joi, noiembrie 14, 2013

Țintele axei Voiculescu - Ponta - Dragnea


Nimic din ce se întâmplă zilele acestea nu este deloc întâmplător. Vorbim, în esență, de două tabere care, în momente cheie, au ales să-și dea mâna, fiecare având interesele sale. Iar timeingul este perfect. Scopurile, țintele acestei axe sunt atât de bine delimitate încât, de ceva timp, și o parte, dar și cealaltă, pare că tot ce face este să-și ajute, cu toată puterea, partenerul. Și atât timp cât axa are, printre altele, și inamici comuni - mai bine nici că se putea.

1. Să nu credeți nicio clipă că un document dintr-un dosar instrumentat de DNA poate fi găsit întâmplător, pe stradă. De fiecare dată, documente de acest gen, parte dintr-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, este livrat, cel mai probabil, de cei care au acces la el doar pentru servirea unui interes. Așadar, documentul ANRP- George Băeșu fiind prieten bun cu baronii PSD, fin cu unul dintre ei, care l-au și pus în funcție- a fost trimis de el Parchetului General și DNA. Documentul a circulat și pe la Ministerul Agriculturii, cât și în alte zone ce țin de Guvernul României. Cumva, actul a fost trimis acolo unde trebuia: în mâna unui trust de presă. Și asta pentru că trebuia făcută și inflamată public o anumită așa-zisă legătură care se dorea scoasă în evidență: Lucian Papici- Traian Băsescu. Care este scopul real al acestei acțiuni? Dărâmarea unui foarte important dosar penal: dosarul referendumului, în care Liviu Dragnea are, deloc întâmplător, mâine primul termen la Curtea Supremă de Justiție.
Așadar documentul- parte a unui cu totul alt dosar penal- este scos public cu o săptămână înainte de termenul lui Dragnea doar pentru că el conținea o formulă de adresare în care era menționat numele procurorului Lucian Papici care, la vremea trimiterii documentului era șef al secției I a DNA. Iar majoritatea actelor se trimiteau sub acea formulare. Documentul mai avea însă o mențiune importantă: Nana- localitatea unde fiica președintelui a cumpărat teren.
Cum poți să dârâmi un dosar important- ca cel al referendumului- de la primul termen? Acuzând, prin orice mijloace, procurorul care l-a instrumentat și a semnat pentru trimiterea ta în judecată că a executat comenzi politice, decredibilizându-l printr-o fantastică presiune publică și mediatică, chiar în ciuda aplauzelor Departamentului de Stat al SUA de care a beneficiat. Ca atare, scoți o hârtie care-i conține numele și cuvântul cheie- Nana- dintr-o altă speță, o vânturi în ventilatorul mașinăriei propagandistice, începi să urli cu toată puterea și să acuzi în neștire.

"Procurorul lucrează la comanda președintelui", "procurorul a folosit instituția în care lucrează ca să verifice terenul fiicei președintelui", "procurorul să fie acuzat de abuz în serviciu", "procurorul să fie anchetat de CSM", "facem o comisie parlamentară de anchetă". Trecând peste toate încălcările de Constituție- în care un premier, parte a puterii Executive, nu poate forța CSM- putere Judecătorească, o comisie parlamentară- putere Legislativă, nu poate ancheta puterea Judecătorească, niște parlamentari nu pot face investigații pe un document parte dintr-un dosar aflat în faza actelor premergătoare- toate acestea le-ați auzit pentru că doar asta s-a dorit. Și, după cum vedeți mai sus, campania propagandistică nu s-a oprit.

Dacă toate acestea au avut succes vom vedea mâine. Completul de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, în fața căruia Liviu Dragnea, cel mai probabil, se va prezenta ca o victimă politică a unei inventate și propagate relații vechi între procurorul care l-a trimis în judecată și președintele Băsescu, va decide dacă crede axa Voiculescu- Ponta- Dragnea sau dacă dosarul epopee a furtului în alegeri libere din România, furt al esenței democrației,  merge înainte în judecată. Dacă se va judeca mai departe, pe baza probelor, cel mai probabil, visul lui Liviu Dragnea a ajunge premier al României baronilor se va spulbera.

2. A doua țintă comună a axei Voiculescu- Ponta- Dragnea este compromiterea, prin orice mijloace, a președintelui Traian Băsescu și a familiei sale. O dată ce acțiunea fundației apropiată de Dan Voiculescu și cea a lui Sorin Roșca Stănescu s-au făcut praf pentru că se baza pe documente falsificate dintr-un alt dosar penal, președintelui Băsescu neputându-i-se fabrica un dosar pentru a fi suspendat de drept din funcție în 2014, axa s-a concentrat acum pe inflamarea unui scandal legat de achiziția de teren în Nana.
Rețeta e aceeași: acuzații peste acuzații care mai de care mai grave, inființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze, la fel de neconstituțional, un contract dintre o persoană privată și o bancă, aducerea la lumină a unei discuții, post semnarea contractului, dintre președintele Băsescu și un ministru pe tema menținerii în funcție a șefului băncii, și așa circul la nivel public este garantat.

Am auzit, în spațiul propagandistic, acuzații extrem de grave: de trafic de influență, chiar de spălare de bani.
Cel mai demn și corect ar fi, pentru axa Voiculescu- Ponta- Dragnea să pună pe cineva să depună o plângere sau denunț penal cu subiect și predicat împotriva președintelui Băsescu sau, dacă doresc, chiar împotriva fiicei sale, la Parchetul General al lui Tiberiu Nițu- Șinc, fan Ponta.  Dacă sunt ilegalități, cu siguranță ele trebuie dovedite și aflate de toată lumea. Dacă nu, denunțul calomnios poate fi pedepsit cu până la 3 ani de închisoare iar producerea sau ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepsesc cu închisoare de până la 5 ani.

Dacă nimeni însă nu are nici măcar o urmă de demnitate, aceasta este proba cea mai clară că, pe toți acești oameni, nu-i interesează până la urmă Justiția, fapta corectă sau incorectă, legală sau ilegală, ci îi interesează numai acuzațiile nefondate și propaganda ieftină de largă intindere mediatică, cu scopul de a acoperi teme sensibile, de actualitate pentru populație, prin creare de suspiciuni nedovedite la adresa inamicului comun și familiei sale.

3. O să vă întrebați cu ce s-a ales din toate acestea Dan Voiculescu. E simplu: condamnat la cinci ani cu executare în primă instanță într-un dosar de către Justiția din România și trimis în judecată în altul- a rămas, deocamdată, în jocul cel mare.

În schimbul susținerii mediatice totale, a făcut în așa fel încât să oprească desecretizarea dosarului Dunărea Operativ, dar n-a reușit. A blocat totuși niște semnături ale Guvernului și premierului. A reușit să mai creeze un scandal în jurul președintelui Băsescu, a reușit să-l dărâme după 17 ani, pe "Mitică la brutărie", care l-a înfundat în dosarul șantajului și poate că va lua și meciurile. Cel mai probabil, alături de PSD, va rămâne și la guvernare după ruperea USL.

Credeți că 9 ani un alt om, în afară de Traian Băsescu, ar fi reușit să reziste, cu orice cost politic, cu prețul a două suspendări de funcție și celei mai teribile și susținute coaliții mediatice de compromitere din ultimii 20 de ani, unor personaje ca Dan Voiculescu și Sorin Ovidiu Vîntu? Răspunsul este, evident, negativ. Istoria recentă a dovedit că n-a putut asta niciun alt Președinte al României.

Chiar dacă are viitorul politic în față, de un an și jumătate, Victor Ponta a demnonstrat aproape oră de oră că nici măcar nu poate aspira la o mică parte din tăria, tenacitatea, flerul și rezistența fantastică a omului politic Traian Băsescu. Președintele Băsescu le are în sânge. De aceea, acum, în România, chiar și după aproape un deceniu de eră politică, nimeni n-a reușit să se ridice la nivelul lui.

Ca atare, orice coalizare a lui Victor Ponta cu asemenea tip de personaje nefaste pentru România ultimilor 25 de ani va fi letală pentru viitorul lui.

România are nevoie, totuși, de oameni cinstiți.

9 comentarii:

  1. Da, Sorina, ai dreptate. Tintele sunt clare si interesele sunt comune, e o simbioza perfecta.
    Atacurile josnice indreptate catre procurorul Papici reflecta disperarea maxima, vecina cu paranoia, in primul rand a lui Murdoch de Romania. Cu atat mai mult cu cat adversarul sau din litigiul comercial si acum penal a obtinut finantarea mult dorita de la Londra si trustul e cam departe de contractarea distributiei canalelor sale pe platforma DTH.
    Obstructionarea justitiei prin tot felul de tertipuri este specialitatea casei. Ponta in tandem cu Mateut se pricep foarte bine la acest aspect.
    Ai nostri se prezinta la Curtea de Apel sau La ICCJ, in Londra unde se judeca "procesul secolului"- News Corp. inculpatii se prezinta la infamul Old Bailey.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimata Doamna, spuneti va rog public dv cati oameni corecti din politica actuala ati promovat si cati ati tavalit in noroiul presei dambovitene?? cu speranta unui raspuns va asigur in continuare de aleasa pretuire.F

    RăspundețiȘtergere
  3. Extraordinara analiza!!! Sunt, insa, trista pt ca ma simt neputincioasa in fata tavalugului rosu si putred de coruptie. Diagnosticul il stim ... dar ce-i de facut??? Cum ne putem opune si ce solutii avem??? Presedintele pare a fi singur in aceasta batalie si nu mi se pare corect. Doamne ajuta Romania!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveti perfeta dreptate in articolul domneavoastra . Va felicit si ma bucur sa vad ca mai exista oameni ca dumneavoastra .
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca suspendarile nu erau boicotate de basescu, acesta nu mai era demult la Cotroceni.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce parere aveti despre asta ???

    http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-16032799-dante-stein-consilier-premierului-fost-ales-presedintele-consiliului-administratie-tarom.htm

    din nou numire pe pile si neputiinta, incompetenta si prostie facuta de mitomanul de vvp

    RăspundețiȘtergere
  7. Ca vrea sau nu Voiculescu, Iliescu, orice "escu" sau Basescu... nu are nici o importanta. Dreapta revine in Romania ca si in intreaga Europa si ca ea va fi si legea. Sa ii fereasca doar cerul!

    RăspundețiȘtergere
  8. cum pot sa iti fac cunoscute articolele in afara de copierea link-ului? alte site-uri ma lasa sa dau copy si la sfarsit pun adresa link/site. lumea merita sa cunoasca mai mult decit se spune la tv, poate asa se mai trezesc la realitate

    RăspundețiȘtergere