vineri, iunie 01, 2007

In gradina cu maimute...

Ora 10:11 PM. Seara zilei de 1 Iunie 2007. Primesc un SMS:

" Dle Radulescu, pana la aceasta ora nimeni nu m-a contactat. Daca lucrurile raman la fel, voi fi nevoit sa imi retrag semnatura luni dimineata conform intelegerii noastre. Nati Meir".

Mesajul, v-ati prins...era, evident, de la halucinantul deputat Nati Meir. Si stati linistiti...nu a fost trimis din greseala. Nici mie, nici, foarte probabil, altor colegi din presa. Marele deputat, la aceasta ora, face 13-14 prin casa...Pentru ca il asteapta pe Cristian Radulescu, alt mare sef de grup parlamentar al PD, care...NU MAI VINE la negocieri...Trist e ca o motiune de cenzura a ajuns sa stea acum in pixul si semnatura halucinantului Nati Meir si-n negocierile altui halucinant, pe doctrina si pe numele lui- democratul Cristian Radulescu.

Problema e urmatoarea: democratii vor cu tot dinadinsul ca motiunea sa fie depusa. La procentele pe care le arata sondajele, sa-ti arati neputinta in fata unei motiuni chiar si de cenzura...e cam nasol. Cu toate ca, in ultimele doua zile, au reusit numai sa se faca de ras. Putin zis... Oricum, pentru a fi depusa, motiunea trebuie sa aiba numarul legal de semnaturi. Adica o treime din numarul total al deputatilor si al senatorilor. Adica 116,25. Rotunjit, inseamna ca 117 oameni ar trebui sa semneze motiunea. Prima greseala a PD- ei merg pe cifra de 116! Chiar si cu aceasta omisiune din start, motiunea tristilor democrati a reusit in doua zile sa se transforme intr-un spectacol de rasul- plansul. A reusit sa devina un fiasco pentru toate mintile luminate din Modrogan.
Ieri, Fluturica al PLD a frant aripile motiunii de 11 pagini semnand de doua ori. Sau Cristian Radulescu i-a rupt aripile lui Fluturica, punandu-l sa semneze o data pe fax si o data in fals...nu e inca foarte clar...Trebuie sa ne lamurim...Cert este ca a doua semnatura a lui Fluturica a fost inlocuita, dupa ce motiunea a fost respinsa, cu cea a marelui Nati. Nati...cel cu SMS-ul...care ieri dupa-amiaza a fost chemat de acasa, in mare graba, de nervosii democrati. Trebuia sa semneze repede, ca Bogdan Olteanu- liberalul rau de la Camera Deputatilor isi inchidea biroul. Nati, cel cu pixu-n mana, abia mai respira saracu'...De atata graba si dor de semnatura.. Dar cert e ca a mazgalit marele document. Telenovela democrata nu se opreste aici. Nati a pus conditii. Si vrea negocieri. Nu a dat el semnatura degeaba la pedisti. Si aseara, ca-n filme, Nati il astepta acasa, la poarta, pe marele Videanu. Videanu n-a venit. Dar in seara asta, i-a promis ca-i face o vizita adjunctul Radulescu. Tot pentru negocieri. Numai ca SMS-ul disperat al lui Nati, pe care l-ati citit mai sus, arata ca nici Radulescu n-a venit la poarta. E trist si ca-n povesti...
Azi a intrat in scena motiunii si un al doilea mare semnatar. Un "adevarat" spirit liberal, fost mare peremist- Mihail Lupoi. Liberalul new- wave si-a retras semnatura de pe trista motiune doar dupa ce documentul a primit numar de inregistrare. Un alt motiv pentru ca Olteanu sa respinga din nou motiunea. Si asa democratii au ramas cu un numar de inregistrare. Si atat. As zice ca e destul si cred ca prea mult pentru doua zile de chin, prostie, penal si neputinta.


Mai rezistati? Pentru ca mai sunt alti trei fascinanti parlamentari care sunt in incurcatura cu semnaturile. Neculai Apostol- senator independent care "activeaza in grupul PSD de la Senat", Daniel Ionescu- deputat independent care "activeaza in grupul PSD de la Camera Deputatilor" si alt mare independent - Ioan Talpes- care nici el nu cred ca mai stie pe unde "activeaza". Primul cica isi retrage semnatura. Cu toate ca intreaga zi a stat cu telefonul inchis. Probabil, s-a gandit pe unde sa mai activeze in continuare. Ca PSD nu vrea ca parlamentarii sai sa semneze documentul PD. Al doilea, marele Ionescu cica e un om de caracter. Partidul ar vrea sa renunte la semnatura, dar el zice ca merge pana la capat. Fie ce-o fi si pe unde va mai activa. Iar Talpes a semnat fiind plecat in strainatate. Pe scurt, o actiune de importanta "nationala", "colosala" si penala intr-o halucinanta gradina cu maimute...Acestia sunt alesii dumneavoastra. Va place oare pe cine ati ales?

2 comentarii:

Comisia ALFA spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ziarist spunea...

@comisia afla. ce umor ai...