joi, mai 21, 2009

Adevarul despre Acvila sau...cum Mitica Iliescu, Catalin Voicu si Marian Vanghelie au intrat in Guvern pe usa din dos

Povestea Acvila incepe dupa 1990. Mai mult ca o idee. In timp, a devenit fixatie. Si asta pentru ca absolut toti premierii Romaniei, de la Petre Roman la Adrian Nastase au vrut sa-si traga SPP-ul in subordine. Si n-au reusit, in ciuda tuturor eforturilor depuse. Depozitar de informatii de prima mana, dorite de toti oamenii politici, SPP a ramas prin traditie, prin lege si ordine interne apropiat mereu presedintelui Romaniei. Oricare ar fi el..seful statului.

In 2003 insa, Adrian Nastase si Ioan Rus, pe atunci premier si ministru de interne, n-au mai putut. Si au creat ACVILA- ca o structura paralela, contrapondere la SPP. Planul era simplu. Daca Adrian Nastase avea sa devina presedinte al Romaniei, SPP urma sa treaca in subordinea Ministerului de Interne. Si, incet-incet, ACVILA sa-i ia locul.
Pentru infiintarea Grupului Special de Protectie si Interventie "Acvila" trebuia, nu-i asa.. si o explicatie oficiala. Si s-a gasit, imediat. A fost creata „la solicitarea Uniunii Europene, ca structura de interventie contraterorista”. In fapt, o mare gogoasa.

Numai ca Adrian Nastase n-a ajuns deloc presedinte. Asa ca planul s-a schimbat. Ca si directia. In loc sa fie dus SPPul la jandarmi, a fost adusa Jandarmeria la SPP, gratie generalului Anghel Andreescu care a preluat ideea. Andreescu a fost sef al SPP pe mandatul lui Emil Constantinescu. Insa in perioada cat a fost director, 1998-1999, a facut ceva extem de important, dar si periculos. In noua luni, Andreescu a dat toate obiectivele SPP catre Jandarmerie. Apoi a demisionat. S-a dus....unde credeti? La Jandarmeria Romana, comandant, din 1999 si pana in 2001. Andreescu a iesit la pensie acum o luna, Slava Domnului.

Intre timp, nou infiintata Acvila are parte de tot ce e mai bun in materie de armament, echipament, masini... Veste antiglont de 150 de milioane. Bani grei, contracte si mai grele- toate invartite in echipamente militare. Asta in timp ce luptatorii- numai sportivi, specializati in arte martiale si nu numai- nu au niciun fel de misiuni la activ. De sase ani nu fac altceva decat sa se antreneze.
In 2005, Acvila a prezentat chiar un exercitiu demonstrativ, cu presa de fata. Intitulat aproximativ „Metode eficiente de protectie a demnitarilor” iar cei din SPP...bineinteles.Au perceput exercitiul ca o mare jignire.
Ei bine, daca interventie antitero au SRI, SPP si chiar si Jandarmeria, niciuna din aceste structuri nu se pot compara la bani si dotari cu ACVILA. S-a pompat in ei tot ce a fost mai bun, lucru observat cu mare nedumerire de toate structurile omoloage din Romania.. Cine e curios poate si acum observa un alt lucru halucinant. Si anume ca in coloanele oficiale ale demnitarilor romani sunt bagate masini pe care ACVILA a facut antrenamente.
Oricum, dupa atatia ani de antrenamente, noroc ca a venit Summitul NATO peste noi, la Bucuresti. Atunci, ACVILA a iesit, in premiera, la lumina. Ii puteati observa pe la cate un colt, pazind cate un semafor. Imbracati ca-n Razboiul Stelelor...
Se pare ca unii au mai vrut, in timp, sa-i foloseasca. Niste procurori i-ar fi utilizat pe luptatorii ACVILA in niste actiuni in locul mascatilor. Rezultatul? Esec total. Toate informatiile s-au scurs ba catre infractori, ba catre presa.
Acvila s-a intors acolo unde era. Si a continuat sa faca numai ce stia: antrenamente.
Despre recunoasterea internationala cu care se mandresc, nu mai vorbesc. E total neimportanta.

In decembrie 2005, noul presedinte al Romaniei decide schimbarea sefului SPP, Gabriel Naghi. Se cauta unul nou. De incredere. Si probabil isi aduce aminte de vremea cand era primar, darama dughenele, iar Lucian Pahontu, pe atunci sef peste jandarmi, ii trimitea la actiuni, nu 5, ci 20 de jandarmi. Asa, ca sa fie! Si, mai ales, ca primarul sa remarce!
Dar poate ca primarul ajuns acum presedinte, chiar nu le stia pe toate. De exemplu, ca Lucian Pahontu isi oferea serviciile si jandarmii nu numai lui, ci si lui Adrian Nastase. Si el premier cu aspiratii de presedinte...

Oricum, presedintele Basescu il unge pe Pahontu sef peste SPP, un om foarte apropiat generalului Andreescu. Între 1999-2002 fusese Şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti, iar din 2002-2005 - comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.
Tot atunci, in acea zi, pe 7 decembrie 2005, si Gabriel Cretu este uns. Cretu devine prim adjunct al directorului SPP si Sef al Statului Major al Serviciului. Un nou personaj deci, in tot acest peisaj cu multe increngaturi cuidate.
Dar cine este el? Si, nu-i asa, trebuie sa incepem cu prezentarea. I se spune, de exemplu, Rambo 5, gratie staturii altetice si stilului pe masura. Gabriel Cretu venea in primul rand din Ministerul de interne, unde activase 9 ani, ajungand pana la gradul de comandant de batalion, din 1990 si pana in 1999.
Apoi, urmatorii trei ani a fost si el tot la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”. Exact, da. Acolo unde a fost si Lucian Pahontu. Mai mic in grad, e adevarat. Si...da. Si pe Cretu il stia Andreescu.
Numai ca in 2003, el a fost privilegiatul. Dupa 9 ani de Interne, faci exact ce vrea Internele. Adica te duci...si s-a dus... mare sef peste Acvila.
In 2005, tot sustinerea de la Interne probabil ( stim toti ca Rus se intelege bine cu Blaga) il face pe Gabriel Cretu sa ajunga pe pozitia a doua a ierarhiei SPP.
Sa ne intelegem. Subliniez. Inamicul nr. 1 al SPP sau, altfel spus , directorul din ultimii trei ani al Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie “Acvila”.
In locul lui Gabriel Cretu, la Acvila, ramane mana sa dreapta, omul sau de incredere: Valeriu Mihai.

Asa, planul schimbat din cauza esecului la prezidentiale a fost dus la indeplinire cu succes. Jandarmeria si ACVILA au inghitit SPP. S-a pastrat insa titulatura institutiei. Si de atunci au inceput si problemele.
Noua garda i-a fortat pe cei vechi in SPP sa paraseasca Serviciul, unii au fost trecuti in rezerva, altora li s-au oferit diverse munci prin Jandarmerie, cativa au plecat singuri...Un alt succes, vazut din afara doar ca o noua epurare. In fapt, un mare vis dus, in sfarsit, la indeplinire.

Numai ca venirea lui Cretu pe pozitia a doua in SPP s-a lovit la inceputul lui 2006 de o prima mare problema. Pe numele si prenumele ei: Gigi Rizea( Gheorghe Rizea). Rizea era atunci la Sectiunea Antitero a SPP.
Conflictul intre Rizea si Cretu s-a acutizat, pentru ca practicile lui Cretu nu erau digerate de cei vechi Serviciu. Cretu si-a impus insa stilul, si-a adus oameni de la Acvila in SPP, oameni care nu au nicio legatura cu Armata, cu pregatirea militara, si care nu facusera decat antrenamente. Asta in timp ce multi din Serviciu aveau ani intregi de misiuni la activ. Si nu numai atat.
Se spune chiar ca intr-una din multele discutii, Rizea l-a si pocnit pe Cretu. S-ar fi batut, dar
Cretu a invins insa. Rizea a plecat dupa 15 ani din SPP, odata cu doi luptatori de K1, Ciprian Sora si Daniel Ghita.

Partea a doua a acestei povesti este insa si cea mai interesanta.
Trebuie sa facem o intoarcere in timp.Ne ducem la...facerea Guvernului.
Internele sunt la PSD, Catalin Voicu pierde nonimalizarea in PSD la sefia ministerului. Odata cu el sunt invinsi mai multi: Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc si Mitica Iliescu. Nu pot pune mana deloc pe UM0215. Si asta e doar una dintre probleme. Nu pot nominaliza personajul trimis pe pamant si in Guvern de stapanul lor, Mitica Iliescu. Asta e problema cea mai grava.
Ce a urmat, stim. Oprea demisioneaza, o face si Dragnea, si asa Dan Nica ajunge la sefia Internelor. Dupa ceva timp, Nica realizeaza inutilitatea ACVILA si, initial, a vrut sa o desfiinteze. A inceput scandalul, banii pompati in ACVILA se pierdeau aiurea, unii au demisionat, altii au acceptat schimbarea. Si asa, Nica i-a trecut pe toti la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, unde a fost comandant Lucian Pahontu. Si unde...de o luna fusese numit Gigi Rizea, dat afara din SPP de catre... Gabriel Cretu.

Numai ca toata cheia acestui scandal cu multe legaturi dubioase, nu e insa nici Cretu, nici Pahontu. Eu cred ca este nimeni altul decat Gigi Rizea. Iata si informatia cu cea mai mare greutate:

Gigi (Gheorghe) Rizea este nimeni altul decat finul lui Catalin Voicu. Sau. Catalin Voicu este nasul lui Gigi (Gheorghe) Rizea de cununie.

Nasul. El e...Nu-l stiti? Remember. Si aici..Si in multe postari de pe acest blog.

Pai daaaaa, cum altfel sa fi ajuns Rizea brusc si ditamai sef la BSIJ? Bineinteles, gratie interlopului sau nas- Catalin Voicu. Si stapanului lor- Mitica Iliescu. Nu-l uitam nici pe executant- Marian Vanghelie. Si nici pe marele vicepremier Nica- care de cum a ajuns in functia de ministru si-a adus un consilier. Pe care presupun ca nici nu-l cunostea. Nici nu stia ca exista. Consilier pe oridine publica si interventie al ministrului- Gigi Rizea.

Pe 15 aprilie 2009 se intampla asta: „Deputaţii au adoptat, astazi, tacit, ordonanţa prin care Grupul Special de Protecţie şi Intervenţii "Acvila" trece în cadrul Jandarmeriei, după ce, la dezbaterile generale, liderul grupului PSD, Aura Vasile, a solicitat respingerea tuturor amendamentelor propuse de Comisia de apărare.”. Credeti ca Aura Vasile indrazneste sa respire macar fara voia comandantului ei suprem, Marian Vanghelie? Raspuns corect: Nu. Ei bine, va imaginati ca nimic nu face intamplator. Nu sunt sigura ca stia ce e ACVILA, dar sunt sigura ca stia pe de rost ce i-a poruncit Vanghelie.

Dupa cum se vede, cu ajutor de la stapan( Mitica Iliescu) si de la executantii lui( Marian Vanghelie si Catalin Voicu), Gigi Rizea e inscaunat comandant peste Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Cvul lui Rizea? Impresionant, bineinteles... Asemenator cu al celora care-l manevreaza:

In 2002, de exemplu, a adus in pragul mortii un fost maior SPP, Cornel Donisan.

Si tot in 2002, acelasi Rizea impreuna cu Ciprian Sora ar fi incercat sa-l omoare, la instigarea si cu complicitatea generalilor Dumitru Iliescu si Dumitru Ciobanu( fost sef al Directiei de Contrainformatii a SIE) pe Gheorghe Tiron, fost adiministrator al Agentiei Romane de Securitate SRL. Adica al firmei unde actionar unic era nimeni alta decat nepoata lui Mitica Iliescu.

Datorita acestei legaturi cu Mitica Iliescu, Catalin Voicu si Marian Vanghelie, Gigi Rizea si-a asigurat mereu protectia fata de lege sau de institutiile statului. Desi fara studii superioare, a fost in SPP. Iar dupa ce a plecat din SPP si-a facut o firma: Black Wolf Security Consulting. Adica te doare mintea: dadea consultanta pe probleme de paza, protectie, intervenite anti si contra terororista. Si facea chiar pregatire..

Rizea a fost, evident, un protejat al sistemului. Au luat si el ca si Nasu'..unele dintre cele mai mari credite preferentiale de la Bancorex. Iata-i pe urmatorii:

Gheorghe Rizea: 186.666.672 lei
Catalin Voicu:187.500.005 lei
Victor Buzdugan: 92.518.050 lei ( al doilea locotenet al lui Mitica Iliescu. SPP pana in 2003, in prezent director pe o pozitie importanta in MAE. Poate citeste si Cristian Diaconescu aceasta postare :)))))
Mitica Iliescu: 184.947.041 lei
Elena Iliescu:187.500.005 lei

Intreaga lista o gasiti aici. Si ca bonus, urmatoarele informatii:

- Vina este a multora ca ACVILA a ajuns elita unitatilor speciale din Romania.Este cred
singura structura speciala ce a beneficiat de un proiect european de finatare de 5 milioane euro, destinat dotarii cu mijloace de transport (auto, moto si barci). Astfel, au fost cumparate 12 masini Touareg (doar 7 raminind la Acvila), 6 Audi S4 (2 raminind la Acvila), 4 camionete Mercedes Doka (2 la Acvila), 4 dubite Mercedes Sprinter (doar una la Acvila), 2 auto blindate Mercedes (Acvila nu a beneficiat de nici una dintre ele), 8 VW T5 LRS (toate raminind la Acvila) si 8 VW T5 KRS (doar 4 la Acvila). De restul mijloacelor de transport a beneficiat Ministerul de Interne.
La cateva zile dupa ce a ajuns sef peste BSIJ, Rizea a distrus o masina AUDI S4 si un Touareg- dupa tururi spectaculoase si in forta prin curtea institutiei.

Ce se intampla acum? E simplu. Se numeste razbunare. Ajuns sef peste ograda dusmanului, Rizea scoate din sertar toate contractele de pe vremea primului director, paravanul financiar care a fost Avila, vrea capul lui Gabriel Cretu si vedem ca si pe al lui Lucian Pahontu. Nu spun ca cei doi sunt neprihaniti sau ca ACVILA n-ar fi inghitit degeaba banii statului.
Dar asa, indirect, se impusca mai multi iepuri. Rizea isi pune in aplicare visul pentru care a trait in ultimii trei ani si Mitica & Voicu se razbuna, de asemenea, pentru pierderea functiei pe care n-am sa inteleg niciodata de ce au dorit-o. Functia de ministru de Interne.
N-a durat insa mult. Si toti trei cat si halucinantul executant Marian Vanghelie au ajuns, vedem, pana la urma si pe o cu totul alta cale in Guvern. Daca nu au reusit sa conduca, controleaza. Bineinteles ca in acest peisaj Dan Nica nici nu mai conteaza. Si poate ca da...Nica nici n-ar fi ajuns acolo altfel...

Exact.Asa ma gandeam si eu. Ce situatie!Ce tara!...

P.S. Poate, intr-o zi, ma gandesc ca renunta totusi si Gabriel Cretu la Touaregul de la Acvila. Nu de alta, dar e un mare scandal, omul de vreo 3 ani e numarul doi in SPP, deci...nu mai are nicio legatura. Prin urmare, poate se indura cineva sa-i dea o amarata de masina.

UPDATE. Cica nu s-au batut sau, ma rog, pocnit. Asta era, oricum, un mic detaliu. Ce s-a intamplat intre cei doi, ei stiu insa cel mai bine.
Si mai e ceva. Prietenii imi spun ca Gabriel Cretu n-are Touareg de la Acvila. Asta o sa mai verific pentru ca o sa mai scriu. Nu stiu cand. Si daca e asa, tot e bine. Inseamna ca Lucian Pahontu e om bun, cu suflet mare. Si i-a dat lui Rambo 5 o amarata de masina....

UPDATE 1. Comentati baieti, comentati...Nu sparge nimeni gheata?

18 comentarii:

Anonim spunea...

...ce sa spun, bravo pentru post!!!

de departe unul dintre cele mai bune cu subiectul momentului...vine si vremea noastra...cu oameni ca tine...fi sigura de asta!

mi-am permis sa il iau cu copy/paste si aici...

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?18784.2130#post_23742

am pus si linkul catre blog-ul tau..cu siguranta vei fi citita si apreciata...

nici noi nu stam degeaba...luptam si nu ne lasam


treci si tu pe la noi si ai sa vezi...inca odata MA INCLIN!

TrandafirulGalben spunea...

interesant si la general, foarte bun articolul, insa is strecurate mici informatii eronate, pe care daca doresti le putem discuta.
Hai pe semper la discutii, meriti un loc acolo!
Bafta in continuare!

ziarist spunea...

@ anonim&margelatul. n-am nicio legatura cu semperfidelis si nici nu vreau sa am. n-o luati ca pe un afront, dar meseria mea e alta. sunt ziarist si asta vreau sa raman. iar daca sunt inexactitati, va rog, precizati-le!

Unknown spunea...

salut- esti informat gresit cu privire la misiunile "Acvilei" cu procurorii, nu a fost nici un esec si chiar procurorii au fost foarte mulumiti si au recunoscut ca "Acvila" sunt adevarati profesionisti,iar informatiile care zici tu ca s-au scurs catre infractori au fost facute de catre serviciile cu care procuratura facea misiuni inainte de"Acvila" respectiv BSIJ si SPIR din acest motiv procurorii nu au mai vrut sa lucreze cu ei si au apelat la "ACVILA" dar nu s-a permis sa foloseasca acest grup de prea multe ori.

Anonim spunea...

Nu am reusit sa imi dau seama de intentiile acestui articol. Sunt multe parti pe care le cunosc foarte bine si pot demonstra ca prezinti multe chestii deformat (ori nu te pricepi ori esti dezinformata).
1. Acvila nu a urmarit niciodata preluarea/afilierea cu SPP. 75% din echipamentul, pregatirea lupt. urmarea doar activitatea de interv. Chestia cu exercitiul de protectie cu presa o mare porcarie (nu a existat asa ceva). La fel si problema cu masinile si efectivele GSPI implicate in protectia presedintelui - prostii cat casa. persoanele protejate de cei din Acvila erau mai degraba oameni normali, de rand. Cu exceptia ministrului de int. au colaborat f putin cu alte oficialitati. Baza au reprezentat-o procurori, judecatori si alte persoane fara functii publice, implicate in anumite probleme legale.
2. la summitul Nato nu aveai cum sa vezi GSPI la colt de strada pt ca rolul lor a fost unul pasiv, m-as incumeta sa afirma ca nu au iesit din unitate.
3. Ca GSPI a fost folosit de niste procurori si apoi trimis acasa pt pierderea de info...cacao cu lapte
4. ca GSPI era inutil si infiintarea lor a fost politica...CACAO CU LAPTE. Nu te pricepi la meseria aceasta deci nu ai calitatea sa judeci. Pe scurt vreau sa te fac sa intelegi abordarea UE - lupta impotriva infractionalitatii tranfrontaliere (trafic droguri, trafic persoane, armament, terorism, etc...) sunt activitati ce se desfasoara prin mai multe tari iar unii din confratii nostri europeni s-au cam saturat sa tot pompeze bani doar din buzunarul lor pt prinderea acestora (intelegi ca toate orele de filaj, urmarire, administrarea probelor, necesita niste fonduri banesti uriase si ghici ce.?..unii considera ca ar trebui sa contribuim si noi la demersul asta pt ca multi din cei ce comit asemenea fapte sunt niste dragi concetateni). O sa ma intrebi de ce nu a mers SRI BAT? Simplu...oamenii astia au nevoie de politisti...pt ca la oamenii civilizati ei sunt singurii care realizeaza prinderea "materiala" a hotilor Se intentioneaza ca odata cu constitutie europeana sa se extinda competenta politieneasca pt anumite structuri la nivleul UE. O sa ma intrebi de ce nu politia? Simplu... activitatea aceasta este complexa si cuprinde mai multe institutii din MAI gen pol de frontiera, politie, jandarmerie, pompieri, etc...so pt a lucra rapid era nevoie de o subordonare cat mai scurta. In UE acolo unde structura e subordonata politiei nu mai exista si alte arme (jandarmerie, pol de frontiera,etc.)
Poate ca nu ai inteles nimik din ceea ce am postat dar eu personal is satul de kkt-ul care se maninca pe acest subiect. Un minim de documentare de la oamenii care se pricep nu ar fi stricat de loc. Sper sa nu ajungeti sa ne simtiti vreodata lipsa pt ca asa ceva se creaza in ani.
5. Ministrul Nica nu s-a interesat nici un moment despre aceasta structura, a tintit direct desfiintarea ei. Plus ca a mintit ca un nesimtit de fiecare data cand a avut ocazia (si asta se poate demonstra usor)...din pdv moral este un jeg de om.
Succesuri si plimbari cu scaunul electric pt toti parvenitii astia.

Anonim spunea...

daca si restul articolelor facute de dumneavoastra sunt la fel de prost documentate, atunci cred ca doar 1% din ceea ce scrieti este ADEVARAT.

Anonim spunea...

Intradevar...unele chestii pe care le spui tu aici sunt perfect adevarate.....dar vreau sa-ti spun,fara pic de rautate,ca la unele afirmatii pe care le faci mai trebuia sa te documentezi,unele sunt mai putin eronate iar altele sunt total eronate, si cum zicea un ante-comentator CACAO CU LAPTE.
Oricum ideile de baza sunt bune ,dar ,pererea mea ca trebuia sa aprofundezi mai amanuntit misiunile acvilei(unele nu le cunosti si nu ai sa le afli vreodata ,si nu ca ar fi ceva ilegal....),rolul lor pe acest pamant precum si adevaratele motive ale infiintarii lor.Pot sa te asigur ca motivele politice(pe care le-ai afirmat tu aici)sunt total gresite,adevaratul motiv al infiintarii lor este acela care ti la zis si "anonim".
Daca tu crezi ca motivul UE este un fals motiv si ca organizatia ATLAS nu are importanta in ministerul asta ,te inseli amarnic.
P.S. Pardon....pentru ministerul asta organizatia ATLAS nu are nici o importanta din moment ce au desfiintat ACVILA,singura unitate compatibila cu structurile de interventie europene,din toate punctele de vedere;auto,armament,echipament logistica,resurse umane,lant de comanda si nu in ultimul rand,dar una din cele mai importante MOBILITATE.
Asadar,eu zic ca intai si intai trebuie sa te mai informezi,sa te documentezi mai amanuntit si apoi sa faci unele afirmatii.
Bafta multa !!!!

batranu spunea...

ziarist> tu spui ca nu ai nicio legatura cu semperfidelis. Dar informatiile despre autoturisme le ai cu copy/paste de acolo. Ca si altele. Daca vrei, ti le redau.
PE de alta parte, dincolo de calitatea extraordinara a articolului, daca doresti detalii, ti le pot furniza, ca sa iti dovedesc, pe hartii, ca nu au fost esecuri, scurgeri de informatii sau achizitii umflate, nici pe vremea lui Cretu, nici ulterior.

batranu spunea...

De asemenea, daca doresti, dispun de un material complet referitor la ACVILA, cu misiuni mediatizate si nemediatizate, doar pentru informare personala si nu pentru publicare. Iar toate acestea pot fi dovedite pe documente...

TrandafirulGalben spunea...

pai draga ziarist ...
nu tu ar trebui sa fii prima persoana direct interesata in a derula filmele in spiritul adevarului si exactitatii datelor?
E normal sa scrii, esti ziarist, precum spui, dar nu e mai bine ca inainte sa te documentezi, decat sa lasi loc de speculatii in editorialul tau?
Apreciez bunele intentii, insa mai mult as aprecia corecta informare!

Unknown spunea...

nu pune la suflet "carcotelile" si criticile vadit subiective - din cate observ eu, baietii cu ochisori albastrui care au postat pe aici zic ca sunt f utili natiei si poporului dar cand a venit vb de misiuni sau dat-o pe secretomanie;
misto si comentariul unuia care zicea ca la summitul Nato nu au pazit semafoare ci au avut misiuni importante... in unitate (nu stiu daca jucau table sau altceva...)
dar daca tot descalcesti strategii si invarteli din astea (politice si nu numai), ce zici de provocarea asta:

MIRCEA BADEA E BLAT CU TRAIAN BASESCU

http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/

ei, ce zici, te bagi?

ciobanul mioritic spunea...

Pai mai Vinca ai idee care a fost zona ce trebuia acoperita cu ocazia summitului. Is convins ca esti pe dinafara subiectului dar nu inteleg de ce maninci kkt???
Daca te gandesti ca astia de la Acvila erau sub 70 cam cate intersectii puteau acoperi si care ar fi fost eficienta lor (ar fi lucrat si in schimburi ca trebuia sa acopere zona 24 de ore) - probabil ca acopereau vreo 5 strazi??? Au jucat table pt ca altul era scopul lor.
Nu imi plac ochii albastri dar nici dobitocii care comenteaza de dragul de a se afla in treaba!

Unknown spunea...

@ ciobanul...
ai tu impresia ca bat campii pt ca nu ai fost atent ca am citat in rezumat; poftim si citatul exact "2. la summitul Nato nu aveai cum sa vezi GSPI la colt de strada pt ca rolul lor a fost unul pasiv, m-as incumeta sa afirma ca nu au iesit din unitate." pe care il gasesti in postarea unuia care pledeaza pt acvila (cel care foloseste la greu cuvantul CACAO);
fara sa ma pricep la fenomen mi-am permis sa-mi dau cu parerea nu pe activitate si actiuni (care par, asa, in... ceata) ci pe ceea ce au postat cei care se erijeaza in aparatorii ACVILA... in general anonimi; ca asa e in tara asta, unii arunca invective si injurii postand fie anonimi fie sub pseudonime mioritice sau carpatine... si probabil ca tine de cei 7 anisori ca atunci cand cineva are alta parere sa-l insultam...

Unknown spunea...

@ciobanul
si observ ca si tu te legitimezi "ciobanul carpatin". cum nu pot crede ca e vb de vreun nume de cod si nici ca ca-si trimit "organele" oamenii sub acoperire si pe taramurile virtuale ale blogurilor, mai raman variantele unui pseudonim asumat curajos sau a identitatii reale; ramane de stabilit exact, ce o fi nume si ce prenume din "ciobanul" si "carpatin"
cu stima

Anonim spunea...

Fata .... esti pe aproape. Ori cum baietii de la Acvila au primit ce au meritat. Ok ... recunosc nu asi fi vrut ca lectia sa vina de la Gigi R dar daca asa a fost sa fie ... sa fie primit. De ce zic ca au primit ce au meritat ... pai la misiuni acolo unde erau bagati cu forta ... erau niste monumente de NESIMTIRE!!! Oameni mai cutre si mai jegosi la misiuni decat ACVILA nu am vazut in 15 ani pe NIMENI !!! Deci : Dragi ACVILISTI Sa va fie de bine culege-ti ce ati semanat!

Mihai T. spunea...

Felicitari din nou. Ai din nou curajul sa spui lucrurilor pe nume.

Anonim spunea...

Dle Vinca era vorba doar de o minima informare asupra materialului facut. Poate dumitale ti se pare deplasat faptul ca eu folosesc cuvinte "maronii" dar se asorteaza foarte bine cu tonul articolului, vadit tendentios.
http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/acvila-contraataca-la-muste-miza.html
Doar o alta parere....
Ce credeti ca simte un om care a lucrat in aceasta unitate si care si-a pus in pericol viata de foarte multe ori, in momentul in care isi vede terfelita imaginea de niste oameni care pina acum 1 luna nici macar nu banuiau de existenta lor??
Sa aveti parte numai de bine si va doresc sa nu ajungeti vreodata sa regretati disparitia lor.

Anonim spunea...

daca spui ca esti ziarist si asa vrei sa ramii, atunci respecta-ti meseria si invata sa indici sursele atunci cind dai copy-paste... nu de alta, dar traficul pe semperfidelis e d citeva mii de ori mai mare decit pe blogul tau si sursele de inspiratie sint usor de depistat.