsabilă pentru toate lăturile aruncate zilnic pe post atâţia ani.Ceeace vreau să spun eu este că nu eşti nici pe departe atât de pură cum vrei să pari.Ai fost la fel ca ei, la fel ca scârbele alea de colegi.O să-ţi fie greu să te ridici din troacă!

INTRUDER_117 spunea...

FELICITARI, ai facut ceea ce trebuia,chiar daca cu ceva intarziere.Daca mai lucrai pentru Voiculescu, inevitabil nu faceai altceva decat sa te automutilezi atat sufleteste cat si moral.

http://salwatiromania.wordpress.com/congresul-al-xv-lea-al-partidului-comunist-roman-romania-in-agonie

sandman spunea...

Si totusi, cind s-a produs ruptura de gindire in Trust? Pentru ca incet, incet, oamenii pleaca in alte parti. Oamenii vechi. Si asta nu e bine.

Unknown spunea...

Un link interesat de citit despre d-voastra
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&showtopic=762859&view=findpost&p=9655687

Bafta !

Oana spunea...

Nu vreau sa ma bag in motivele tale de a-ti da demisia sau in motivele trustului de a-ti forta demisia. Te-ai gandit insa ca poate iti vrea cineva postul?
Oricum e mare pacat ca o relatie de munca de ani de zile trebuie sa se termine atat de urat...

gandesteliber spunea...

Dragă Sorina,
în primul rând te felicit pentru acest gest de mare onoare.Trebuia însă să-l faci mai demult!Nu ai realizat ca M badea, Ciutacu si Gâdea sunt nişte lichele plătite să latre împotriva lui Băsescu?C la A123 nu se mai face jurnalim demult ci propagandă?Care profesionalism când 99% din conţinutul ştirilor este antiBasescu?Eu sunt unul care l-am votat pe Basescu chiar daca in urma masurilor lui mi-am pierdut jobul(am lucrat 5 ani ca functionar public)!Din cauza guristilor incompetenti de la Antene o sa mai votezz inca o data pdl(sunt membru PNL de 10 ani).Ce e la antene nu e jurnalism e circ!Bine ca ai plecat de acolo!Te astept pe wwwthinkagainro sa-mi citesti textele si sa le comentezi!Sanatate si să-ţi dea Dumnezeu tot ce îţi doreşti!

laurentiu_grg spunea...

AI CASTIGAT 'MERGI INAINTE' AI PIERDUT 'MERGI INAINTE' in romania asta cine are coloana vertebrala 'ori este prost ori nebun' vina insa trebuia sa si-o asume altcineva DAR TU AI FACUT CE TREBUIA,mircea insa apara trustul si prietenul ,chiar daca nu stie tot deci in necunostinta de cauza.

SORELL spunea...

Sorina,eu sunt un necunoscut...un OM care isi poarta crucea,am sa incerc sa fiu cat pot de obiectiv.
Nu sunt patimas,nu am de ce,din trustul in care ai lucrat,doua erau persoanele pe care le-am apreciat cu adevarat,nu conteaza ca v-am apreciat eu pe tine si pe Anca Florea,cu siguranta ca mai exista si alti jurnalisti de calitate acolo...dar cred ca putini.
Nu ma mira ca te-au improscat cu noroi ,ca te-au acuzat ca ai luat spaga si alte grozavii de acest gen.
Sincer,nu rezist sa-i urmaresc ''pe sticla'' mai mult de 2-3 minute pe mihaitza,miricica si baiatu' ala cu hipersecretie salivara.
Te felicit sincer ca ai avut demnitate si ca ai ales sa pleci.
Succes,oriunde vei merge.
Ma inclin respectuos in fata ta.

Unknown spunea...

succes...oriunde ai pleca....si putere pentru "un nou inceput".

Unknown spunea...

L-am urmarit pe lingaul de Gadea si dupa aia pe lingaul 2, Badea, aseara, sa justifice ca Antena nu s-a dus sa ia interviul.

Foarte slabi si neconvingatori.
A insistat pe 3 puncte:
1. ca Intact sa trimita reporter...aici te contrazici cu ce a zis el, adica tu ai zis ca ai primit incuviintarea semnata si stampilata de conducere...si el (Gadea) zice ca , evident, ar fi vrut sa trimta pe altcineva...dar unde e dovada?
Daca ai o copie dupa adresa catre Cotroceni, da-o publicitatii!

2. Ca cica interviul sa fie la antene, nu la Cotroceni. Da' de ce? Multe interviuri se fac la resedinta invitatului.
Daca David Cameron agreaza sa dea un interviu trustului..tre' sa-l dea neaparat la antene?

3. Chestia cu subiectul - Libia
Realitatea a aratat ca interviul dat catre RTV nu a continut numai intrebari/raspunsuri referitor la Libia, ci mult mai multe idei.
E la mintea cocosului ca atunci cand intevievezi pe cineva (mai ales ca am inteles ca era in direct cu RTV) poti sa pui intrebari adiacente.
Fiul asta de comunisti (Gadea..si Badea-tot un fecior de vechi-nomenclaturisti, dar de speta a II-a - tatal lui Badea lucra ceva legat si de scoli de soferi si mi-a spus taica-miu ca i-a dat spaga lu' tata' lu Badea niste geci Faciba ca sa-i faciliteze niste examene legate de scoli de soferi)a sarit din clasa I de jurnalistica in clasa a X, crede el.

Se vede ca habar nu are de jurnalism (nici eu nu am, nu am nicio treba cu jurnalismul), dar ...e jale comportamentul lor jurnalistic, parerea mea.

Parerea mea:
a) pasarea pe limba ei piere. Adica Voiculescu, Antenele, USD-ul vor pierde alegerile si in 2012, cum le-au pierdut si in 2009 si 2008. stiu, pare incredibil, dar cred ca asa va fi. Probabil multi vor demisiona..adica..sinucide

b) Badea va pierde foarte mult din audienta. Mie personal imi place, dar nu cand vorbeste de politica.
Deci, va pierde tot.
Lumea se satura...nimic nu tine la infinit. Aia 7 luni ai lui l-au schimbat, il vor schimba , deja e un "taliban de stanga"...nca odata, va piere pe propria limba....dar nu e grija noastra, probabil are cel mai bun salariu din Intact.

Corneliu Ene spunea...

Sorina, stai ca nu inteleg. Deci tu lucrai la sectiunea "politica", erai cea mai corecta persoana de pe planeta, iar veninul, fierea, scuipatii cu care ne improasca A3 de ani de zile pe domeniul "politica" venea din alta parte?

Vanci spunea...

ce oferta ti-a facut? spune tot. da-ne stirea. meritam asta

Vanci spunea...

sorina, ce oferta ti-a facut dan voiculescu? trebuie sa ne spui, altfel e incompleta stirea. zau, asa...asta nu e stire...

stefand spunea...

felicitari Sorina. Esti imaginea vie a definitiei corecte a jurnalistului adevarat. Te urmaresc de mult, de cand am descoperit blogul printr-un ricoseu, il accesez, de multe ori cu parerea de rau ca scrii totusi rar aici. Acum iti marturisesc faptul ca ma bucur mult pentru tine. Cred ca este cel mai bun lucru pe care il puteai face pentru tine. Iar momentul, da momentul este perfect. Am incredere multa... in fericirea ta. Ma alatur cu mult drag, fie si numai sub modesta forma a acestui mesaj celor care te sustin si sunt langa tine. Neconditionat. Ma inclin cu respect in fata ta dorindu-ti sa ramai toata viata langa tine insati. Si sa fii fericita!

stefand spunea...

Draga Sorina, felicitari, este cel mai bun lucru pe care ti l-ai putut intampla... fitness-ul tau neuronal (iti aduci aminte?) si caracterul, te recomanda pentru o alta sansa... sansa vietii tale! Accept-o, cand va aparea, fara graba, cu sufletul deschis si inima curata. O meriti prin cinstea pe care o faci verticalitatii tale ca om, dar si prin innobilarea pe care prezenta ta o confera calitatii de jurnalist roman. Sunt langa tine alaturi de mult mai multi decat cred unii.

Anonim spunea...

Sorina, sa nu iti para rau ca ai plecat de acolo. Vei vedea ca partea "adversa" nu este formata din monstrii si chiar iti garantez ca vei gasi tot sprijinul, tot respectul, si toata admiratia si recunoasterea pentru activitatea si profesionalismul tau. De mult timp eu scriu pe diferite site-uri despre minciuna in forma ei cea mai pura practicata de anumite "guerile" anti-Basescu, si acolo sunt nominalizati de fiecare data cei carora le "multumesti" tu in aceasta postare. Iti spun asta ca sa intelegi ca si noi, anonimii(pentru ca eu sunt un anonim) am inteles exact ce se intampla prin trustul Intact si nu numai. Sa nu iti faci nici un moment griji, de acum vei avea un public, auditoriu, fan-club, spune-i cum vrei, care te va respecta si va aprecia munca ta la valoarea ei reala. Succes pe mai departe si nu capitula. Dannyel.

Diana spunea...

Ce nu inteleg eu este de ce ataci locul de munca unde ai activat 14 ani. Atacurile acestea mi se par mult mai sub centura decat ce spui ca ti s-a intamplat tie. Directorul unui post ia deciziile in exclusivitate, iar daca se decide sa fie refuzat un interviu solicitat de catre presedinte, chiar nu vad care ar fi problema. Politica editoriala ramane la decizia patronului sau directorului unui post. Dar sa scuipi in locul de unde ai mancat 14 ani...asta nu mi se pare normal. Trebuia sa demisionezi cand ai simtit ca esti presata, daca nu te-ai simtit pe aceeasi linie politica precum postul de televiziune, dar sa demisionezi dupa atatia ani si sa spui asemenea lucruri despre fostul tau sef...asta chiar este imoral.

Unknown spunea...

@ Diana

Nu o cunosc pe proprietarea acestui blog. Ceea ce exprim e doar parerea mea, fara niciun parti-pri (sorry for bad franch).

Sorina are un mare noroc ca poate sa-si exprime opiniile, in sensul ca are un blog vizibil. Multi dintre noi nu am avea aceasta sansa...ca oricum nu intereseaza pe nimeni de ce demisionam sau de ce suntem dati afara.

Noi nu postam aici ca sa aparam ceva, ci doar un principiu, sau sa contraatacam minciuna, impostura, falsul, ipocrizia, interesele ascunse, coruptia pana la urma. Sa nu-ti inchipui ca "deontologii aia buni, adica ai opozitiei", antenelor, sunt virgini la plati mai mari decat merita.

eu nu activez in presa..dar cum ar fi:
- sa-mi ceara Basescu un interviu si eu sa zic ca nu pot?
- sa-mi ceara Voiculescu sau Patriciu sau Antonescu sau Ponta si eu sa zic ca nu pot?


In presa, totul face, cred backgroudul. Adica, multi dintre ziaristi pornesc de la 0 si ajung unde ajung. Unii mai sus, altii nu prea. E ca si cum tu ai lucra la o companie locala si datorita muncii tale, Microsoft r oferi firmei tale un contract si dupa ce stabilesti unele lucruri..stop...vine seful si zice ca nu vrea, ca el "nu stia".

Personal, nu cred ca domnisoara a gresit sau ca denigreaza postul, ci dimpotriva......Antena si-a patat imaginea.
Mai mult decat atat, vad ca Sorina a vorbit numai de bine despre colegii ei, mai putin despre "activisti". Ce draque? e greu de vazut???

Vanci spunea...

sorina, te lamentezi. esti jurnalist sau ce naiba....este rusinos sa dai din casa dupa ce ai trait atata timp acolo...iti pierzi din credibilitate si devii complice la un sistem pe care l-ai sprijinit. e ca si cand ai fi fost la furat si de duci la politie si-l parasti pe celalalat ca nu a impartit prada in mod echitabil. parerea mea.

vasiauvi spunea...

Eu si acuma ma intreb cum naiba de mai sunt oameni care se uita la Antena, Irealitatea sau la B1Tv? Nu stiu cum ai lucrat acolo, ce ai facut, cum ai facut dar de fiecare data cand mai dau pe Antene (extrem de rar acum dar inainte mam mai uitam) nu auzi nimic altceva decat "Jos Basescu", "Basescu e de vina", de parca toti anii de inainte de Base s-au sters cu buretele. In fine, in Romania nu exista jurnalisti, fiecare apartine de-oparte sau de alta, ca na, doar aveti si voi nevoie sa mancati...
In fine, doar redusii mintali va mai cred, pe voi jurnalistii, si se pare ca sunt foarte multi in Romania!!

Unknown spunea...

ma inclin in fata ta SORINA MAREI.Multumesc lui DUMNEZEU ca mai exista OAMENI SI JURNALISTI ca tine.

Andrei spunea...

"Din bube, mucegaiuri şi noroi
Iscat-au frumuseţi şi "oameni" noi.
Biciul răbdat se-ntoarce în cuvinte
Si izbăveste-ncet pedepsitor
Odrasla vie-a crimei tuturor."

Vei avea puterea de a merge inainte, fara indoiala. Felicitari pentru verticalitate!

windy spunea...

Atata vreme cat mai exista oameni cu coloana vertebrala verticala , mai sunt sperante sa apara profesionalismul pe strada Romaniei ! In rest * corabiile fara furtuni ar sta pe loc *
xxx, vant din pupa , Sorina !