marți, ianuarie 22, 2008

A patra si altele...

A patra zi a inceput la 10.00. Cu tipu' de la cablu. Ma suna.. Evident, dormeam. Si, evident, nu eram acolo. " Doamnaaaaaa am sosit...Sunt baiatul de la cablu..." " Asa, si???"... " Pai nu sunteti aici"..."Apartamentul e deschis. E cineva acolo. Puteti sa dati drumul la semnal"..." Nuuu, pai uitati ce m-am gandit eu. Daca tot sunt muncitori la dvs. aici, in casa, mai bine cumparati dvs. 10 metri de cablu si vi-l pun muncitorii. Eu nu mai stau aici, plec. La 11.00 trebuie sa fiu la alt apartament". Nici n-apucase sa termine fraza... eu ma imbracam deja. Mi se ridicase deja tot sangele in cap. Gata, pana aici. Ori eu, ori el!..." Nu plecati nicaieri. Puneti cablu. L-am platit si mi-l puneti". " Bine doamna, dar pot sa-l puna muncitorii dvs..." " Poftim????Domnule nu intelegi? Am platit cablul, imi pui cablu...Si cred ca e deja bagat...Trebuie doar sa dati drumul la semnal". " Daca nu sunteti aici, nu fac nimic. Mai stau putin daca veniti, dar sa stiti ca la 11.00 plec" "Stati asa, nu plecati nicaieri. Ajung repede... In 30 de minute sunt acolo". In alte 5 minute deja ieseam pe usa...Iau contractul , il citesc si recitesc in taxi. Bineinteles ca idiotul trebuia sa-mi puna el cablul, daca nu aveam...Dar eu stiam ca am...Si ca trebuia doar sa dea drumul la un amarat de semnal...Hmmm, dar poate ma insel..Nu cred ca nu vede dobitocul firele.. N-or fi..Dracu stie...In fine, daca nu este...in acelasi contract scrie negru pe alb ca 10 metri erau platiti de firma si doar pentru ce depaseam- plateam...Imi imaginam deja cum pot sa-l strang de gat, cum il fac sa mestece tot contractul... fila cu fila...Cum, pur si simplu, ii dau un pumn in fata...ca-n Ally McBeal...Imi imagiam multe...Dar nu puteam sa mi-l inchipui pe idiot.. O fi gras, prea gras, o fi moale, o fi tupeist...?


Eram deja un pachet de nervi. Urc. Il gasesc pe scara blocului. Cu o geanta de scule, cu vreo 10 m de cablu. Totul era strans. El, uscativul barbos si sictirit, la vreo 50 de ani, vorbea la telefon. Cu personajul de la ora 11.00 presupun... Termina convorbirea. Ii zic: " Am venit. In carne si oase sa asist cum puneti un cablu. Asta e contractul. Eu stiu ca trebuie doar sa dati drumul la semnal. Daca nu e cablu, il puneti. 10 metri. Nici nu ma intereseaza". Se uita la mine ca extraterestrii. Nu zice nimic. Seful muncitorilor vine la mine... Zambeste in coltul gurii si ma domoleste..." Lasa-l! Ai vazut bre, unde-s firele? Le-ai gasit? Ai dat drumul la semnal? Acum, du-te...du-te...du-te...".
Idiotul gasise firele...Of course ca nu era meritul lui..Daduse si drumul la semnal...Cel putin asa a mormait..Si s-a dus. Asa cum a aparut....


Bineinteles ca batusem jumatate de oras degeaba. Bineinteles ca, pana pe seara, am ascultat toate povestile taximetristilor nemultumiti de diverse ... De exemplu, unul avea 5 copii si era suparat pe generatia tanara...Fata lui...singura( mai avea patru baieti) vorbea prea des pe mess si dadea prea multe smsuri la baieti...Taximetristul cu copii - problema m-a dus pana in Ghencea si apoi s-a retras, disperat de traficul din Bucuresti.

In Ghencea, am vazut zeci si zeci de firme de mobila. Depozite, hangare, Mall home & design, Danielli Design, Tamillia...capanele peste paturi, scaune, fotolii, oglinzi, paturi peste canapele...creieri varza de atata mobila. Prost sau urat facuta.


Apoi am mai suportat un taximetrist pana la Mobexpert Militari. Dupa ce mi-au cedat nevii, din nou- tot din cauza reducerilor Mobexpert- am plecat. Acasa.


Zilele urmatoare mi le-am petrecut prin Bricostore-uri. Aproape toate. Cu ruleta in mana, masurand lungimi, latimi si profunzimi ale diverselor obiecte sanitare. In baia mea, dusul e prea mare...iar lavoarul, ca sa nu dispara, trebuie sa aiba un anumit diametru...Nu, nu trebuie sa fie patrat...Si nici cu masca nu mai merge....Deci, o adevarata poveste...Macar am gasit prizele. Nu, inca nu le-am cumparat nici pe alea. Pentru ca nu am inca numaratoarea exacta. Am mai renuntat la unele, am pus altele, prin alte locuri...deci...mai am pana cumpar si cele aproximativ 30 de prize si intreupatoare...

Acum, baia nu e gata. Si nu pot sa comand nimic. Trebuie sa vad exact dimensiunile, pentru ca totul depinde de cativa centrimetri...Canapelele le-am gasit...Dar nu le pot comanda, ca vin prea repede. Si nici parchetul nu e pus. Iar la dormitor inca mai fac putina prospectie...desi cred ca l-am gasit.

Si, ca sa fie totul frumos, omul cu parchetul n-a venit azi la intalnire. Pe scurt, mi-a tras teapa. Iar cand l-am sunat, la ora si locul stabilit mi-a zis ca e.."putin racit" si il doare asa...carnea pe el.

Azi mi-am luat insa buletinul. Si cartea de alegator. Singurele realizari. Desi nu stiu la ce ma ajuta..nici unul, nici celalalt...

Dar si maine mai e o zi, nu-i asa?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Care e "firma" de cablu? Ai uitat sa-i faci reclama, ca sa n-o patim si noi ...

GIGI N. spunea...

neata! sper sa rezolvi totul pana se termina concediu de odihna...!Bafta!

Anonim spunea...

Ah, cu cata nerabdare iti asteptam continuarea aventurii...epopee de-a dreptul. Acum astept poze cu noua casa :)
Si...vei avea sau nu perdele? Ca si acolo...e o intreaga aventura in sine :)) Legata tot de cautat, masurat, imbinat si asteptat...

autor spunea...

mai bine iti bagai televiziune digitala cu antena. o sa iti iei mai tarziu - daca nu ai - un lcd sau plasma si ai sa vezi diferenta...

ziarist spunea...

@anonim. firma de cablu e RCS&RDS

Adriana spunea...

Sorina, cred că după aventura asta cu apartamentul, o să ai nevoie de ani buni de terapie anti-imbecili!

natriuclor spunea...

s-o fi inventat vreo firma care sa zica: "nu te intereseaza nimic. hai sa alegem materialele. atat costa manopera, impozitele atat (daca e musai) si comisionul atat. si dureaza atat. garantie lifetime" ? (n-am zis nimic de spaga, daaaaa...)

Anonim spunea...

mai bine iti faci mobila la comanda. iti recomand eu o firma. e mai tare decat la... sa zicem mobexpert. si super calitate. si mai ieftin.
just use the phone, de vrei. si nici nu alergi dupa nimic

Anonim spunea...

Auzi "S",

Eu zic sa continui serialul "biblic" si cu restul de trei zile.. :)

1=

Anonim spunea...

eu am gasit o firma de mobila online, tocmai ca sa scap de nebunia asta cu plimbatu' prin 100..00 magazine, am gasit site-ul www.mobila-online.ro, se poate face si la comanda si cumpara direct facuta! eu sunt foarte multumita, am scutit timp, nervi si am scapat si de aglomeratia asta care e peste tot!