joi, aprilie 17, 2014

Exclusiv. Detaliile unui cutremurător scandal de corupție. Judecător: "Extrem de grav este că a fost traficată influență la un nivel înalt al statului român"

Pentru că zonele din media controlate de Dan Voiculescu (condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, trimis în judecată pentru complicitate la șantaj)  și Sebastian Ghiță ( "mai toxic decât Voiculescu", "noul Vîntu" ) fac eforturi impresionante pentru a abate atenția opiniei publice și a oamenilor cinstiți de la subiectul cu adevărat grav care-l are în centru pe premierul Victor Ponta, prin inflamarea intenționată a concluziilor politice ale comisiei parlamentare Nana și divagarea discuțiilor înspre disputa președintele Băsescu și un senator PSD, am decis să public pe acest blog toate documentele referitoare la acest scandal de corupție fără precedent în România.

Rețeaua de corupție din cabinetul/ cancelaria/ de la ușa Primului Ministru al României, Victor Ponta.

Vorbim aici despre fapte extrem de grave, acțiuni întreprinse, confirmate de judecători și procurori la cel mai înalt nivel al statului român, vorbim despre trafic de influență - infracțiune de corupție, așa cum este ea definită în legea 78/2000, despre influența fără dubiu a celei mai periculoase rețele de corupție din România în acest scandal- rețeaua Voicu- M. Iliescu, despre infiltratea de oameni în Ministerul de Interne, DNA și Parchetul General, și despre niște răspunsuri pe care premierul României, Victor Ponta, nici acum, după 9 zile, nu le-a dat opiniei publice, deși are această obligație.

8 Aprilie 2014. Motivarea judecătorilor Curții de Apel București în cazul arestării șefului CJ Mehedinți, Adrian Duicu:

"In anticamera Sefului cancelarului Primului Ministru sau chiar in cabinetul premierului ( apare ca fiind neclar pina in prezent) inculpatul Duicu s-a intilnit cu numitul Petre Toba unde a discutat despre numirea in functie de conducere a coinculpatului Ponea, dupa cum i-a comunicat acestuia din urma.
Inculpatul Duicu arata in data de 13.06.2013, intr-o discutie cu inculpatul Ponea  ca Un sfert de ora in biroul oval s-a vorbit despre familia dvs“. In acest moment procesual apare ca fiind neclar daca inculpatul se refera la biroul premierului sau la cel al sefului cancelariei, dar in mod cert discutia a avut loc si cu numitul Petre Toba, dupa cum arata inculpatul Duicu.

Inculpatul Duicu pretinde ca prin sintagma l-a chemat acolo sefu al mare pentru a desemna persoana care l-a chemat pe Petre Toba la Guvern sa discute depre inculpatul Ponea ar fi Seful Cancelariei Primului Ministru. Curtea are rezerve ca o astfel de persoana ar avea competente sa-l cheme pe seful Politiei romane la Guvern si de asemenea ca seful cancelariei ar fi cel care foloseste “biroul oval“ dar aceste elemente vor fi clarificate pe parcursul anchetei."
  
"Extrem de grav este si faptul ca inculpatul a traficat influenta sa pe care o are sau cel putin pretinde ca o are la un nivel inalt al statului roman, aducind in discutii cu cumparatorul de influenta Ponea pe Primul Ministru al Romaniei, secretari si subsecretari de stat, Ministru de interne sau Seful Politiei Romane, Petre Toba. Este neclara activitatea acestor persoane in acest moment procesual, ancheta fiind la inceput.

Inculpatul Duicu are  legaturi cu presedintele Tribunalului Mehedinti care ii da consultatii juridice in dosarele in curs( dupa cum arata inculpatul coroborat cu inregistrarile telefonice) si promite sprijinul pentru numirea in functii de conducere in PICCJ sau DNA a unei procuroare locale.
Toate aceste elemente creaza convingerea instantei ca inculpatul Duicu are o perceptie fundamental gresita asupra functiei pe care o detine, ignorind cu desavirsire caracterul infractional al faptelor savirsite si pe care nu le recunoaste.
Inculpatul Ponea, sef al Politiei Judetene a inteles sa acceada in functii de conducere la nivel central nu pe cai licite, examene, concursuri ci prin traficarea propriei surori, judecatoare cerind in acelasi timp functii la Bucuresti si pentru sotia sa, procuroare.

A nesocotit in mod grav demnitatea ce i-a fost acordata fiind un exemplu negativ pentru toti politistii onesti din subordine.
Inculpatul Duicu a recunoscut toate interceptarile lecturate in fata sa in sedinta numai ca a precizat ca nu a savirsit vreo infractiune.
Inculpatii s-au folosit de demnitatile si functiile detinute pentru satisfacerea unor interese personale sau a incercat introducerea in penitenciar a unui opozant politic, ca in cazul inculpatului Duicu.
Functiile lor de autoritate, in care au fost investiti cu increderea publicului, au fost percepute de inculpati doar ca modalitati de promovare in functii de conducere a lor si familiilor lor ( inculpatul Ponea) sau de satisfacere a unor interese pecuniare.

Inculpatul Duicu a incercat sa-si consolideze influenta la nivelul jud Mehedinti sprijinind instalarea in diferite functii de conducere sau executie a unor oameni obedienti, a fraudat concursuri de ocupare a unor functii si, mai grav, a luat masuri impreuna cu inculpatul Popescu pentru inlaturarea din functie a opozantilor ideilor sale.
A pervertit ideea de ales local inselind asteptarile a largi sectoare de populatie care l-au votat, actionind in interesul sau sau al familiei sale.
Lasarea in libertate a inculpatilor prezinta o stare de pericol pentru ordinea publica astfel incit se impune luarea masurii arestarii preventive, orice alta masura preventiva mai blinda fiind vadit insuficienta."

8 Aprilie 2014. Referatul procurorilor DNA în cazul arestării șefului CJ Mehedinți, Adrian Duicu.
Personaje: Adrian Duicu- șef CJ Mehediți - PSD, Ștefan Ponea- șef IPJ Mehedinți, Doru Dumitrescu - subsecretar de stat Ministerul de Interne, Elisabeta Ponea- procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Relația Doru Dumitrescu, în prezent, subecretar de stat în Ministerul de Interne, avansat de Victor Ponta- rețeaua Cătălin Voicu- Mitică Iliescu. Mitică Iliescu este născut în Mehedinți, Cătălin Voicu derula multe afaceri în Mehedinți și Giurgiu. Rețeaua Cătălin Voicu- Mitică Iliescu își are originile în Mehedinți.


Doru Dumitrescu, și în prezent subsecretar de stat în Guvernul Ponta, Ministerul de Interne. 
-         A fost trecut în rezervă, la cerere, din Ministerul de Interne, pe 1 Octombrie 2009. A fost una dintre ultimele decizii semnate în calitate de Ministru de Interne de către Dan Nica, revocat în aceeași zi din funcție de către Președintele Băsescu.Tot în acea zi, s-a prăbușit și coaliția PDL-PSD și întreaga guvernare. Motivul: infiltrarea rețelei de corupție Cătălin Voicu- M. Iliescu în instituțiile statului, Ministerul de Interne.  
-         Pe 1 Decembrie 2009, noul ministru de Interne, Vasile Blaga îi încetează lui Doru Dumitrescu activitatea în Ministerul de Interne, acesta având legături cu rețeaua Cătălin Voicu- Dumitru Iliescu. Însă  Dumitrescu ripostează, acuză “disperarea liderilor PDL de controlare a votării” și anunță că va ataca  în contencios “decretul ilegal ” al președintelui Băsescu.
-         Câștigă procesul și este reîncadrat în Ministerul de Interne ca adjunct al secretarului de stat, șef al Departamentului de Ordine Publică.
-         La o lună după ce baronul Duicu intră în contact cu Doru Dumitrescu, premierul Victor Ponta îl avansează în funcție pe chestorul Dumitrescu. Pe 22 Aprilie 2013 (dublu click pe dată), prin semnătură de premier, îl face subsecretar de stat.
-         Pe 31 Iulie 2013 (dublu click pe dată), fără nicio explicație publică, premierul Victor Ponta îl demite pe Doru Dumitrescu.
-         În 17 Ianuarie 2014(dublu click pe dată), premierul Victor Ponta îl pune din nou în funcție  pe Doru Dumitrescu, ca nou șef al Departamentului Schengen, după demisia lui Marian Tutilescu.
-         Fiul chestorului Tutilescu, Cătălin Tutilescu, prim-comisar la Garda de Mediu – CJ Mehedinți a ajuns martor în dosarul baronului de Mehedinți, Adrian Duicu.

Avere Doru Dumitrescu (2013): 16,3 ha de teren în Mehedinți, 7474 mp de teren în Ilfov, 2 case de locuit în Mehedinți ( una de 444 mp), 295.000 de lei, 9.500 de euro, 5765 unități FNI, un credit la bancă de 146.000 de euro, un credit la MAI de 155.000 de lei luat în 2013, salariu lunar de 8485 lei de la Ministerul de Interne, salarii obținute prin hotărâre judecătorească (2010-2012) de 250.000 de lei de la Ministerul de Interne.

Curriculum Vitae- Doru Dumitrescu, omul din Mehedinți al lui Dumitru Iliescu.


Relația Ionel Georgescu, Cătălin Voicu, Adrian Duicu, Victor Ponta.

Ionel Georgescu, Mehedinți, fost șef DGA, propus de PSD pentru DGIPI, în dosarul Adrian Duicu, transmițând CV-ul Elisabetei Ponea. Referat DNA:

Ionel Georgescu, Mehedinți, fost șef DGA, propus de PSD pentru DGIPI, în dosarul și anturajul lui Cătălin Voicu. Declarație Costel Cășuneanu în fața autorităților, inculpat în dosar. Referat DNA:

Ionel Georgescu, Mehedinți, fost șef DGA, propus de PSD pentru DGIPI, în dosarul Adrian Duicu și Cătălin Voicu:
IONEL GEORGESCU
 -   Vecin al premierului Victor Ponta.   
 -   În 2009, propus cu toată insistența și succesiv de PSD pentru șefia DGIPI. A plecat din Ministerul de Interne, pe 5 Octombrie 2009, odată cu prăbușirea coaliției PDL-PSD din cauza scandalului privind numirea șefului DGIPI și schimbării a trei miniștri de Interne, în plin scandal Cătălin Voicu și infiltrării rețelei în Ministerul de Interne. Tot atunci, pe 1 Octombrie 2009, și fostul șef al DGIPI, Gelu Drăjneanu a demisionat din funcție.
-         20 Aprilie- 5 Octombrie 2009, Director General Direcția Generală Anticorupție- Ministerul de Interne
-         Până în Aprilie 2009, director adjunct General Direcția Generală Anticorupție- Ministerul de Interne
-        Înainte- Șef Poliția Judiciară DNA
Avere ( anul 2009): 1 apartament și o casă de locuit în Mehedinți, 1 apartament în București, 1 Nissan, a imprumutat cu 60.000 de euro o persoană în nume personal, datorii la bănci de 177.000 de euro. Avea salariu  lunar de 10.000 de lei în 2009.

Declarațiile Președintelui Traian Băsescu despre corupția din Ministerul de Interne și infiltrarea rețelei Cătălin Voicu- Mitică Iliescu.

8 Aprilie 2014." Aş face o menţiune pentru DGIPI şi pentru DGA. Este esenţial să protejăm personalul Ministerului Afacerilor Interne de corupţie. Şi dacă nu aş spune-o, tot nu m-aţi crede că nu o gândesc şi ca şef al statului nu-mi pot permite să vin în faţă dumneavoastră să nu vă spun ce gândesc. În mod categoric în MAI, în Poliţie, de multe ori şi la ISU, există elemente de corupţie. (...) Vă cer în mod categoric, în mod deosebit structurilor MAI responsabile cu lupta împotriva corupţiei în interiorul instituţiei, să se activeze mult mai puternic. Această instituţie va deveni o instituţie de elită atunci când va scăpa de petele de corupţie care sunt pe toată structura, de sus până jos. (...) Însă vă atenţionez că este necesară curăţarea internă. Şi un mesaj pentru cei care acum se află la nivelul judeţelor şi urmăresc acest bilanţ. (...). Din păcate, şi nu este o invenţie de azi, niciun guvern în ultimii 20 de ani nu a fost interesat să depolitizeze complet conducerea inspectoratelor. Influenţa organizaţiilor de partid locale, influenţa structurilor politice locale a fost pentru unii determinantă în evoluţia în carieră. Vreau să ştiţi că este greşit. Este greşit şi este marea vulnerabilitate şi pentru Poliţie, şi pentru Jandarmerie, şi pentru DGIPI"

12 aprilie 2010: " El (Catalin Voicu, n.red) nu a fost o ținta pentru institutiile statului, efectul Voicu a fost un efect colateral al unei alte acțiuni: scoaterea infecției de la Ministerul de Interne. Aduceti-vă aminte ca au inceput niste discutii cu oameni care au arhive, detin accesul la arhive sau discutii despre Mos Craciun care aduce informatii unor politicieni. Structurile statului nu cred in Mos Craciun si de la aceste intamplari, de la demisiile celor doi ministri, plus de la Mos Craciun au reactionat structurile statului. Domnul Nica mi-a promis, înainte să fie numit în funcție- că i-am spus același lucru pe care le-am spus celorlalți doi miniștri - a promis că va fi corect cu statul român. Ca și ministru...Și a tolerat să așeze o cangrenă pe structurile statului. Înainte de a-l revoca l-am invitat la două discuții și m-a mințit. Am cerut revocarea lui pentru că atunci când ministrul lasă să se instaleze așa ceva în structurile statului, este un ministru pe care nu-l mai poți ține în cabinet"

15 octombrie 2009: “Acel serviciu (n.r. DGIPI) a fost pus total de domnul Nica la dispoziţia domnului Vanghelie, a lui Mitică Iliescu (Dumitru Iliescu - n.red.), fostul general SPP, a lui Voicu (Cătălin Voicu - n.red.), parlamentarul".

2009. Aceleași ținte: DNA și Ministerul de Interne. Ce intenționa să facă gruparea Mitică Iliescu- Cătălin Voicu cu DNA, DIICOT, Ministerul de Interne- ministru Cătălin Voicu. Cum au fost dați afară, în 2009, 30 de oameni din DGIPI, Ministerul de Interne din cauza infiltrării grupării de corupție.
Referat DNA:



4 comentarii:

  1. Asta e din ciclul ”întăriți-vă statul”. Incredibil”

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos, clar, rotund, perfect! PSD (Dan Voiculescu este, practic, tot aici) este construit pe un schelet FUNCTIONAL de CRIMA ORGANIZATA! DNA, DIICOT si SRI sunt singurele institutii care lupta cu aceasta structură posibil ŞI mafiota. Derbedeii astia care ne calaresc (Catalin Voicu: “Un sistem, ca sa-l incaleci, tre’ sa fii deasupra”), trebuie vânati si adunati de prin toate ungherele! Ei gandesc, cu totii, in aceeasi termeni banditesti. Îti amintesti discutia din scandalul cu Sampetru, Petrache si Balan, din 2009? Iata un fragment (dintr-o stenogramă publică) regasit si la Catalin Voicu:
    “(...)Petrache Marian: Pai asta inseamnă, nu? Pai, ai de fapt curentul, care inseamna informatia si puterea, care inseamnĂ DNAul si Parchetul, care insemna motorul, da?
    Sâmpetru Marcel.: Corect.
    Petrache Marian: Trebuie sa pui mana pe curent si pe urma pe motor, nu?”

    Voicu: “Ai informatia, deci juridic ai Puterea”.

    Felicitari, Sorina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Sorina!

    Articol extraordinar,iar modul cum ii faci sa iasa in evidentea pe aceste jigodii da dovada de inalt profesionalism.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru acest articol foarte bine documentat si profesional!

    E o contributie extraordinara pentru societatea noastra.

    RăspundețiȘtergere