miercuri, aprilie 04, 2012

Un interlocutor dificil: MRU

Un excepțional jurnalist spunea, în seara precedentului interviu dat de către MRU, ceva simplu și adevărat. Acest interlocutor, spunea jurnalistul, ne transmite indirect nouă, acestei bresle, că e musai să fim deștepți, documentați și sintetici”. Și observ că nimeni n-a învățat nimic din asta. Pentru că premierul este, într-adevăr, un interlocutor dificil. Sau, mai bine spus, neobișnuit, în comparație cu ceea ce a existat în politica românească până acum.

Concizie, exactitate, documentare. Filosofia nu merge. Ironiile și atacurile – nici atât. Premierul este, cu certitudine, personajul care știe exact CE vrea să transmită, CÂND vrea să transmită și CUM vrea să transmită. DE CE- e treaba jurnalistului să afle și a analiștilor să descifreze...ulterior.

Cert este că, în seara asta, în opinia mea, premierul a dorit să dea niște semnale importante. Printre publicități foarte multe, teme fracturate și confuzii (Transelectrica-Termoelectrica) a și reușit puțin. Dar parcă a lipsit ceva...

Nu vreau să fiu deloc să fiu cârcotașă, dar am observat că... MRU a făcut niște referiri intenționate la liberalii “ca și el”. Mai e oare liberal? De ce a simțit nevoia să tragă această tușă? Nu se știe. Moderatorul n-a întrebat.

MRU a vorbit despre agenda Opoziției care e “încărcată” iar a dânsului care, paradoxal, “e mai liberă”. N-a vrut Opoziția să se vadă cu el? De ce nu a avut loc întâlnirea anunțată și de PDL de acum câteva bune săptămâni? Nici asta nu se știe. Moderatorul n-a întrebat.

MRU a vorbit și despre “turnesolul celor trei luni de activitate guvernamentală, despre împliniri și eșecuri după 100 de zile, despre “așteptările” cărora le va răspunde. Ce înseamnă asta mai exact? Moderatorul n-a accentuat nici aici. Semnalele se pot, evident, interpreta în fel și chip.

Premierul este, cu siguranță, omul detaliilor. Un interlocutor ofertant și, deopotrivă, incitant pentru orice jurnalist.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Cu prima ocazie, sper sa va abonati la un interviu.

dpopa.

Anonim spunea...

eu cred ca s-a referit la PDL ca si partener loial. revezi te rog secventa

Bob spunea...

Sarut mana , pana la un punct ai dreptate. Este un interlocutor dificil . in mare masura si din pricina aurei pe care si-a creat-o . Sau i-ati creat-o Toata lumea este atenta si extrem de stresata la CUM spune si mai putin la CE spune . Detaliile de care vorbesti tu trec pe langa cei mai multi . O simpla cautare pe GOOGLE sau o citire mai atenta a primului interviu cu GADEA scotea la iveala o grava eroare ligvistica a elegantului MRU.

www.gov.ro/discursuri-declaratii-mesaje-interviuri-luari-de-pozitie__...


Mihai-Răzvan Ungureanu: Ştim foarte bine ce avem de făcut, ... caracterul politic sau imaginea politică a unui om se suprapune pe aşteptarea de competenţe

Alexandru Graur ar zambi strengareste si si-ar spune "Daca nici pe site-ul guvernului nu a observat nimeni .... Hi Hi Hi !!!

ziarist spunea...

@anonim 2. da,ai dreptate. am revazut.

Anonim spunea...

Nu e un interlocutor dificil ...e pur si simplu ”josnic de nesimtit” - să folosești tehnicile speciale de interogatoriu și/sau contra-interogatoriu” ale spionilor în a nu răspunde concret la nicio întrebare concretă și clară înseamnă să fii un premier-spion ”MeReU mai boc” (...”bocul fiind unitatea de măsură a politicii incompetenței ticăloase”)

Anonim spunea...

Si iata cum manipulatorii de meserie ai Jigodiei felix nu mai pot sa se desfasoare in larghetea lor de Lichele, la interogatoriu... In astfel de termeni se "judeca" oamenii la trustul intact , iar MRU ii inerveaza la culme, pur si simplu le scapa ca sapunul la dus mereu pe jos...Ori-mai bine- ca tantalaii prostanaci de gheparzi adolescenti ce au prins antilopa, da' le scapa mereu, caci in Imbecilitatea lor nu stiu cum s-o apuce...INAPOI LA SCOALA, scribalai frustrati uselisti :)))

Bob spunea...

Nu-mi vine sa cred ce jos a ajuns nivelul comentariilor. Nu știu de ce aprobi toate frustrarile unora. Păcat de calitatea blogului tau .

ratzone spunea...

nu e sanatos ce declara anonim! poate esti bolnav, trateaza-te!