70% din populatia cu drept de vot a acestei tari n-a votat. Le este sila, ii doare timpanul numai cand aud decibeli de politruc, nu mai suporta sa-i vada, sa-i miroasa, sa-i atinga, sa-i observe, sa constate. Pur si simplu refuza. Masa tacuta si scarbita de politicienii Romaniei a dat, pe 25 noiembrie 2007, un semnal.
Poate a contat. Sau poate NU?
Ma uitam, spre exemplu, dupa exit pool-uri, la Mircea Geoana. Zambet laaaarg. Canadiana rosie. Vin fiert. Bucurie. Party. De-a dreptul, naucitor. Flancat de Vanghelie si Dragnea, numai Geoana- Mircea Geoana- cred ca se poate bucura, in mod sincer....Si numai el poate arunca, cu o viteza de invidiat, atatea zeci si zeci si zeci de cuvinte goale, in prime-time, cu un patos demult fumat...
Oare creierul lui Mircea Geoana nu poate procesa faptul ca PSD are acum cel mai mic scor obtinut vreodata in alegeri? A adus partidul in jurul a 20% in 3 ani. O adevarata victorie pentru un partid ca PSD! Cred ca numai lui Geoana putea sa-i iasa asta. Si 20% - cu chiu, cu vai. Noroc cu pensionarii si cu cativa baroneti harnici pe ici, pe colo...
Sau chiar puterea i-a luat mintile? Visul de a fi premier, ministru de externe, ce-o fi acolo, numai el sa fie si sa aiba liniste in partid- l-au determinat sa transforme un usturator esec al PSD intr-o tribuna ce se sfarama sub greutatea atator lideri fara nicio greutate, fara nicio substanta? Un podium ce paraie, intr-un moment de maxima audienta, sub formele fara fond..
Boc saracul se bucura si el de victorie. O victorie ce nu i-a apartinut niciodata. Si nici n-o sa-i apartina. Pentru ca si el poate, la un moment dat- nu se stie cand, va realiza ca traieste, respira, supravietuieste atat timp cat va vrea Traian Basescu. Daca era sa fie victorie, oare de ce Vasile Blaga a racnit toata ziua in sediul PD? Oare de ce a stat tot timpul in videoconferinte? Oare de ce au primit, ieri, toti cate o palma de la mai marele lor sef de partid si de stat?
Pentru ca sunt buni? Pentru ca au castigat prin propriile forte? Sa fim seriosi... Boc vrea, cu o indarjire slugarnica, sa dea penibilului din ce in ce mai multe conotatii. Poate nu realizeaza, dar chiar reuseste...
Calin Popescu Tariceanu m-a distrat cel mai tare. A fost pur si simplu incredibil. Si el a confirmat cica...Increderea romanilor...Victoria, reusita unui partid pe care l-a adus , in doi ani, la 15%. Ca sa citez fidel: A fost o seara "minunată" pentru PNL, pentru că au "reuşit să depăseasca aşteptările"..."O seara a succesului si victoriei in PNL....O seara istorica...". De departe, la capitolul "te lasa fara grai" Tariceanu i-a batut pe toti. La penibil, la zambet larg, la forme fara fond..La tot. Un partid la guvernare care a apasat din greu pe pedala masurilor populiste- si a iesit pe locul trei. Cu adevarat istoric, mon cher...
Despre Traian Basescu nu mai zic nimic. Pentru ca m-am plictisit. In miezul noptii facea analize si ecuatii politice profunde. Stati linistiti! Nu s-a schimbat nimic. Nicio noutate. Aceleasi marote. Traian Basescu e tot Traian Basescu si dupa esec.
Asadar, nu regret nicio secunda ca nu am votat. Nicio clipa n-am avut niciun dubiu. Am stiut foarte clar un singur lucru. Acestor oameni eu pur si simplu nu le pot da votul meu.
De ce nu comentezi nimic despre PC, partidul care promite tot timpul si in van? De ce nu comentezi reactia lui Felix dupa ce a vazut procentul realizat? A latrat un an de zile, "l-a lucrat" pe Basescu, l-a caracterizat in fel si chip. Rezultatul votului de ieri ilustreaza ce mult conteaza Felix in Ro!
RăspundețiȘtergereLa varsta pe care o ai inca nu te gandesti in ce tara vor trai copiii tai.
Acum cateva zile ti-ai postat intentia: eu nu votez, voi? Era un fel de indemn ascuns: urmati-mi atitudinea. Asa vei avea in continuare subiecte de transmis si comentat: parlamentari dormind si in urmatoarea legislatura.
Cand vei mai "creste" vei reliza ce rau ai facut.
Oamenii nu mai voteaza asa ca sa se afle in treaba. Votul fiind un act politic e cazul ca el sa necesite cultura politica din partea tuturor celor care candideaza in alta calitate decit cea de figurant. Treaba asta se traduce printr-o constructie specifica numita ideologie care prefigureaza un set de solutii imbracate intr-o forma de tip influentare psihologica capabila sa transforme notiunile bine explicate si intelese direct in credinta pentru publicul tinta. Aceasta este arma cu care ar trebui sa lupte fiecare formatiune politica. Este in mare masura rezultatul de aproape 1 an al iresponsabilitatii armatei de moderatorori diletanti de pe toate canalele TV. Care au hartuit telespectatorii punind in centrul atentiei pseudo analisti politici preocupati de propria imagine si nu de identificarea subiectului si predicatului adica a politicienilor talentati si a explicarii metodelor prin care solutiile lor pot fi puse in practica. Ca si in justitie, sanatate, invatamint, lucrurile se vor normaliza si in politica doar daca actualii lideri politici vor fi capabili sa inteleaga ca meseria aceasta trebuie facuta de profesionisti.
RăspundețiȘtergereIntr-adevar reactiile politicienilor au fost de-a dreptul penibile. Poate ai dreptate ca s-a dat o palma clasei politice, dar au obrazul atat de gros incat ma intreb daca o vor simti.
RăspundețiȘtergereE drept ca reactia lor era previzibila... in fiecare partid lapte si miere. Dezgustator. Dar m-a dezgustat mai tare reactia televiziunilor. Fiecare cu orientarea sa: Antena 3 cu invitati (puternic anti-Basescu) aceiasi Ciutacu, Stan, Cristoiu si logic Badea... Insistau pe referendum si pe infrangerea lui Basescu. La Realitatea TV, dimpotriva, se vorbea mai ales despre Europarlamentare si despre "victoria" PD-ului...
Sa ne mai plangem de clasa politica atata timp cat cei care oglindesc aceasta clasa politica procedeaza in halul asta?
Cred ca intri intr-o capcana S., generata de faptul ca esti foarte conectata la evenimente si combinatii politice. Tu nu erai in targetul discursurilor din prime time de aseara. E si greu sa croiesti un discurs sa multumeasca un astfel de public. Pentru targetul lor insa, iesirile de aseara, fara a fi extraordinare, au servit principalului obiectiv: prezenta pe sticla si potentarea fortei politice a fiecaruia. Iar daca dintre cei care au ascultat, macar un sfert au concluzionat ca "asa o fi, au castigat" obiectivul cred ca este atins. In fond trebuia ca publicul sa "vina cu opiniile lui si sa plece cu opiniile noaste", ca sa citez un clasic.
RăspundețiȘtergerePS: Inca odata trebuie sa te felicit pentru text.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereDragutza...nu stiu altii cum sunt, dar eu te-am urmarit la tv cu interes...am avut o imagine clara despre ce se intampla ::)) semn ca cineva m-a ascultat :)
RăspundețiȘtergereTe rog sa nu te gandesti inca la copii :)
pentru PNL e un succes mentinerea la 13-14% in optiunile electoratului, mai ales in conditiile in care a fost supus nenumaratelor atacuri in acesti 3-4 ani de guvernare
RăspundețiȘtergerema bucur ca nu s-au confirmat previziunile sondajelor de opinie, si care au dovedit inca o data ca nu sunt credibile
@erzy. n-ai inteles nimik,my friend.
RăspundețiȘtergere@carina. inteleg ce spui...si sunt intr-o oarecare masura de acord..'
@r. dar si eu sunt un alegator, nu? am un vot. si poate nu sunt singura care gandesc asa... merci.
@eu. dragutza, n-am spus nimic interesant. pe bune.lucruri interesante voi scrie...dar mai astept putin...;-)
@mitrut.da, asta e singurul succes al PNL. ca a fost tocat zilnic, in prime- time, si a rezistat. Nu e extraordinar scorul...dar e, totusi, ceva.. de ce nu a spus Tariceanu asta? Ai idee?