Când politicienii o iau razna, eu mă uit la lege. Iar în seara asta, pe Crin Antonescu nu l-am văzut în direct, dar m-am uitat pe transmisiile televiziunilor. Și am constatat că, în mod vizibil, intenționat, premeditat, a profitat de faptul că jurnaliștii de teren nu cară teancurile de legi după ei ca să-i spună adevărul în față- cel negru pe alb din lege- și, ca atare, președintele interimar al României, Crin Antonescu, a mințit de la pupitrul de la Palatul Cotroceni cu legea-n mână. Cu altă lege, cu legea care i-a convenit lui, of course.
Nu vreau să vă luați după titlu, deși este perfect adevărat. Știu că sunteți mulți și deștepți. Faceți, vă rog, un efort. Vreau să vedeți (dublu click) ce a zis Antonescu la Cotroceni și să dați un dublu click pe legi, să le consultați, să vă lămuriți cu mintea și ochii dumneavoastră. În rest, vă explic imediat.
Întâi vorbește despre cvorum. Și, Crin Antonescu a spus așa: "În primul rând, un lucru despre care se discută mult și confuz este, de fapt, destul de clar și anume: cvorumul pentru referendum se stabilește strict prin raportarea la listele electorale permanente. Articolul 5, alineatul 2, din legea 3/2000, Legea referendumului sună textual, în felul următor, îl citez: "Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente." Clar? Clar!"
Aici e corect. Consultați (dublu click) legea referendumului. Aici are dreptate. Minciuna urmează. Dar mai întâi aberează puțin.
Continuarea, episodul bla, bla, bla. Își face intrarea: "Listele electorale permanente cuprind doar alegătorii cu domiciliul în România, ceea ce, evident, nu înseamnă că doar alegătorii cu domiciliul în România, deci alegătorii din listele electorale permanente au drept de vot. Toți cetățenii români, cu excepțiile prevăzute de lege, au drept de vot. Nimeni nu a pus în discuție acest lucru ............". Partea asta este inutilă, e gargară. E și total ilogică. Pentru protejarea nervilor dumneavoastră, cu lejeritate, o puteți sări. Omul e iremediabil, irecuperabil pierdut. E iresponsabil, inconștient și profund irațional.
Dar, imediat, domnul Antonescu spune, cu vorbele lui goale, asta: "Listele electorale permanente- ne spune aceeași Lege în vigoare- Legea 35/ 2008, articolul 26, alin. 2, ne spune clar: "Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind pe toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite." Clar? Clar. Avem, deci, clar cum se face cvorumul, pentru că așa ne spune legea. Avem clar cine este și cine nu este pe listele electorale permanente. Rămân cetățenii români care nu sunt pe listele electorale permanente, care au drept de vot și care votează, dacă doresc pe listele suplimentare. Citez exact din aceeași Lege 35/ 2008, articolul 27, alin 2: "În lista electorală suplimentară vor fi trecuți cetățenii români din străinătate care fac dovada cu pașaportul, cu mențiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate, că domiciliază într-o țară din colegiul uninominal respectiv, cetățenii români care arată că au reședința într-o țară din colegiul uninominal respectiv, prin prezentarea pașaportului simplu sau, în cazul statelor membre UE, și a cărții de identitate, însoțite de documentul emis de autoritățile străine care dovedește reședința în străinătate, precum și persoanele care votează, conform dispozițiilor articolului 8, alineatul 3, adică personalul misiunilor diplomatice".
Clar? Fals.Fals.Fals. Președintele interimar al acestei amărâte țări a citat, după câte vedeți, din Legea nr 35/ 2008- (dublu click) care este, de fapt, legea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului. Legea respectivă nu are nicio legătură, dar niciuna, cu cea pentru alegerea Președintelui României- cea la care se raportează și demiterea Președintelui României. Președintele României nu se alege și nu se demite niciodată după legea votului uninominal pentru alegerea parlamentarilor. În țara asta, fiecare categorie aleasă prin vot are propria lege. Așa funcționează statul ăsta român.
Ca atare, Legea pentru alegerea președintelui României, republicată în 2011, este numai Legea nr. 370/ 2004 (dublu click) și nicidecum Legea nr.35/ 2008- invocată și citită de Antonescu- a votului uninominal pentru Parlament. Astfel, Legea pentru alegerea Președintelui României- la care se raportează și demiterea, spune, scrie clar, negru pe alb, fără echivoc, la articolul 2, alineatul 1, poziția C, următoarele: " În sensul prezentei legi, termenii de mai jos au următoarele semnificații: LISTELE ELECTORALE PERMANENTE, LISTELE CUPRINZÂND CETĂȚENII ROMÂNI CU DREPT DE VOT CARE AU ÎMPLINIT VÂRSTA DE 18 ANI PÂNĂ ÎN ZIUA ALEGERILOR INCLUSIV"
Deci toți cetățenii români cu drept de vot de pe planeta asta care au împlinit 18 ani, inclusiv pe 29 iulie, indiferent unde se află. Clar, domnu' președinte interimar? Clar! Vedeți? Vedeți! Mințiți cu bună știință? Da, știu, mințiti în mod grosier. Faceți de râs o instituție și cea mai importantă funcție în statul român. Într-o stare de maximă tensiune, induceți în eroare voit publicul și, mai grav, autoritățile statului. Iar asta e la limita penalului!
Norocul nostru stă în lucruri simple: gândim și știm să citim.
P.S. Pentru "deontologi", redau erata Curții care este exact în acest sens. Nu poți demite Președintele României pe baza prevederilor legii votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputaților și Senatului. Logic. Ca atare, erata a fost publicată în Monitorul Oficial și sună așa: "În speță, însă, sunt aplicabile dispozițiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea 370/2004 prinvind alegerea președintelui și ale articolului 17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul". Crin Antonescu nu știe să citească Monitorul Oficial sau nu recunoaște prevederile în vigoare din statul român?
Sunteti a doua persoana, dupa presedintele Basescu, care explica in modul cel mai clar faptul ca pentru fiecare tip de alegere se aplica o lege diferita. E un adevar atit de simplu, care odata explicat, nu ar mai trebui sa zaca in confuzie. Tare bine ar fi ca jurnalistii sa-si faca o copie dupa acest articol si apoi sa-l intrebe punctual pe antonescu despre ce tip de alegeri vorbeste si ce tip de cvorum se aplica pentru fiecare tip.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru munca ta!
RăspundețiȘtergereGabriel
2. 2. Curtea constată că, potrivit art.26 alin.(2) din Legea nr.35/2008, listele
RăspundețiȘtergereelectorale permanente „se întocmesc pe localităţi şi cuprind pe toţi cetăţenii cu
drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite” şi
vizează subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul naţional. Curtea
reţine că în urma adoptării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2008,
publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.630 din 29 august 2008,
aprobată prin Legea nr.323/2009, publicată în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr.708 din 21 octombrie 2009, prin art.I pct.32, a fost abrogată teza a
doua a art.26 alin.(1) din Legea nr.35/2008, text care prevedea că „listele
electorale permanente ce cuprind cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în
străinătate se întocmesc de către Autoritatea Electorală Permanentă şi vor sta la
baza delimitării secţiilor de votare ce vor fi organizate în străinătate”. Aşadar, 19
Autoritatea Electorală Permanentă nu mai întocmeşte asemenea liste, cetăţenii
români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate având în schimb dreptul de a
vota în mod liber în străinătate pe liste electorale suplimentare. Astfel, potrivit
art.27 alin.(2) din aceeaşi lege, în listele electorale suplimentare vor fi trecuţi
cetăţenii români din străinătate care fac dovada cu paşaportul cu menţiunea
privind stabilirea domiciliului în străinătate că domiciliază într-o ţară din colegiul
uninominal respectiv, cetăţenii români care arată că au reşedinţa într-o ţară din
colegiul uninominal respectiv prin prezentarea paşaportului simplu sau, în cazul
statelor membre ale Uniunii Europene, şi a cărţii de identitate, însoţite de
documentul emis de autorităţile străine care dovedeşte reşedinţa în străinătate,
precum şi persoanele care votează conform dispoziţiilor art.8 alin.(3) din lege, şi
anume personalul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare.
Raţiunea pentru care aceşti cetăţeni nu sunt înscrişi în listele electorale
permanente rezidă în faptul că nu au domiciliul în ţară astfel încât numărul
acestora nu poate influenţa cvorumul legal de participare la referendum, respectiv
majoritatea persoanelor înscrise pe listele electorale permanente."
Asta-i din motivarea CCR, motivarea deciziei din 2 august, deontoloago. Intai citeste, dup-aia isterizeaza-te.
Foarte bun articolul, felicitari!
RăspundețiȘtergereProblema este ca dezinformarea continua intr-un mod incredibil, acesti oameni au un talent incredibil sa ne prezinte albul ca fiind negru si negrul alb.
In alta ordine de idei, emisiunea ta este mai devreme la RTV in perioada vacantei sau sunt niste modificari? Nu de alta, dar e singura de la RTV pe care o mai urmaresc...
felicitari doamna Sorina, sunteti o adevarata jurnalista care intradevar i-si respecta meseria, doamne ajuta si la alti jurnalisti oameni care trebuie sa informeze opinia publica asa cum trebuie si nu ai minti mereu. Ozi buna si curaj tot mai mult felicitari.
RăspundețiȘtergereBravo, Sorina!
RăspundețiȘtergereM-am mirat sa-l vad pe Mihalache la tine in emisiune. Sa inteleg ca si-a cerut scuze?
Instigarea la nerespectarea legii nu se pedepseste in tara asta?
RăspundețiȘtergereAcum stiu ca are imunitate... dar pentru mai tarziu, cand se va retrage la catedra, ma interesa...
Poate ca este clar, dar eu nu stiu. In cazul acesta exista 2 seturi de liste permanente??? Unul pentru Parlamentare si altul pentru Prezidentiale?
RăspundețiȘtergereCa de obicei, un articol excelent. Felicitari!
RăspundețiȘtergere@ anonim. "deontologule", chiar in sensul asta a fost erata CCR pentru că cineva a schimbat sensul. Ia citește cu voce tare următoarele:
RăspundețiȘtergere„În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul”
Legea 370/2004.Te-ai prins sau vrei sa-ti mai explic?
LEGEA 3/2000 Art. 17
RăspundețiȘtergere(1) Operaţiunile pentru desfăşurarea referendumului au loc în circumscripţiile electorale şi la secţiile de votare, organizate potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008, ...
Așa se desparte Băsescu cu minciunile lui de Ardeal
Cu tot respectul, Sorina, ai facut o eroare de fond in rationamentul in care ai criticat pozitia lui Antonescu.
RăspundețiȘtergereMotivul pentru care a invocat Legea 35 este ca aceasta lege (impreuna cu Legea 67-2004) reprezinta baza legala pentru procedura de reactualizare a listelor de la referendum: Veri articolul 17, alineatul 2 din Legea referndumului nr. 3/2000:
"Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992 (abrogata si inlocuita de Legea 35/2008), respectiv ale Legii nr. 70/1991 (abrogata si inlocuita de Legea 67/2004), republicata, cu modificarile ulterioare, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului"
In ce priveste articolul invocat de Basescu din legea 370/2004, pe langa faptul ca acea lege nu reprezinta o baza legala pentru listele de la referendum, mai e un element care darama tot castelul din carti de joc al lui Basescu: articolul mentionat de Base reprezinta definita termenului de "liste electorale permanente". Daca te uiti insa mai jos, in aceeasi lege, la art. 7, alin. 1, vei vedea ca in aceste liste sunt cuprinsi doar cetatenii cu domiciliul in Romania....
"Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite"
Iar legea trebuie respectata in integralitatea ei, nu doar in punctele care ii convin lui Basescu. Asa ca, oricum o dai, Base nu are dereptate... Sper sa tii cont de realitatea juridica pe care am prezentat-o aici.
Cu bine. Alexandru
Sigur că Antonescu este un mincinos. Dar în cazul întocmirii listelor electorale permanente mincinosul este Băsescu. Legea referendumului spune clar că se applică legea alegerilor prezidențiale numai în cazul unui referendum simultan cu acest tip de alegeri, în rest se aplică legea alegerilor parlamentare.
RăspundețiȘtergereNu înțeleg deci de ce în acea erată, CCR a introdus interpretarea lui Băsescu (poate nici nu e mincinos, poate nu știe legea) cu Legea 370/2004. Pare să fie caz penal. Poate văd un judecător de la CCR la închisoare.
Daca Crin este mincinos Basescu cum este? Cum ii are la mana Basescu pe unii ziaristi, asa unul cate unul! Ma intreb daca ii are de partea lui tot cu presiuni si amenintari sau de buna voie!
RăspundețiȘtergerePuteti sa explicati cat vreti. Crin Antonescu, Voiculescu, baronii USL si acum mai cu juma de gura Victor Ponta nu sunt interesati de lege. Ei au un obiectiv pe care doresc sa-l atinga cu orice pret.
RăspundețiȘtergereAtat. Doar atat.
Indraznesc un comentariu care face un mic apel la logica si atat, fara referiri la texte de lege sau la trucuri avocatesti: daca romanii din strainatate nu sunt inclusi in listele permanente, daca numarul lor nu poate fi luat in calcul la stabilirea cvorumului, la ce mai foloseste dreptul lor de vot? Cum se explica, in cazul participarii in numar mare la vot al romanilor din strainatate, diferenta dintre liste? Votul celor din strainatate este valabil doar pentru a mai trimite un dobitoc-doi in parlament ca deputat al disporei? Pentru ca toti comentatorii acestui post par sa scape din vedere acest aspect simplu si neavocatesc, ii rog sa ma lumineze si pe mine, umil cititor neavocat, care se simte oripilat de toate subtilitatile si pretiozitatile pretins legale, pe care le percepe, ca pe multe alte pretiozitati legislative si avocatesti, doar ca pe o incercare de a prosti oamenii cu textul de lege in mana si de a incerca sa-mi restranga dreptul de a participa la viata cetatii.
RăspundețiȘtergereE normal sa fie prost? Nu e normal, ca cica el ne reprezinta, si prin urmare arunca o unda de indoiala asupra intregii societati. Dar prostia nu se pedepseste prin lege. Teoria spune ca in orce stat de drept se respecta legile. Daca legile nu sunt bune, se modifica. Prin Parlament, nu prin dispozitii de ministri sau dupa povetele nescrise, dar televizate, ale lui Ion Iliescu! Ce e legal in aceasta faza? Mai exact, in lumea asta, fiecare persoana, indiferent de cetatenie, are un singur domiciliu! Poate avea si 3000 de resedinte, dar un singur domiciliu. Din cei 2 - 3 milioane plecati doar 460.000 au domiciliul in strainatate! Asta e baza de date a celor cu pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Restul, desi locuiesc in strainatate, au domiciliul in Romania. Domnnul „ad interim” nu distinge intre domiciliul legal si faptul de a locui. Si, principial vorbind, nici cei cu cetatenie romana si cu domiciliul ales in strainatate nu trebuie scosi de pe liste, deoarece sunt cetateni romani cu drept de vot conferit de constitutie, si pe care nu li-l poate lua nimeni decat abuziv. Scoaterea lor de pe listele permanente, din pix inseamna sa li se nege dreptul de vot doar pentru ca nu stau legati de glie! Listele electorale, si mai ales cele permanente, cuprind cetatenii romani cu drept de vot, nu doar o parte din categoriile de cetateni romani, alese pe spanceana de ion iliescu pe la televizor!
RăspundețiȘtergereSorina, eu as vrea sa vorbim despre cum basescu ameninta cu zambetul pe fata diferiti oameni din institutiile statului iar in 2 zile acei oameni se trezesc cu urmarire penala. As mai vrea sa stiu cum basescu a facut declaratii de genul "CCR trebuie sa citeasca corect legea" iar apoi zegrean a modificat o decizie a curtii, fara ca judecatorii sa se intruneasca. Toate astea sunt impotriva legii, nu?
RăspundețiȘtergerePărerea mea este că cei cu domiciliul în străinătate trebuie să ceară ei înșiși să se înscrie în listele electorale permanente. Altfel ar trebui să se ceară asta autorităților statului străin să o facă. Poate vom ajunge și acolo, sper.
RăspundețiȘtergereNu ar trebui să se nu se dea nicio importanță listelor electorale, nici cvorumului. Ele ar folosi pentru a accelera formalitățile de vot și atât.
Dacă o lege are avea nevoie de dovada unui vot masiv s-ar putea referi la numărul cetățenilor români, nu la cei înscriși în listele electorale permanente, nu cum a prevăzut OUG a guvernului Boc.
Buuuuun!
RăspundețiȘtergereSa facem un exercitiu.
Paiata ne spune noua ca pentru cvorum nu trebuie luati in considerare cetatenii romani aflati in strainatate cu domiciliul in Romania, deci ei nu trebuie sa se afle pe liste, conform paiatei. Deci, cei care sunt pe liste reprezinta 100% in cadrul unui scrutin. Dar tot paiata ne spune ca acei cetateni romani din strainatate cu domiciul in Romania au drept de vot desi nu se afla pe liste. Adica la procentul de 100% in cadrul unui scrutin pe care il reprezinta cei din liste se mai adauga si procentul romanilor care au drept de vot dar nu sunt pe liste. Aloooo, farmacia, ati bagat medicamente? Pai atunci procentul ar depasi 100% al celor ce pot vota. Eu am vazut sau vazui ca se poate prin Dolj, Olt, Teleorman, Mehedinti, Vrancea, Ilfov, Valcea cu procente de peste 100%, cincinal in patru ani jumate la praduit voturi, dar aici legea, logica si bunul simt faulteaza paiata&compania.
Sa continui cu un alt exercitiu putin in afarea temei.
Un roman cu domiciul in Romania aflat in strainatate se regaseste pe listele din Romania. Aflat in strainatate, el nu poate vota in Romania (Dragnea m-ar putea contrazice cu fapte, fapte penale de altfel!). Nevotand aici, el voteaza in strainatate. Aici apare nebifat ca votant, dar vine votul lui din strainate si conform legii apare pe liste suplimentare, ca asa e cu votul in strainate pentru cei cu domiciul in Romania, cu alte cuvinte pica peste dreptul lui de a vota, deci nicidecum nu are posibilitati de a avea doua voturi. La fel si cei care aleg sa nu voteze, ei sunt abesnti de aici dar nici acolo nu figureaza ca au votat, deci nu se calculeaza ca nu au votat de doua ori, sunt absenti o singura data si calculati ca atare.
Am facut aceste doua exercitii, al doilea putin in afara temei, tocmai pentru a arata clar (Clar? CLAR!) ca in cazul alegerii sau demiterii presedintelui nu are cum sa se aplice un alt tip de lege, pentru alte tipuri de alegeri, cum ar fi parlamentare, locale unde votul este conditionat de prezenta intr-un anumit spatiu bine determinat local. Ca sa rezum, PENTRU ALEGEREA SAU DEMITEREA PRESEDINTELUI, PE LISTE TREBUIE SA APARA TOTI CETATENII ROMANI CU DREPT DE VOT LA DATA SCRUTINULUI, CVORUMUL SI, RESPECTIV, PREZENTA STABILINDU-SE PRIN RAPORTARE LA ACEST NUMAR, ADICA 100% LEGAL, IN CADRUL UNUI SCRUTIN. Asa nu pare nimic peste 100% cum e legal, logic si de bun simt, asa cel care voteaza in strainate isi foloseste sau nu dreptul de a vota ca si cum ar fi in tara si votul sau absenta lui nici nu se suprapune in minus sau in plus in calculul pentru cvorum si/sau prezenta, fiind calculat o singura data, votand sau nu.
Despre scoaterea din liste a celor cu acte expirate nici nu mai discut prea mult la cat e de aberant. E clar ca orice persoana in cauza are dreptul sa isi actualizeze datele si sa-si innoiasca actele pana la incheierea scrutinului, adica in ziua respectiva, sau pana la intervalul orar prevazut in masurile tehnico-administrative care reglementeaza scrutinul. ACESTA SE NUMESTE ABUZ SI ESTE PEDEPSIT PENAL.
"Nastrusnica" idee de a scoate din liste si calculul cvorumului si pe cei care au domiciliul la o adresa si in locatia respectiva nu pot locui atatea persoane (evident, sunt cazuri unde intr-o garsionera figureaza cu domiciul zeci de persoane), e o idee cel putin tembela. Una ca anuleaza practic acea institutie a statului care ar trebui sa verifice legal situatia domiciliului unei persoane, si doi, pentru ca aceste persoane conform Constitutiei daca sunt majore au drept de vot, pe cale de consecinta daca sunt scosi din liste pot vota pe liste suplimentare dar fiind scosi din calculul pentru cvorum si votand ar aparea ca procent adaugat peste cel de 100% al celor care se regasesc pe liste si sunt luati in calcul pentru cvorum. Noaptea mintii ca logica. INSA IN PLAN LEGAL ACEASTA SE NUMESTE EPURARE SI ESTE UN ABUZ GRAV, IAR IN PLAN MORAL ESTE O ATITUDINE PE CARE ISTORIA SI CIVILIZATIA NU O IARTA. AVIZ paiata&compania!
Bun, bun, sa se respecte legea, dar cum ramane cu listele fraudate? Cum ramane cu persoanele care au votat? Daca lista de alegatori este sprijinita de lege, iar lista e aberanta, contine persoane decedate, inexistente, ce e de facut? Stabilim ca legea e incorecta? Si totusi, ce facem cu cateva milioane de romani? Ii neglijam pe motivul unor tehnicalitati? Mi se pare ca sustinatorii basisti se ascund in spatele unor legi si preseaza pe invalidarea referendumului si nimeni nu sta sa se intrebe ce doreste poporul. Nu merge, domnilor!
RăspundețiȘtergere@anonim
RăspundețiȘtergereCe frumos apelati voi la popor, asa vorbeau si secretarii de partid comunisti, gen cum a fost tacsu lui Ciutacu.
Dar daca poporul mai doreste nu doar capul lui Basescu ci a fiecarul om politic care a mintit sau nu a realizat mai nimic din ce a promis ce trebuie sa intample?
ne ascundem dupa degete - din alea de genul Catalin Voicu, paiata de popor puturos - ati auzit de primarul care pune pavele la el pe strazi si cetateneaul din comuna nu se baga la munca? ce fel de oameni sunt in tara asta care asteapta doar mura in gura de undeva de sus?
Sa revenim, avem un refrendum in care oamenii de la sate au fost impinsi parte din ei la vot de angajatii dl. Rus care au vazut pisica aratata cu salarii taiate, demisii sa speram ca procuratura vaf ilasata sa ne arate cat s-a furat este imposbil sa avem judete la referendum cu numar dublu de voturi decat la locale - doar nu au votat pepenii de la Dabuleni, sau mai stii?!
Nu le este rusine asa in vazul tuturor, al UE , al americanilor al intregii planete astia mint de pute sub ei este bine ca s-au demascat asa i-am vazut ce banditi erau si cum faceau ei pe ingerasii.
Pentru ce se face acest circ cu suspendarea cand Antonov nu are sanse de presedinte iar acum este evident ca este terminat politic cat spera sa fura 10mil de voturi ca fie ales?
In stenogramele pnl-iste de sapt trecuta terminatul recunoaste ca s-a tras cat a fost posibil deci stie realitatea de ce vrea sa isi bata joc de Romania? probabil fiindca tot Basescu este de vina! pentru orice Basescu este vinovatul absolut.
Oricum in aceasta batalie nu Basescu este cel care pierde ci oamenii care au devenit mai saraci, someri din pacate fiindca se pregatesc disponibilizari etc.
Dar pe Antonescu nu-l intereseaza l-a interesat a pune in locul lui Anastase pe o sluga a lui care ia lunar 150mil si noi il credeam ca ii pasa de banii ce se aruncau. ptiu ce caracter ca si Tariceanu ,Vosganian de altfel.
De ce un asemena salariu? ca sa-i dea lui sefu sponzorizarea lunara. Ziarele locale din tara au inceput sa semnaleze cum se comporta capeteniile pnl-iste puse de Crin sa adune, exact ca o ceata de hoti la drum mare cu demisii in alb puse oamenilor in brate etc.
Aceste doua papusi mint de ingheata apele, una spun si alta executa prin spate. mai grav este ca nu au avut real nici un program economic cu un guvern de adunati din 4 zari slabi, foarte slabi de palgiatori de copii gen Corlateanu scolit pe afara de Nastese.
Daca Basescu este cauza virala din Ro inseamna ca el trebuia sa se cloneze, sa fie in atatea posturi cheie din tara asta. Vedem cum si simplii grajdari pot schimba niste cuvinte din pix deci par sa aiba o mare putere par sa nu stie de frica fiindca se stiu aparati. Daca am avea legi am ramane cu gura cascata cati ar fi ridicati ca o merita.
Nici nu m-am incumetat sa citesc sirul de argumente si contraargumente, caci eu stiu care e adevarul! Insa ar trebui sa aiba in vedere toata lumea acest fragment scurt, dar mai ales USL:
RăspundețiȘtergere,,Adevărul unei minciuni nu poate fi dovedit, deoarece nu avem ce dovedi. Din cauza aceasta, casta supremă îşi implementează personajele de prestigiu: o adevărată armată, care este alcătuită din mincinoşi profesionişti care încearcă să dovedească „adevărul” - dar nu dovedesc nimic.
Casta supremă ÎNLOCUIEŞTE dovezile cu personajele de prestigiu.
Nici nu poate face altceva.
Însă, încercarea de a dovedi ceva nu înseamnă dovedire, şi nu au atâta putere nici toate personajele de presitigiu ale Universului la un loc, încât să schimbe în adevăr chiar şi cea mai insignifiantă minciună.'' (Julius Andan - ,,A világ a színfalak mögött'' - carte tradusa de mine)
Ferenc
De cata inteligenta ai nevoie sa intelegi logica de mai jos? Testeaz-o pe un hipnotizat al antenelor sa vezi reactia si o sa intelegi ca sunt atat de indoctrinati incat nici macar la o logica simpla si de bun simt nu mai reactioneaza.
RăspundețiȘtergere"Au participat la vot 110% dintre cetateni". Absurd sau nu?
Daca am avea luat in calcul la cvorum un numar mai mic decat numarul celor cu drept de vot, atunci in cazul in care ar merge toti la vot ar fi posibila situatia absurda de mai sus, cea de a avea cvorum MAI MARE DE 100%!
Este o logica absolut elementara, de care o interpretare corecta a legislatiei nu are cum sa nu tina cont, numarul luat in calcul la cvorum trebuie sa fie IDENTIC cu numarul celor care pot vota, pentru ca la o participare de 100% cvorumul sa fie 100%(la participare 50% cvorum=50%, s.a.m.d.).
Cat de orbi ii considera pe romani uselistii cu guvernul Tonta si unii dintre membrii BEC si CCR aflati sub controlul lor, cat de departe vor merge cu bataia de joc impotriva oricarei ratiuni?
Repet, problema e simpla, TOTI cei care au drept de vot trebuie calculati si la cvorum altfel calculul matematic al pragului celor 50 procente este gresit si ilogic, pana si un elev de clasa a 4-a ar da raspunsul in maxim un minut de gandire.
Pe 28 iulie, BEC a emis o hotărâre de interpretare a articolelor din legea referendumului privitoare la listele electorale permanenente, stabilind că la referendumul de demitere se aplică definiţiile listelor date de legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului.
RăspundețiȘtergereBiroul Electoral Central > Documente> Hotărâri ale Biroului Electoral Central date în interpretarea legii...Hotararea nr. 34...datata 28 iulie...
Eu nu mai inteleg nimic...
Mai exista si alte hotarari/legi/oug care sa modifice modificarile?
Reprezentatii PNL din teritoriu sunt la fel de mascarici precum interimarul.Ce ma uimeste pe mine este ca i se permite unui asemenea neavenit sa se cocoate fara drept in locul unui reprezentant ales.Cat a incasat miliardul pe luna atatia ani ar fi trebuit macar sa stie o limba straina in mod decent, si nu cu dezacord intre subiect si predicat la prezent indicativ.Dar intreg registrul e gresit - sa spui despre ministrul de finante, ok, exceptional ca Georgescu, cum ca ar fi tatal si mama noastra e cel putin frust, daca nu simplist.Sa gesticulezi ca o coada de matura, sa nu ai tinuta dupa atatia ani in parlament, sa adopti de la tribuna oficiala prezidentiala stilul informal e catastrofal.Tonul,de precupeata.Sa vorbesti o zi da si una nu de la tribuna respectiva-cata disperare.Sa spui- cutare nu mai scapa de mine decat mort, o fi fiind abil, dar e si ridicol, penibil, neserios. Ceilalti sunt de desene animate- Stroe, de ex.Ce sa comentezi despre unul care nu respecta nici o norma a discursului responsabil?AFARA.
RăspundețiȘtergere